Gość: Renata Re: TESCO- B O J K O T !!!!!!!!!! B O J K O T !!! IP: *.chello.pl 15.07.03, 11:49 Ja bojkotuję i namówiłam do tego 2 sąsiadów! Niestety, jeden uważa, że drobne zakupy da się w Tesco robic, ale buntuje nadal i namawiam do tego wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: killer jerzy Re: TESCO- B O J K O T !!!!!!!!!! B O J K O T !!! IP: 157.25.130.* 16.07.03, 12:16 niech zamkną to gówno..... Odpowiedz Link Zgłoś
solaire Re: TESCO- B O J K O T !!!!!!!!!! B O J K O T !!! 16.07.03, 20:07 ogolnie to popieram w 100% ale..... gdzie kupisz wino na przyklad o 2 rano, jak stwierdzisz, ze tak sie dlugo z kumplem nie widzieliscie, ze pal szesc, ze rano bedziesz nie przytomny, bo przeciez pogadac trzeba...? niestety pozostaje ohydne tesco i nic na to nie poradzimy.... solaire Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata Re: TESCO- B O J K O T !!!!!!!!!! B O J K O T !!! IP: *.chello.pl 16.07.03, 20:51 A musisz z kumplem gadać przy winie? Jeśli musisz kup poprzedniego dnia w Geancie albo na bazarku na Kabatach. Jak długo będziemy łazić do Tesco dotąd będziemy mieli w bliższej lub dalszej odległości syf! Bojkotujmy to jedyna rada! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tesa Re: TESCO- B O J K O T !!!!!!!!!! B O J K O T !!! IP: *.mofnet.gov.pl 22.07.03, 15:46 Rozumiem cierpienia mieszkańców bloków sąsiadujących z Tesco. Domyślam się, że to głównie te Osoby mają powody do podjęcia BOJKOTu. Muszę Was jednak zmartwić: obserwuję klientelę tego hipermarketu i wiem, że ogromną grupę stanowią "przyjezdni". Dojeżdżają głównie metrem. I im nie zależy na zamknięciu tego sklepu, bo jest tu tanio, a hałas i inne uciążliowści ich nie dotyczą. Zatem bojkot - nie, ale może jakieś inne metody. Poza tym - sklepów jest na Kabatach bardzo mało (może właśnie z powodu Tesco, wczesniej HIT) więc trzebaby dać mieszkańcom coś w zamian. Nie każdy jeździ na zakupy samochodem, a Tesco jest dla wielu niezmotoryzowanych mieszkańców jedynym sklepem (np z chemią, ubraniami, materiałami papierniczymi itd) "w zasięgu nóg". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eaz Re: TESCO- B O J K O T !!!!!!!!!! B O J K O T !!! IP: *.chello.pl 22.07.03, 16:48 Ubrania kupowane w Tesco lub jemu podobnych sklepach sa dobre najwyżej do pierwszego prania. Artykuły papiernicze, w tym papier toaletowy, można kupować bez większej szkody ( chyba,że oszukają przy kasie). Chemia gospodarcza, kosmetyki nie mówiąc o zywności nie nadają się do użytku bez szkody dla zdrowia lub miena. Czy ceny w Tesco są niższe niż gdzie indziej? Nie wiem, może niektórych produktów tak. Zgadzam się, że kupuje tu głównie element napływowy z miasta, ale już nie zgadzam się, że nie wszyscy na Kabatach są zmotoryzowani. Mieszkamy w dzielnicy raczej zamożnych ludzi. Dziś już samochód nie jest luksusem. Z moich obserwacji wynika, że na mieszkanie przypadaja zwykle 2 samochody, rzadziej 1 i tylko jeden sąsiad nie na samochodu ( i to z wyboru). Poza tym nie przesadzajmy. Jest bazarek, są sklepy osiedlowe po obu stronach Wawozowej. Jak zniknie Tesco może pojawią się nowe. Do Geanta też nie jest daleko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tesa Re: TESCO- B O J K O T !!!!!!!!!! B O J K O T !!! IP: *.mofnet.gov.pl 23.07.03, 09:58 Eaz, mylisz się - na Kabatach mieszka wiele ludzi bez samochodów. Np. młode osoby wynajmujące nieduże mieszakania, których nie stać na samochód. Może mieszkasz na zachód od Tesco (Moczydło) - tam jest trochę więcej sklepów i wspomniany bazarek no i chyba bogatsi ludzie tam mieszkają, ale we wschodniej części (to są właściwie Kabaty) jest naprawdę kiepsko, a żeby dotrzeć do bazarku z okolic Rosoła (niby nie tak daleko) trzeba się przesiadać, bo nie ma bezpośredniego autobusu. Autobus do Geanta też nie dojeżdża na Kabaty tylko trzeba do niego dojechać metrem lub autobusem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eaz Re: TESCO- B O J K O T !!!!!!!!!! B O J K O T !!! IP: *.chello.pl 23.07.03, 11:43 Rzeczywiście mieszkam na zachód od KEN, ale nie zauwazyłam różnicy zamożności między tymi "ze wschodu" i tymi "z zachodu" od KEN-u, ale nie to jest tematem watku. Lepiej zapłacić , zwłaszcza gdy ma się niewiele pieniędzy, trochę więcej i kupić w pełni wartościowy towar. Czy znasz przysłowie, że tanie mięso jedzą psy? Pamiętaj, że to co tanie w efekcie okazuje się najdroższe, a jeśli dodatkowo jest szkodliwe to ucierpi na tym nie tylko zawartość portfela ( leki kosztują), ale i zdrowie................. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tesa Re: TESCO- B O J K O T !!!!!!!!!! B O J K O T !!! IP: *.mofnet.gov.pl 23.07.03, 12:02 Eaz, co do kupowania solidnych towarów przez niezamożnych, to zgadzam się z Tobą. Ale tu chodzi o to, żeby te sklepy były gdzieś blisko, żeby nie trzeba było jeździć samochodem (i na to chciałam przede wszystkim zwrócić uwagę, a nie na poziom zamożności). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ha ha ha Re: TESCO- B O J K O T !!!!!!!!!! B O J K O T !!! IP: 62.233.164.* 15.10.03, 18:33 Masz racje ale niektórzy traktują wypad na zakupy jak jakieś święto. Zamiast jechać na wycieszke za miasto jadą do hipermarktu. A bojkotować to sobie możecie..............az .do śmierci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waluś Re: TESCO- B O J K O T !!!!!!!!!! B O J K O T !!! IP: 62.233.164.* 04.12.03, 08:01 W czym Geant jest lepszy od Tesco. Swoją drogą nie nawidzę Tesco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waluś Re: TESCO- B O J K O T !!!!!!!!!! B O J K O T !!! IP: 62.233.164.* 04.12.03, 07:58 Bojkotujcie guzik wam to da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KaBaTka Re: TESCO- B O J K O T !!!!!!!!!! B O J K O T !!! IP: *.chello.pl 06.12.03, 19:18 Może i guzik, ale lepiej robic zakupy w sklepie, w ktrym nie smierdzi , personel nie traktuje klienta jak balast, a towar nie jest na granicy daty ważności i przechowuje się go w warunkach przewidzianych przez producenta. Pewnie w Tesco mozna kupować pieluchy, proszek do prania czy pastę do zębw, przypuszczam, że identyczne jak gdzie indziej sa chusteczki jednorazowe, papier toaletowy czy Calgon. Natomiast zdecydowanie odradzam kupowanie ubrań i jedzenia Chyba, że ktoś ma nadmiar pieniędzy, bo jak mówi przysłowie "tanie mięso jedzą psy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OJ RETY Re: TESCO- B O J K O T !!!!!!!!!! B O J K O T !!! IP: 62.233.164.* 04.12.03, 07:47 A mi się Tesco podoba. Najbardziej dlatego że jest na tyle daleko ode mnie że widzę je tylko wtedy gdy tam jadę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawcio Re: TESCO- B O J K O T !!!!!!!!!! B O J K O T !!! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 01.12.03, 20:32 Pieczywo i mięso kupuję na bazarku moczydłowskim. Owoce i ważywa na bazarku "Na dołku". Inne produkty w żancie. Zdecydowanie na Ursunowie to jedyne sensowne rozwiązanie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
uf Re: TESCO- B O J K O T !!!!!!!!!! B O J K O T !!! 22.07.03, 21:25 Popieram. Skutecznie bojkotuję TESCO już od ponad 2 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ripley Re: TESCO- B O J K O T !!!!!!!!!! B O J K O T !!! IP: *.elartnet.pl 22.07.03, 23:39 W pełni popieram: Tesco..............to kompletny........już lepiej niech wróci HIT, a najlepiej, to........sam juz nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alan Re: TESCO- B O J K O T !!!!!!!!!! B O J K O T !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.03, 13:17 Nie kupujemy w hipermarketach od conajmiej 5-ciu lat. Zakupy koło domu lub pracy zajmują kilka minut. Wszystko jest świeże (np. warzywka) i nie śmierdzi np. mięsko). W marketach siedzieliśmy przez parę godzin w sobotę albo niedzielę i wracaliśmy do domu kompletnie spłukani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rocky Re: TESCO- B O J K O T !!!!!!!!!! B O J K O T !!! IP: *.chello.pl 12.10.03, 13:41 Możecie sobie bojkotować- a tam i tak jest mnóstwo ludzi- i oni niczym się nie przejmują. Tu na Kabatach władze lokalne zmierzają do zrobienia docelowo slamsu- popatrzcie co się dzieje wokół was. Pomóc może tylko wspólne przeciwdziałanie - jakaś oddolnie założona organizacja, która będzie siłą nacisku na władze lokalne(dzielnicy) i tych prezesików spółdzielni i deweloperów, którzy tylko własną kasę mają przed oczami. Jakby takie rzeczy działy się na Zachodzie- to minuty by nie istnieli. Posłuchajcie- jaki tam obowiązują normy sanitarne, normy w zakresie hałasu. Firmy i wrzaskliwa hołota musi się do nich dostosować - a my sobie pozwalamy- by cwaniactwo i demagogiczne chamstwo wchodziło nam na głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
majkaa_edziecko Re: TESCO- B O J K O T !!!!!!!!!! B O J K O T !!! 12.10.03, 21:37 Możecie sobie bojkotować ile chcecie oi i tak was mają w poważaniu. Ja robię zakupy w Tesco czy innych supermarketach, bo uważam ,że jest taniej niż gdzie indziej. I nie zamierzam się włóczyć po osiedlowych sklepikach czy bazarkach gdzie jest o wiele drożej a daty ważności często są zalepiane lub fałszowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mokotowianin P I A N A _ P I A N A _ P I A N A !!! IP: *.chello.pl 12.10.03, 21:51 Takie sklepy są nam potrzebne! W pełni zgadzam się z tym co napiszła: majkaa_edziecko Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Bojkot tesco IP: *.kprm.gov.pl / *.kprm.gov.pl 13.10.03, 12:10 To, co Tesco wyprawia z dostawcami, nie mieści się w głowie! Od dawna już bojkotuję Tesco. Mięsko i warzywka (wszystko świeże) kupuję w Marc Polu. A mięso w Tesco podobno myją w Ludwiku. Jak kiedyś kupiłam mięso, to po odpakowaniu nawet pies nie chciała go jeść. Nawet po Piwniczankę chodzę do osiedlowego sklepu, choć w Tesco jest sporo tańsza. Żaden przyzwoity człowiek nie powinien kupować w Tesco. Odpowiedz Link Zgłoś
majkaa_edziecko Re: Bojkot tesco 13.10.03, 16:17 Żaden przyzwoity człowiek nie powinien kupować w Tesco ? Haha ! Czy mogłabyś uzasadnić ten bełkot ? Wobec tego jak ktoś ma niską emeryturę albo mniej zarabia i liczy każdy grosz, a co za tym idzie robi zakupy w Tesco gdzie jest bardzo tanio i są częste promocje- to wg. Ciebie jest NIEPRZYZWOTYM CZŁOWIEKIEM ? Takie brednie to tylko ktoś z Kancelarii Prezesa Rady Ministrów mógł napisać. Tam z pewnością są sami przyzwoici ludzie, haha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracuś Re: Bojkot tesco IP: 62.233.164.* 15.10.03, 17:15 Brawo. Każdy ma prawo kupować tam gdzie chce. Ale popatzr na to z mojej strony. Jestem pracownikiem Leclerka i zarabiam 700. Rzecz jasna kupuje u siebie bo tu taniej. Niestety ludzie do sklepów chodzą nałogowo (święta, niedziele itp). Każdy z pracowników ma zwalone święta, nie ma szans na urlop bo wtedy obroty wynoszą po ok. 2-2,5 miliona. Rozumiem że sklepy są potrzebna, że żadna praca nie hańbi, ale to co robi dyrekcja Hipermarketów to zwykły WYZYSK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mokotów Re: Bojkot tesco IP: 62.233.164.* 04.12.03, 07:56 A co wspólnego ma przyzwoitość z zakupami w Tesco? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kabaty? Re: TESCO- B O J K O T !!!!!!!!!! B O J K O T !!! IP: 62.233.164.* 15.10.03, 17:21 A wy myśleliście że Kabaty to takie warszawskie Bewerly Hils. Śmieszni jesteście. Ja mieszkam na starym Ursynowie. Może bloki są brzydkie, osiedla nie są strzeżone. Ale śmiać mi się chce z tych co kupują mieszkanie na Kabatach po 4000 za metr, albo i drożej. Pozamykane osiedla nie można swobodnie przejść, widok piękny okno sąsiada. Jak sąsiad lub sąsiadka są apetyczni to nie ma co narzekać :-)) Niestety prawda jest taka że za parę lat Kabaty zmienią się w slums. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: TESCO- B O J K O T !!!!!!!!!! B O J K O T !!! IP: 157.25.130.* 16.10.03, 11:26 tak jak twoj Ursynow hahahahahah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabwww Re: TESCO- B O J K O T !!!!!!!!!! B O J K O T !!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 16.10.03, 13:58 Gość portalu: kris napisał(a): > tak jak twoj Ursynow hahahahahah Jakoś od kilkudziesięciu lat się nie zmianił. Mnie też się wydaje, że Kabaty są wręcz stworzone do zeslumsowienia. I mam wrażenie, ze Tesco będzie miało w tym swój udział (mam na mysli ludzi, których przyciąga). Oczywiście piszę tylko o części klientów - tej która np. wkłada łapę do beczki z kiszoną kapustą (widziała to moja żona). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: TESCO- B O J K O T !!!!!!!!!! B O J K O T !!! IP: *.chello.pl 17.10.03, 14:38 Mieszkam na Kabatach i robie dośc czesto zakupy w Tesco, bo: -nie mam samochodu, a tu mam blisko -nikt mnie nie pogania, moge sobie przeczytać skład produktu, etc. -towary, które zwykłam kupowac są tańsze niż w innych (pobliskich) sklepach -nie kupuje produktów, co do których nie mam pewności, albo mam pewność, ze mi zaszkodzą: *mięso (jestem wege, wiec problem odpada) *kosmetyki (nagrzane) *kapusta kiszona, etc. (spluwanie, branie łapami) *ubrania (jakość) *sprzety (nie wiem, czy ktoś nie zepsuł wczesniej) *lody Warzywa i owoce nieraz kupuje, jak nie mam czasu ani ochoty gdzie indziej, choc czesciej kupuje przy wejsciu do metra (ale to tylko niektóre). Albo w warzywniakach. Mysle, ze pozostałe produkty, które kupuje w Tesco nie sa gorszej jakości niż gdzie indziej (pod warunkiem, ze nie kupuje marki Tesco ;)). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mag Re: TESCO- B O J K O T !!!!!!!!!! B O J K O T !!! IP: 195.94.201.* 01.12.03, 15:56 Ja przylaczam sie do BOJKOTU. Zakupy w Tesco sa dla mnie wygodne bo mam blisko ale staram sie omijac ich szerokim lukiem. - Oszukuja (cena na polce zwykle rozni sie od tej ktora pani wybija w kasie) - Sa aroganccy (jesli zarzadasz zwrotu kasy, lub chcesz cos reklamowac skutecznie zniecheca cie do tego olewajac cie) - Nabieraja klienta (ustawiaja na polce produkty ktore zaraz straca waznosc a chowaja do magazynow te swiezsze WIDZIALAM NA WLASNE OCZY) - Puszczaja muzyke na caly regulator, ze wlasnych mysli nie slychac. Jednym slowem, WIOCHA totalna. Odpowiedz Link Zgłoś
spatologizowana_sempiterna Re: TESCO- B O J K O T !!!!!!!!!! B O J K O T !!! 01.12.03, 21:22 > - Nabieraja klienta (ustawiaja na polce produkty ktore zaraz straca waznosc a > chowaja do magazynow te swiezsze WIDZIALAM NA WLASNE OCZY) Czeba grzebać :) W CHAM-pionie też z wierzchu leżą chlebki, którym termin kończy się jutro, a jak się głębiej łapką sięgnie, to się trafi na świeższy. Albo zamiast kupować to, co leży wystawione przy alejkach, lepiej się zagłębić w regały - bo na front zawsze się wypycha to, co chce się zeby szybciej zeszło. Zresztą akurat w tym przypadku sprzedawanie towaru przydatnego do spożycia nie jest niczym nagfannym, tylko trzeba być cwańszym od nich. Ja w każdym razie bojkot popieram, choć mi i tak tam nie po drodze, to do Hit-a raz czy drugi wpadłem - w tym Tesco jeszcze nie byłem nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markety są do d Re: TESCO- B O J K O T !!!!!!!!!! B O J K O T !!! IP: 62.233.164.* 04.12.03, 07:54 Trzeba grzebać. Myślixcie ze Ci w małych osiedlowych sklepach robią co innego? Wiadomo że stałemu klientowi dadzą to co najlepsze, ale jak przyjdzie ktoś kogo nie znają to wcisną mu najgorsze dziadostwo. Nie widzę powodu żeby przpłacać za takie art. jak srodki czystości, nabiał czy inne produkty które śmiało mozna kupić w markecie. Żywność trzeba umieć kupować a nie brać to co wpadnie w łapy. Odpowiedz Link Zgłoś
sigrun Re: TESCO- B O J K O T !!!!!!!!!! B O J K O T !!! 04.12.03, 10:39 W pełni popieram. Niestety nie ma sklepów idealnych. Robię zakupy w TESCO po pierwsze dlatego że wystarczy że przejdę na drugą stronę KENu, po drugie to że mam ładne mieszkanie w ładnej dzielnicy nie oznacza od razu że sram pieniędzmi. A co, jak ktoś jest mniej zamożny to musi na siłę mieszkać w rozpodającej się cynszówce w menelskim Śródmieściu ? Po drugie nie jestem zmotoryzowana (właśnie w menelskim Centrum ukradli mi Pegouta i teraz nie stać mnie na zakup drugiego). Problem ten nasila się gdy potrzebuję zrobić większe zakupy pchając jednocześnie wózek z maleństwem. Poza tym zdarza się że w sobotę o północy zakładam małej ostatnią pieluchę. I co wtedy ? Może pójdę na bazarek przy Wąwozowej, albo zrobię sobie nocny jogging do Leclerca ? Ależ proszę... Natomiast po mięso i warzywa fatyguję się właśnie na bazarek, bo warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waluś Re: TESCO- B O J K O T !!!!!!!!!! B O J K O T !!! IP: 62.233.164.* 04.12.03, 12:14 Przykro mi ale Leclerka zamykają koło 21-22. Cieszę się że jest ktoś kto uważa tak jak ja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: TESCO- B O J K O T !!!!!!!!!! B O J K O T !!! IP: *.acn.pl 03.01.04, 09:40 ? Odpowiedz Link Zgłoś