Gość: albert IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.03.05, 00:38 Kiedy bedzie Pileckiego przedłużona do Kabat ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bogie Re: Pileckiego do Kabat IP: *.acn.waw.pl 19.03.05, 01:30 Może nigdy? Mieszkańcy bloków okolicznych się buntują - nawet ktoś im kiedyś obiecał, że prócz ruchu lokalnego nic się tam nie będzie działo... A przydałoby się, oj przydało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kpt Re: Pileckiego do Kabat IP: *.acn.waw.pl 22.03.05, 00:33 Akurat jestem "mieszkańcem okolicznych bloków" i jestem przeciw przedłużeniu Pileckiego. Ale popatrz na aktualne projekty. Gdyby Pileckiego miała być do Kabat to byłoby to dobre rozwiązanie komunikacyjne i byłbym "za", a przeciw jestem obecnym pomysłom przedłużenia Pileckiego do Belgradzkiej. Co to zmieni? Szkoda pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
mmazurro Re: Pileckiego do Kabat 19.03.05, 14:02 Zapewne dopiero przy okazji budowy "autostrady" (jakkolwiek ją zwać) - jest bowiem zaznaczona jako droga rozprowadzająca ruch sprzed zachodniego wjazdu do tunelu na teren Ursynowa. Na razie dzielnica w tym roku buduje tylko jedną większą drogę - kończy poszerzanie Rosoła w kierunku Kabat. Przynajmniej tak stoi w budżecie. Odpowiedz Link Zgłoś
iurandum Re: Pileckiego do Kabat 22.03.05, 11:09 Kiedys było w planach na ten rok, ale pojawił sie obiektywny problem - góra na planach jest jakby o 30% mniejsza i droga nie mieści sie miedzy blokami i górą. Plany swoje a rzeczywistośc swoje. Przestawic droge za góre jak domagaja sie mieszkańcy, źle bo kupa czasu na nowe plany i wykup atrakcyjnego gruntu (jak bedzie droga cena podskaczy o 5 - 10 razy) bo bedzie mozna sie budować. Pszestawiac góre jeszcze gorzej, w środku jest gruz i płyty - to super kosztowne - które trzeba wywieść bo nie bedzie mozna nic innego z tym zrobić. Tak czy innaczej, wszystkim, poza posiadaczom gruntu wygodniej jest to przenieśc w blizej niekoreślona przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: law Re: Pileckiego do Kabat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 12:38 Moze pojedz na miejsce i zobacz sytuacje - otoz za gora nie ma miejsca na droge, bo trafilaby akurat w srodek budynku PAX-u... ;-) a dalej Perkalowa i Welniana chyba nie ma szans... Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Pileckiego do Kabat 26.03.05, 15:36 Kiedyś widziałem mapy z których wynikało że przedłużenie Pileckiego, ma iść łukiem , wzdłuż brzegu lasu kabackiego. Między skrzyżowaniem Wełnianej i Moczydłowskiej a lasem, a dalej wzdłuż torów ( nie wiem z której ich strony )w kierunku Kabat. Jednak po drodze są budynki i w efekcie za mało miejsca. Jedyna możliwośc to wycięcie sporego pasa lasu Kabackiego, a tego chyba (?) nikt nie zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Pileckiego do Kabat IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.03.05, 20:35 A cóż to za mapy, które widziałeś??????????? To musiało być na początku lat 70-tych, kiedy przymierzano się do budowy Ursynowa! Wtedy taki pomysł zaistniał, ale na szczęście szybko zakończył swój żywot. Takiej drogi NA PEWNO nie będzie! Tylko jacyś kretyni-wydawcy niektórych książeczkowych planów Warszawy coś tam usiłują zaznaczyć. Jest natomiast prawdopodobne przedłużenie Pileckiego do Belgradzkiej między osiedlem i górą - zostało zaplanowane w planie zagospodarowania przestrzennego Warszawy w 1992 roku i cały czas bierze się pod uwagę możliwość realizacji. Ale potrzeb Warszawa ma dużo więcej i taką ursynowską uliczką nikt sobie głowy nie będzie na razie zaprzątał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greenwitch Re: Pileckiego do Kabat IP: *.acn.waw.pl 30.03.05, 22:29 "Jedyna możliwośc to wycięcie sporego pasa lasu Kabackiego, a tego chyba (?) nikt nie zrobi." Las kabacki to rezerwat przyrody i nawet ten fajny rozowy domek stoi nielegalnie bo za blisko lasu wiec nie wiem gdzie Wy byscie chcieli ta droge upchnac;-) Ja bylbym za bo mieszkam przy stryjenskim i rano jest glosno jak przy autostradzie ale nie widze fizycznie mozliwosci pociagniecia dalej pileckiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dyzio Na planach, które ja widziałem ... IP: 62.233.191.* 31.03.05, 11:36 jest jednak zaznaczone przedłużenie Pileckiego do Relaksowej/Rosoła. Kondsekwentnie zostawiano też (formalnie) miejsce między bydynkami a stacja postojową metra. Tylko, że dalej idzie to "normalnie", jak to w Polsce: developerzy i spółdzielnie nic nie mówią przyszłym mieszkancom, że pod ich oknami ma być ruchliwa ulica (a nawet jeśli to ci to szybko wyrzucają z pamięci) a potem to jak z autostradą na/pod Płaskowickiej ludzie, którzy o niej od poczatku (formalnie - przynajmniej) wiedzieli wychodzili z założenia, że to bedzie jeden z wielu planów i projektów, który utknie w szufladach; gdy zorientowali się, że tak nie będzie zaczęli akcję "dlaczego mamy mieszkać przy autostradzie". I oczywiście są przeciw. I oczywiście rozwijają akcje protestacyjne. I oczywiscie mają w dupie, że tak naprawdę to jest li i jedynie ich "wina" - jeśli tu w ogóle mozna mówic o winie - bo z góry założyli, ze rozwiązanie niezgodne z ich osobistymi oczekiwaniami nigdy nie bedzie miało miejsca. I maja na to 99% szans. Przykładem - połączenie Kabaty - Wilanów; jest na wszystkich planach (choć "wędruje") a nie może się urodzić. Taka prawda. Howgh !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S. Re: Na planach, które ja widziałem ... IP: 62.29.248.* 31.03.05, 13:30 Myślę tak samo, jak Ty. Dlatego też coraz bardziej skłaniam się do tego, żeby nie słuchać żadnych protestów w takich sytuacjach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Na planach, które ja widziałem ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.05, 14:06 Dyziu, gdzie Ty widziałeś przedłużenie Pileckiego do Rosoła? Zapewniam Cię, że takiego przedłużenia nie będzie. Teren wolny przy stacji postojowej metra, to rezerwa na dojazdową ulicę Kabacką, która wcale nie musi być realizowana, tzn. nie jest niezbędna. Ulica Pileckiego ma być przedłużona tylko do Stryjeńskich na wysokości Belgradzkiej. Tak jest w studium zagospodarowania przestrzennego Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: Na planach, które ja widziałem ... 31.03.05, 18:12 Ulica ta nosząca miano 'Kabackiej'- a łączącej Relaksową z Al. K.E.N ma powstać według zapewnień władz dzielnicy już w tym roku... Odpowiedz Link Zgłoś