Dodaj do ulubionych

Staże 2015

IP: *.180.123.160.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.01.15, 21:30
Czy wiadomo już coś na temat staży w tym roku ? Wie ktoś może ?
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia Re: Staże 2015 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.15, 21:38
      Staże tylko dla znajomych
      • Gość: mala Re: Staże 2015 IP: *.play-internet.pl 17.01.15, 23:32
        zgadzam się z kasia
        • Gość: ona Re: Staże 2015 IP: *.dynamic.mm.pl 18.01.15, 09:59
          A ja się z Kasią nie zgadzam.
          Musisz zadzwonić do urzędu pracy i zapytać a jak nie będą jeszcze wiedzieli to zapytać kiedy mniej więcej można sie spodziewać i trzeba co jakiś czas do nich dzwonić aż w końcu uda Ci się trafić
          • Gość: poz Re: Staże 2015 IP: *.chelmno.mm.pl 18.01.15, 10:09
            Serio? Ja robilam tak jak mowisz. Chodzilam tam raz w tygodniu, i nic.
    • Gość: *** Re: Staże 2015 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.15, 16:24
      A ja nie mogę iść na staż, bo mieszczę się w 1 profilu.
      • Gość: gosc Re: Staże 2015 IP: *.play-internet.pl 18.01.15, 23:35
        ja również jestem w 1 profilu i nie mogę isc to glupota
        • Gość: Gosia Re: Staże 2015 IP: *.opera-mini.net 19.01.15, 08:32
          A ja do dziś nie rozumiem o co chodzi z tymi profilami ..
    • Gość: doradca Re: Staże 2015 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.15, 09:37
      Proponuję wejść na stronę internetową PUP w Chelmnie tam pewnie bedą wyczerpujące informacje umieszczone. Pozdrawiam i zyczę pouczajacej lektury.
      • Gość: jupik Re: Staże 2015 IP: 213.158.221.* 19.01.15, 15:17
        A czy ktoś może wyjaśnić o co chodzi z tymi profilami ? Szukam na ich stronie i albo nie widzę, albo źle szukam.
        • Gość: *** Re: Staże 2015 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.15, 16:07
          Profil 1 oznacza, że sam możesz sobie znaleźć pracę, bo spełniasz ku temu warunki i nie możesz korzystać z pomocy UP, tj. staży, kursów itp. Profil 2 uprawnia Cię do korzystania z tej pomocy, tj. wyżej wymienionych środków pomocy. Do profilu 3 należą chyba osoby, którymi zajmują się inne instytucje. To tak w skrócie, z tego co kiedyś zrozumiałam.
          • Gość: jupik Re: Staże 2015 IP: 213.158.221.* 19.01.15, 17:25
            A w jaki sposób mogę sprawdzić do jakiego profilu należę ? Z tego co sie dowiedziałem, w pierwszej kolejności mają być staże prawdopodobnie unijne tylko jeszcze nie wiadomo kiedy, co i jak bo być może będą też jakies bony stażowe.
            • Gość: ddd Re: Staże 2015 IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.15, 22:44
              zapewne "+50" - żeby był profil 1
              • Gość: mala Re: Staże 2015 IP: *.play-internet.pl 19.01.15, 23:42
                zapytaj najzwyczajniej w up do jakiego profilu należysz i jak się jest w 1 to nie ma szans na kursy staze itp. jedyna forma pomocy jaka mogą zaoferować to jest przedlozenie oferty pracy(mi zadnej jeszcze nie przedlozyli chodz pojawiają się odpowiednie do moich kwalifikacji)sama monituje na bieżąco i zanoszę papiery
    • Gość: one Re: Staże 2015 IP: *.chelmno.mm.pl 19.01.15, 23:22
      A jak tak się zastanawiam. Kto i na jakiej podstawie dokonuje owej klasyfikacji osób bezrobotnych. Rozumiem, że istnieją pewne wytyczne z ministerstwa, ale w jaki sposób urzędnik na podstawie krótkiej rozmowy i informacji zawartych w papierach jest w stanie "zaklasyfikować" osobę do "jakieś tam" grupy :) ? Biorąc pod uwagę konsekwencję wynikające z "przydziału" to ów urzędnik - osoba dokonująca "przydziału", musi być jednocześnie psychologiem, psychiatrą, specjalistą w branży w której osoba dana szuka pracy. Zwyczajnie nie mam pytań.
      • Gość: ja Re: Staże 2015 IP: *.awacom.net 20.01.15, 07:36
        Po prostu jest przeprowadza a ankieta w UP z bezrobotnym,j zakwalifikowałam się do 2:)
        • Gość: jupik Re: Staże 2015 IP: *.kpsi.pl 20.01.15, 08:34
          Korzystałem ze stażu unijnego w ubiegłym roku, także wydaję mi się, że nie jestem w 1 profilu ?
          • Gość: mala Re: Staże 2015 IP: *.play-internet.pl 20.01.15, 13:06
            wystarczy isc się zapytać i powiedzą w jakim jesteś profilu,ci co tworza te profile winy nie maja bo takie przepisy jedynie sa nie uważni potrafią pominąć twoje dodatkowe kwalifikacje które masz wpisane w karcie a które decydujący maja wpływ na profil..co inna osoba tam za biurkem to co innego ci mowi jedna mowi ze nie może dac skierowania do danego pracodawcy a druga na drugi dzień ci daje...
            • Gość: karol Re: Staże 2015 IP: *.tvgawex.pl 22.01.15, 12:38
              to jest jakas kpina ze stażami co się dzieje w tutejszym urzedzie mówili ze maja byc po 20 stycznia staze i dopytywac o nie a teraz ze nie maja srodków na staze i moze cos w lutym z ludzi debili robią, a mało tego teraz podobno trzeba sobie samemu szukac pracodawcy bo oni nie maja na to czasu
              • Gość: Gosia Re: Staże 2015 IP: *.opera-mini.net 22.01.15, 14:57
                Głupoty pleciesz aż boli. Nie mają czasu szukać miejsc do odbycia stażu ? Tak się składa, że to pracodawca składa w Urzędzie zapotrzebowanie na stażystów, więc Urząd nie ma nic do tego. Druga sprawa, że niby samemu trzeba sobie szukać. To nie tak. Jest taka opcja, owszem, ale polega na tym, że SAM szukasz sobie ewentualnego stażodawcy ( nowe słowo właśnie wymyśliłam :D ) a ma to na celu to, żebyś na 100 % Ty podjął staż, bo jak widać jest ogrom chętnych do jego odbycia. To jest tzw.skierowanie ze wskazaniem, wypełnia je stażodawca, że chce, aby staż odbył Jan Kowalski przez co Urząd nie wysyła dwudziestu chętnych to danego stażodawcy. I trzecia sprawa, no nie mają jeszcze pieniędzy, byłam dzisiaj pytać, na dniach ma się wyjaśnić co i jak, więc trzeba chodzić i pytać a nie łudzić się, że sam Starosta zadzwoni do Ciebie i zaprosi do odbycia stażu. To tyle.
                • Gość: karol Re: Staże 2015 IP: *.tvgawex.pl 22.01.15, 15:26
                  dla TWOJEJ wiadomości chodzę codziennie i pytam
                  • Gość: mala Re: Staże 2015 IP: *.play-internet.pl 22.01.15, 16:57
                    zgadzam się akurat w tej kwesti z gosia,gratuluje wymyślenia nowego słowa:) kpiny to sa z tymi profilami i aktualizacja ofert pracy oraz wiedza co niektórych urzednikow co inny to na to samo pytanie inaczej ci udzieli odp i jak nie jesteś dociekliwy to wychodzisz na tym jak zablocki
                    • Gość: Gosia Re: Staże 2015 IP: *.opera-mini.net 22.01.15, 17:05
                      To chodź dalej, nawet jeśli staże będą w lutym to w końcu na nie trafisz, proste. Taaa, dopiero dzisiaj dowiedziałam się co to jest ten profil i, w którym profilu jestem :) A aktualizacja ofert - bez komentarza :/
                      • Gość: jupik Re: Staże 2015 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.01.15, 18:49
                        No i co z tymi stażami ? Nie rozumiem... Miał być konkurs w połowie stycznia a niedawno powiedziano mi, ze nic nie wiedza i, ze nie wiedza nawet z jakich środków ? Wychodzi na to, ze w lutym nie ma co liczyć na ewentualne zatrudnienie ? :/
                        • Gość: gość Re: Staże 2015 IP: *.play-internet.pl 27.01.15, 14:38
                          Jak mogą zrobić konkurs, skoro osoby które dostały się raz, mają ciągle przedłużane staże :)
                          • Gość: jupik Re: Staże 2015 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.01.15, 20:41
                            No wlasnie nie wszyscy...
                      • Gość: adrianna Staże 2015 IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.15, 10:01
                        a interesuje Cię branża IT? jeśli odp brzmi: TAK to uderzaj do Atos, globalne korpo ale spokojnie nie ma standardowej presji, w zamian jest wyluzowana atmosfera bo otaczasz się ciekawymi ludźmi, a przede wszystkim chętnymi do pomocy. Poza tym zapomnij o robieniu kawki czy innych 'typowych stażowych obowiązków', Atos inwestuje w młodych przez co jest duża szansa zatrudnienia na normalnych warunkach w dość krótkim odstępie czasu
              • Gość: AAAAAAAAAAAA Re: Staże 2015 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.15, 11:42
                PÓKI CO NIE MA ŚRODKÓW NA STAŻE. OGÓLNIE MÓWIĄC SĄ STAŻE KRAJOWE,UNIJNE...RÓŻNE..... I OGRANICZENIA Z TYM ZWIĄZANE NP. WIEKOWE.NIE KAŻDY CZŁOWIEK KWALIFIKUJE SIĘ NA OKREŚLONY STAŻ ZROZUMCIE!!!
                • Gość: irmina Re: Staże 2015 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.15, 21:52
                  Czy wiadomo kiedy beda staze
                  • Gość: abc Re: Staże 2015 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.15, 08:46
                    w kwietniu
    • chicony88 Re: Staże 2015 24.03.15, 10:48
      Co z tymi stażami? Koniec marca, a tu dalej cisza. Czy ktoś ma jakieś dokładniejsze informacje, niż to co mówią w PUP?
    • Gość: monika Re: Staże 2015 IP: *.tvgawex.pl 31.03.15, 00:36
      czy staże w marcu zostały rozdzielone?
      • Gość: zzz Re: Staże 2015 IP: *.tvgawex.pl 13.04.15, 15:15
        Czy sa staze?
        • Gość: xyz Re: Staże 2015 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.15, 18:58
          Są od 1 maja na pół roku
          • Gość: jupik Re: Staże 2015 IP: *.chelmno.mm.pl 14.04.15, 16:04
            Oczywiście razem z śmiesznymi kryteriami :)
            • Gość: abcd Re: Staże 2015 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.15, 16:16
              Na które ja i tak jak zwykle się nie kwalifikuję, przecież za krótko jestem osobą bezrobotną...
              • Gość: jupik Re: Staże 2015 IP: *.chelmno.mm.pl 14.04.15, 17:59
                5 ! ;)
                • Gość: abcd Re: Staże 2015 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.15, 22:44
                  Wg naszego kochanego urzędu najlepiej nie studiować, nie uczestniczyć w kursach i szkoleniach i jak najdłużej być bez pracy - wtedy może człowiek dostanie ten zaszczyt i otrzyma możliwość otrzymania stażu (oczywiście jak wszyscy znajomi/przyjaciele/ rodzina Pań z urzędu już otrzymają i ewentualnie zostaną jakieś wolne miejsca). Tyle w temacie.
    • Gość: ZD Re: Staże 2015 IP: *.chelmno.mm.pl 14.04.15, 23:17
      Tak sobie czytam posty i czasem wysłuchuje informacji dot organizacji tzw. "staży". Sam pracuję, ale mam wyryte w pamięci pierwsze dni rejestracji w PUP i brak możliwości zatrudnienia w takiej "formie". Nie minęły dwa tygodnie taka okoliczność miała miejsce. Chyba kilka lat temu byłem szczęściarzem, chodź nie powiem czekanie na możliwość odbycia stażu pomimo mijającego 2 tygodnia była dla mnie niezrozumiała :/ Potem było z górki i była robota. W żadnym miejscu nie potrafię zrozumieć faktu, iż młodzi ludzie, absolwenci musza błagać o możliwośc zdobycia doświadczenia w miejscu pracy - bo taka jest istota takiej formy zatrudnienia. Nie wiem dlaczego na starcie młodym, chętnym ludziom na starcie podcina się skrzydła ... kompletnie tego nie rozumiem. Pojawiają się informację że za młody, że za stary ... ja to wszystko rozumie ... tylko za tym wszystkim i chyba na samym końcu stoi człowiek, któremu nie dano szansy na wykazanie się w pracy. W takim razie nie mówmy o Urzędzie Pracy tylko o instytucji "Pewnych Szans". Kiedyś staż był podstawą do startu dla wielu fajnyc ludzi, teraz ten staż staje się ochłapem dla jeszcze bardziej wartościowych. Życzę wszystkim młodym, fajnym ludziom zdobycia szansy na wykazanie się i znalezienia pracy.
    • Gość: gizela Re: Staże 2015 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.15, 07:43
      w okrąglaku
    • Gość: pola Re: Staże 2015 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.15, 08:32
      do końca kwietnia można się zapisywać
    • Gość: xyz Re: Staże 2015 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.15, 10:45
      Gdzie przyjmują na staż w Chełmnie ?
    • truskawka117 Re: Staże 2015 17.04.15, 12:32
      Wie ktoś gdzie potrzebują na staż sprzedawca ?
    • Gość: kAMIL Re: Staże 2015 IP: *.centertel.pl 10.05.15, 20:53
      Coś nowego w sprawie?
      • Gość: nn Re: Staże 2015 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.15, 16:46
        I jak?
    • Gość: :) Re: Staże 2015 IP: *.tvgawex.pl 15.05.15, 00:44
      jop
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka