Dodaj do ulubionych

od ktorego roku macie (1) komputer (2) internet ?

20.03.09, 22:49
ja podam pod koniec. mam nadzieje, ze przynajmniej w necie Was przebije. ;D
Obserwuj wątek
    • i.nes Re: od ktorego roku macie (1) komputer (2) intern 20.03.09, 22:53
      szczerze w to wątpię, misiu :>
      • serek.z.pyty Re: od ktorego roku macie (1) komputer (2) intern 20.03.09, 23:01
        no daway... powatpisz pozniej :P
    • forumowicz_pospolity Re: od ktorego roku macie (1) komputer (2) intern 20.03.09, 22:58
      ale jaki komputer??:)
      • serek.z.pyty Re: od ktorego roku macie (1) komputer (2) intern 20.03.09, 23:00
        przenosny (laptok) lub stacjonarny (PC).
        • forumowicz_pospolity Re: od ktorego roku macie (1) komputer (2) intern 20.03.09, 23:04
          serek.z.pyty napisał:

> przenosny (laptok) lub stacjonarny (PC).

pecet gdzies od 1991
          siec gdzies od 2003
          • heart_of_ice Re: od ktorego roku macie (1) komputer (2) intern 20.03.09, 23:12
            Kurcze, a jak to sprawdzic?:)
            Bo na pewno od tak dawna, ze tego nie policze nijak:)

Pauli
            --
            Morze jest w końcu, pod wieloma względami, tylko bardziej mokrą formą powietrza.
            [T.P]
            • forumowicz_pospolity Re: od ktorego roku macie (1) komputer (2) intern 20.03.09, 23:16
              heart_of_ice napisała:

> Kurcze, a jak to sprawdzic?:)
              > Bo na pewno od tak dawna, ze tego nie policze nijak:)
              >

pogrzebac w pamieci:)
              ja mam genialną, co prawda mocno selektywną ale co tam, drobiazg:P

> Pauli
              > --
              > Morze jest w końcu, pod wieloma względami, tylko bardziej mokrą formą powietrza
              > .
              > [T.P]
              • heart_of_ice Re: od ktorego roku macie (1) komputer (2) intern 21.03.09, 10:16
                > pogrzebac w pamieci:)

Ja nie potrafię łączyć ważnych wydarzeń z datami:)
                Zawsze muszę nakombinować, żeby doliczyć się, w którym roku studia skończyłam,
                chociaż to nie było tak dawno, to co dopiero o starym kompie mówić...:D
                Kurcze, może mam gdzieś gwarancję?

Pauli
                --
                Morze jest w końcu, pod wieloma względami, tylko bardziej mokrą formą powietrza.
                [T.P]
    • zoofka Re: od ktorego roku macie (1) komputer (2) intern 20.03.09, 23:11
      łomatko kto by to spamiętał?

ja w niedzielę obchodzę okrągłą 4 letnią bytność na forumie gazety
      pod tym nickiem :) to wiem!
    • zloty.strzal Re: od ktorego roku macie (1) komputer (2) intern 20.03.09, 23:36
      Internet (wdzwaniany na początku) od ok. 2003-04.
    • funny_game Re: od ktorego roku macie (1) komputer (2) intern 21.03.09, 00:29
      Komp od 1786, pamiętam dokładnie.
      A net mniej więcej od 1805.
      • hsirk Re: od ktorego roku macie (1) komputer (2) intern 21.03.09, 00:35
        w dobrym nastroju jestes :D czyzbys dostala chateau de lezerme ?
        • funny_game Re: od ktorego roku macie (1) komputer (2) intern 21.03.09, 00:37
          Czyżbym co?

Byłam u P. :D
          Nie umiem pisać na Maminym lapku.
          • hsirk Re: od ktorego roku macie (1) komputer (2) intern 21.03.09, 00:38
            aha
            • funny_game Re: od ktorego roku macie (1) komputer (2) intern 21.03.09, 00:51
              Don't aha me! ;)
              napij się i posłuchaj raduzy.

www.youtube.com/watch?v=k2dCfJ5KDvE&feature=related
    • puszysta_gimnazjalistka Re: od ktorego roku macie (1) komputer (2) intern 21.03.09, 01:15
      Commodore 89-90, PC 92-93, internet 97
      • funny_game Re: od ktorego roku macie (1) komputer (2) intern 21.03.09, 01:18
        Na świecie mnie jeszcze nie było! :F
        • puszysta_gimnazjalistka Re: od ktorego roku macie (1) komputer (2) intern 21.03.09, 01:21
          Rozmarzyłem się, czy ktoś jeszcze pamięta Altavista albo HotBot?
          • razzmatazzy Re: od ktorego roku macie (1) komputer (2) intern 21.03.09, 10:40
            Ja pamiętam Altavistę! Była taka żółto-granatowa!
            Mam net chyba od 1997, a komputer tak z rok wcześniej. Pamiętam dobrze te
            początki, ile się czekało na połączenie i ściągnięcie maili! Pamiętam też jak
            przyszedł pierwszy wysoki rachunek za telefon, rodzice nie byli zadowoleni... ;)
            • heart_of_ice Re: od ktorego roku macie (1) komputer (2) intern 21.03.09, 10:43
              Ja też pamiętam:)
              Co więcej - popatrz, nadal istnieje:)
              www.altavista.com/
              No dobra, kolor jej się zmienił...

Pauli
              --
              [T.P]
              • razzmatazzy Re: od ktorego roku macie (1) komputer (2) intern 21.03.09, 10:51
                Ale jakaś taka słaba szata graficzna, tamta chyba lepsza była!
                • puszysta_gimnazjalistka Re: od ktorego roku macie (1) komputer (2) intern 21.03.09, 11:06
                  Bo w 97 to była największa i najlepsza wyszukiwarka, teraz to zapomniany zakątek
                  do którego nikt nie zagląda stąd marne to takie teraz.
                  • thank_you Re: od ktorego roku macie (1) komputer (2) intern 21.03.09, 11:08
                    :DDD A ja myślałam, że ta Altavista to jakiś komputer :D
                    • puszysta_gimnazjalistka Re: od ktorego roku macie (1) komputer (2) intern 21.03.09, 11:17
                      Pierwszy dzień wiosny, słonko świeci a ja przez Ciebie poczułem się stary :)
                      • thank_you Re: od ktorego roku macie (1) komputer (2) intern 21.03.09, 11:28
                        Zupełnie niepotrzebnie, dla mnie internetem był wtedy IRC :D
            • funny_game Re: od ktorego roku macie (1) komputer (2) intern 21.03.09, 12:59
              razzmatazzy napisała:

> Ja pamiętam Altavistę! Była taka żółto-granatowa!
              > Mam net chyba od 1997, a komputer tak z rok wcześniej. Pamiętam
              dobrze te
              > początki, ile się czekało na połączenie i ściągnięcie maili!
              Pamiętam też jak
              > przyszedł pierwszy wysoki rachunek za telefon, rodzice nie byli
              zadowoleni... ;
              > )

Jeszcze do niedawna babelfish był na altaviście ale chyba yahoo
              odkupił.
    • thank_you Re: od ktorego roku macie (1) komputer (2) intern 21.03.09, 10:45
      Amiga - 1990, PC - 1995(?), internet - 1997 (ale nie mogłam za bardzo korzystac, bo to złooo :D )
    • mason_i_cyklista Re: od ktorego roku macie (1) komputer (2) intern 21.03.09, 11:20
      PC 99? 98? jakoś tak
      a internet od 2000. Pamiętacie jak fajnie pikał modem jak się łączył z netem?
      ale to emocje były... a jak przyszedł rachunek to dopiero były emocje:D

a od bodajze 2001 miałem SDI:D oczywiście nielegalnie podzielone pomiędzy kilku
      znajomych sąsiadów. pierwsi na ulicy byliśmy - to dopiero był szpan:D
      • thank_you Re: od ktorego roku macie (1) komputer (2) intern 21.03.09, 11:27
        Pamiętam jak sama złamałam hasło do modemu, to był mój może trzeci raz z internetem. Hasło było takie jak u większości - qqq czy tam ppp. Aż się trzęsłam z emocji :D
    • serek.z.pyty Re: podajem mojem wyniki 21.03.09, 11:38
      PC - 1997 przed swietami
      net - luty 1999 :) rodzice sie dowiedzieli po 1 rachunku. z bratem tylko w srodku nocy laczylismy sie ;) noi te zerwane polaczenia, haa...

pierwsza moja stronka to:

emulator.wroclaw.tpnet.pl
      na ktorej byly gry z fliperow, starych PCtow i innych.

oczywiscie przez modem, stale lacze na osiedlu pomiedzy blokami - przed wakacjami 2000.

fajnie bylo na necie wtedy... wszystko w htmlu, pierwsze czaty, mozna bylo bluzgac bo moderacji nie bylo. ;D

kolejnosc sciagania muzyki byla z sieci taka, z tego co pamietam:

napster > winMX > audioGALAXY (najlepsze, praktycznie WSZYSTKO tam bylo, czego nie mozna o torrentach powiedzeich :/) > DC/DC++ > eMulki i inne Donkeye > torrenty/rapidshare

ehhh.... co za czasy. zwlaszcza, ze ja stary nie jestem :D
      • i.nes Re: podajem mojem wyniki 21.03.09, 12:26
        serek.z.pyty napisał:

> PC - 1997 przed swietami
        > net - luty 1999 :)

:DDD

Pierwszy komputer zobaczyłam u Taty w Instytucie Maszyn Matematycznych. Wielkie COŚ żywiące się kartami perforowanymi - jak się zrobiło błąd, to należało dziurkę zakleić skoczem, bo nie wolno było marnować tych kart. Do dziś mam jedną w charakterze zakładki do książki.

Potem w domu pojawiło się takie cudo z zielonym a potem bursztynowym ekranikiem. To musiałby być późne lata 80-te, bo chodziłam jeszcze do podstawówki. Grało się na tym w Diggera, bo innych gier jeszcze nie było. Na dobre komp mnie wciągnął na początku lat 90-tych, gdy uczyłam się do FCE - Tata przyniósł mi taki prościutki program do nauki języka. Sama poszerzałam bazę, dopisywałam przykłady... Ale była frajda! ;P

A pierwszy swój e-mail wysłałam w roku 1994, zaś prawdziwa zabawa zaczęła się rok później, gdy poznałam tajniki IRCa. No i trwa do dziś ;P
    • sundry Re: od ktorego roku macie (1) komputer (2) intern 21.03.09, 17:01
      Komp od 2001,net od 2002 (ale stałe łącze dopiero od 2004).
    • juz_niedlugo_wiosna Re: od ktorego roku macie (1) komputer (2) intern 21.03.09, 21:39
      PC 1993
      Net 2000
    • llatarnik Re: od ktorego roku macie (1) komputer (2) intern 21.03.09, 22:21
      Pierwszy komputer z jakim czynnie się zetknąłem? Doprawdy nie pamiętam czy
      pierwsza była Odra czy Riad. Do domu go nie brałem, bo by się w moim pokoju nie
      zmieścił. Pierwszy PC? Roku nie pamiętam, ale pamiętam, że pracował pod Windows
      3.1. Kiedy internet? Też roku nie pamiętam, ale do dziś pamiętam 0202122,
      użytkownik ppp, hasło ppp
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka