Dodaj do ulubionych

Pracownicy Urzędu Miasta

05.03.08, 13:11
Każdy o tym wie, że aby dostać się do UM czy PUP, US trzeba mieć znajomości.
Żenujące jest to, że zatrudniają ludzi po ogólniaku-którzy nie maja pojęcia o
niczym. Dlaczego tak jest, że osoby po ekonomiku, studiujący ekonomię czy
administrację nie mają szans aby tam pracować, za to Ci, co studiują
hotelarstwo na WSG pracują już ładne 2 lata.
Należałoby zrobić wreszcie z tym porządek, bo człowiek udaję się do urzędu po
informację, a wychodzi na to,że sam musi ich udzielać.
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Re: Pracownicy Urzędu Miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.08, 15:11
      Tak się składa, że na niektóre stanowiska pracy wymagane jest średnie
      wykształcenie nie ważne jakie studia kto kończy. ważne że ma pojecie w tym co
      robi...Dlaczego wymieniasz WSG a czy to jest wina ludzi z WSG czy też UMK każdy
      łapie się czego może... Więc pozdrawiam :)
    • Gość: max Re: Pracownicy Urzędu Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 15:50
      raczej w urzędzie wymagane jest wyższe wyksztalcenie i dziwne ze po
      liceum juz pracownik wie co ma robić na stanowisku urzędnika lub po
      studiach nie związanych z kierunkiem administracji Wniosek trzeba
      miec znajomosci a nie wyksztalcenie
      • Gość: izy Re: Pracownicy Urzędu Miasta IP: 80.51.140.* 05.03.08, 18:41
        jak ktos studiuje hotelarstwo to niech idzie pracowac do hotelu a
        nie urzedu! jest tyle ludzi z wyzszym wyksztalceniem co nie pracuja
        ze oni powinni miec pierwszenstwo!
    • Gość: Gość Re: Pracownicy Urzędu Miasta IP: *.chelmno.mm.pl 05.03.08, 22:06
      Uważam, że masz rację z tymi znajomościami!!!! Obecnie zatrudnianie odbywa się
      po znajomościach, nie bierze się pod uwagę wiedzy, wykształcenia, kompetencji
      lecz tylko to czyim jesteś znajomym - jedno wielkie kolesiostwo - kiedy to się
      skończy????? To jest żenujące i obrzydliwe.
      • Gość: jatoja Pracownicy Urzędu Miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.08, 07:59
        A Ciebie to gdzie mają zatrudnić skoro Ty nie znasz języka polskiego?! Nowy
        język wymyślasz pisząc "kolesiostwo" Haha co to jest?? Żal mi takich ludzi jak
        Wy. Bo widzę że to was męczy że po znajomości ludzie dostają prace. Weście się
        wreście za swoje sprawy a nie rąbiecie tyłki innym ludziom... Żal...
        • Gość: srf Re: Pracownicy Urzędu Miasta IP: 83.238.146.* 07.03.08, 11:00
          "WREŚCIE" innych pouczasz a sam pisać nie umiesz... KOLESIU.. A to Ty profity
          rozumiem z tego układu w UM czerpiesz?
    • Gość: Dora Re: Pracownicy Urzędu Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 22:36
      WSG!!! A co masz po WSG wielkie nic nawet pracy nie znajdziesz, gdzie wymagają
      wyższe bo na WSG człowiek cofa się w rozwoju...
      • Gość: alex Pracownicy Urzędu Miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.08, 08:03
        Ta uczelnia jest prywatna więc żal Ci dupe ściska że studiujesz na państwowej
        albo i wcale. Tacy jak Wy chyba nie mają innych zmartwień tylko lubicie plotki i
        wielkie sensacje więc dziwisz się że nie chcą Was w Urzędach?! Kto by chciał
        takiego pracownika który zajmuje sie w większej mierze problemami innych ludzi i
        plotkami niż pracą?Zastanówcie się nad sobą a nie oceniajcie innych.
        • Gość: Jan Kuśkarz Re: Pracownicy Urzędu Miasta IP: *.n.INTELINK.pl 06.03.08, 17:14
          Przepraszam że sie wtrące w tą dyskusje ale jestem człowiekiem z doświadczeniem zawodowym, także z wyższym wykształceniem, wcale nie na stanowisku takim jak mowa - urzędniczym, i jedno powiem: kierunek studiów nie ma się nijak to parcy wykonywanej na danym stanowisku. Praktyka, praktyka i zwłaszcza chęć pracy zapewniaja doswiadczenie i satysfakcję, a osoby które piszą że niby jakies znajomości to z góry są osoby bezradne nie umiejące poradzić sobie i szukają na siłe afer. Dziekuję za możliwośc wypowiedzenia się w tej sprawie.
          • Gość: Ala Re: Pracownicy Urzędu Miasta IP: *.chelmno.mm.pl 06.03.08, 17:43
            Zgadzam się z Pana wypowiedzią w 100% Pozdrawiam :)
            • Gość: komentator Re: Pracownicy Urzędu Miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.08, 18:36
              ja się jednak pozwolę nie zgodzić
              kiedyś było takie hasło, że "nie matura, lecz chęć szczera ..."
              dzisiaj winno ono juz odejść do lamusa historii
              bez odpowiedniego podkładu - czytaj wykształcenia - niestety nie będzie dobrego
              urzędnika
              a jeśli urzędnik chce studiować hotelarstwo to chyba zależy mu tylko na
              uzyskaniu wyższego, bo nie na poszerzeniu wiedzy
              i potem - jesli można tutaj uogólnić - mamy takie urzędy, jakie mamy... takie
              państwo, jakie mamy...
              praktyka jest bardzo ważna, ale podkład pod nią także - osoba po ogólniaku nie
              ma kompletnie żadnego przygotowania do pracy w urzedzie - i przez dobrych kilka
              lat go nie nabędzie - chyba, że ma być protokolantem
              • Gość: krzyzak55 Re: Pracownicy Urzędu Miasta IP: 89.231.149.* 06.03.08, 19:24
                drodzy sfrustrowani magistrzy!!! człowiek lepszy ten co ma ogólniak no i serce
                szczere i chce pomagać ludziom !!!niż ten dureń z tytułem magistra i takimż
                papierem ...bidule nie starczyło stanowisk na urzędzie ?
                • Gość: torg Re: Pracownicy Urzędu Miasta IP: 83.238.146.* 07.03.08, 11:08
                  ..pierwsze słyszę, żeby urzędnik z dobrego serca pomagał ludziom.. pani w
                  markecie wykazuje więcej kultury niż urzędnik. Bo pani w markecie (z przymusu
                  lub bez-jako klienta mnie to nie interesuje) ma przykaz być miłą, a urzędnik
                  nie, urzędnika nie ruszysz, nawet nie ma do kogo na skargę iść.. oczywiście
                  zaraz ktoś napisze że "do burmistrza"... No i ten wyścig o 15 kto pierwszy przy
                  wyjściu.. maraton po schodach, tylko czapki trzymają, żeby przy starcie z bloków
                  z głów nie pospadały... telefon od 14.30 nieczynny bo jeszcze sie problem jakiś
                  na fajrant pojawi.. z tym należy zrobić porządek
        • Gość: Dora Re: Pracownicy Urzędu Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 21:57
          Droga alex!!! Tak się składa że studiuję na WSG i tylko stwierdzam fakty!
          Naprawdę ciesze się że już kończę! bo za tak beznadziejne studia ani
          złotówki juz nie wydam. Ukończyłam Technikum Gastronomiczne w Grudziądzu,
          poszłam na zarządzanie gastronomią i co ?! wielkie gó..! A w urzędzie nie
          zamierzam pracować(stołki zostały już rozdane), mam własny interes
    • Gość: sen sej Re: Pracownicy Urzędu Miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.08, 08:27
      podaj przykład pacanie a się nie baw w "FAKT" czy inny brukowiec
      • Gość: pk Re: Pracownicy Urzędu Miasta IP: *.cable.ubr07.newt.blueyonder.co.uk 06.03.08, 19:26
        dla mnie pewnien urzad, przoduje pod wzgledem "znajomosci" sam staralem sie
        kilka lat temu o prace tam, nie przyjeli mnie, gdyz nie mialem wyksztalcenia
        wyzszego kierunkowego a wiec administracja (jestem po ekonomi na uczelni
        panstwowej) jakiez bylo moje zdziwienie gdy nastepne stanowiska dostawaly dzieci
        chelminskich "szych" zaraz po ukonczeniu ogolniaka. gdzie tu sprawiedliwosc?
        • Gość: chello Re: Pracownicy Urzędu Miasta IP: *.chello.pl 06.03.08, 21:49
          moim zdaniem do wielu prac w urzedzie wystarczy ogolniak, wiekszosc
          tych prac to w pewnym sensie obsluga klienta, i nie ma tam miesjca
          na udzielanie porad prawnych czy wydawanie decyzji
          administracyjnych, a wystarczy ze praca takich urzednikow pokieruje
          szef wspierany przez specjalistów, po studiach oczywiscie i nie
          hotelarstwie itp.
          ale nie zmienia to faktu ze w naszych urzedach jest jedno wielkie
          kolesiostwo najczesciej, wiec jesli w cch trafiacie na mur
          kolesiostwa i ukladzikow to pozostaje cala polska, gdzie pracy jest
          pelno i to dobrze platnej tylko trzeba chciec
        • Gość: do pk Re: Pracownicy Urzędu Miasta IP: 89.231.149.* 07.03.08, 08:51
          nazwiska podaj fakty ...
          • Gość: lol Re: Pracownicy Urzędu Miasta IP: 83.238.146.* 07.03.08, 11:12
            popatrz ile synków, córek urzędników pracuje w urzędzie i pomyśl skąd mają
            pracę, a idiotą jesteś jeśli liczysz, że ktoś Ci nazwiska poda..
            • bursak Re: Pracownicy Urzędu Miasta 07.03.08, 14:09
              Cieszę się, że popieracie moją tezę. Każdy inteligentny, normalny człowiek wie
              jak jest. Są też osoby, które nie wstydzą się przyznać, że dostali się do urzędu
              po znajomości. Są też jednak i tacy co się tam dostali dzięki mamie, tanie
              ,wujkowi itp.,ale nie przyznają się to tego, dlaczego-wstydzą się? Te śmieszne,
              fikcyjne konkursy na stanowisko pracy w urzędach, których rozstrzygnięcie jest
              już przed ogłoszeniem konkursu.
              Owszem, zgadzam się, że do pracy nie zawsze jest potrzebne wyższe wykształcenie,
              ale skoro jest taka konkurencja to powinno się w pierwszej kolejności zatrudniać
              tych z tytułem mgr,a być może wtedy takie osoby wreszcie by coś zrobiły z tymi
              znajomościami.
              Zgadzam się również z tym, ,że WSG to fatalna uczelnia. Każdy o tym wie, że Ci
              najzdolniejsi wybierają państwowe uczelnie, anie takie za pieniądze. No, ale cóż
              jak ktoś ma słabe oceny to pozostaje mu tylko WSG czy KPSW. Pytał ktoś o
              nazwiska tak? Mogłabym je podać-nie ma problemu,ale jestem osobą na poziomie i
              wiem, że w takich sytuacjach konieczna jest anonimowość.
              • Gość: he he Re: Pracownicy Urzędu Miasta IP: 80.51.140.* 08.03.08, 19:39
                BRUSAK ty jesteś KOBIETĄ!!!! I kto tu mówi o prawdzie????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka