Dodaj do ulubionych

TESCO- B O J K O T !!!!!!!!!! B O J K O T !!!!!!!!

IP: 157.25.130.* 15.07.03, 09:32
Obserwuj wątek
    • Gość: Renata Re: TESCO- B O J K O T !!!!!!!!!! B O J K O T !!! IP: *.chello.pl 15.07.03, 11:49
      Ja bojkotuję i namówiłam do tego 2 sąsiadów! Niestety, jeden uważa, że drobne
      zakupy da się w Tesco robic, ale buntuje nadal i namawiam do tego wszystkich!
      • Gość: killer jerzy Re: TESCO- B O J K O T !!!!!!!!!! B O J K O T !!! IP: 157.25.130.* 16.07.03, 12:16
        niech zamkną to gówno.....
        • solaire Re: TESCO- B O J K O T !!!!!!!!!! B O J K O T !!! 16.07.03, 20:07
          ogolnie to popieram w 100%
          ale.....
          gdzie kupisz wino na przyklad o 2 rano, jak stwierdzisz, ze tak sie dlugo z
          kumplem nie widzieliscie, ze pal szesc, ze rano bedziesz nie przytomny, bo
          przeciez pogadac trzeba...?
          niestety pozostaje ohydne tesco i nic na to nie poradzimy....
          solaire
          • Gość: Renata Re: TESCO- B O J K O T !!!!!!!!!! B O J K O T !!! IP: *.chello.pl 16.07.03, 20:51
            A musisz z kumplem gadać przy winie? Jeśli musisz kup poprzedniego dnia w
            Geancie albo na bazarku na Kabatach. Jak długo będziemy łazić do Tesco dotąd
            będziemy mieli w bliższej lub dalszej odległości syf!
            Bojkotujmy to jedyna rada!
            • Gość: tesa Re: TESCO- B O J K O T !!!!!!!!!! B O J K O T !!! IP: *.mofnet.gov.pl 22.07.03, 15:46
              Rozumiem cierpienia mieszkańców bloków sąsiadujących z Tesco. Domyślam się, że
              to głównie te Osoby mają powody do podjęcia BOJKOTu. Muszę Was jednak zmartwić:
              obserwuję klientelę tego hipermarketu i wiem, że ogromną grupę
              stanowią "przyjezdni". Dojeżdżają głównie metrem. I im nie zależy na zamknięciu
              tego sklepu, bo jest tu tanio, a hałas i inne uciążliowści ich nie dotyczą.
              Zatem bojkot - nie, ale może jakieś inne metody. Poza tym - sklepów jest na
              Kabatach bardzo mało (może właśnie z powodu Tesco, wczesniej HIT) więc trzebaby
              dać mieszkańcom coś w zamian. Nie każdy jeździ na zakupy samochodem, a Tesco
              jest dla wielu niezmotoryzowanych mieszkańców jedynym sklepem (np z chemią,
              ubraniami, materiałami papierniczymi itd) "w zasięgu nóg".
              • Gość: Eaz Re: TESCO- B O J K O T !!!!!!!!!! B O J K O T !!! IP: *.chello.pl 22.07.03, 16:48
                Ubrania kupowane w Tesco lub jemu podobnych sklepach sa dobre najwyżej do
                pierwszego prania. Artykuły papiernicze, w tym papier toaletowy, można kupować
                bez większej szkody ( chyba,że oszukają przy kasie). Chemia gospodarcza,
                kosmetyki nie mówiąc o zywności nie nadają się do użytku bez szkody dla zdrowia
                lub miena. Czy ceny w Tesco są niższe niż gdzie indziej? Nie wiem, może
                niektórych produktów tak.
                Zgadzam się, że kupuje tu głównie element napływowy z miasta, ale już nie
                zgadzam się, że nie wszyscy na Kabatach są zmotoryzowani. Mieszkamy w dzielnicy
                raczej zamożnych ludzi. Dziś już samochód nie jest luksusem. Z moich obserwacji
                wynika, że na mieszkanie przypadaja zwykle 2 samochody, rzadziej 1 i tylko
                jeden sąsiad nie na samochodu ( i to z wyboru). Poza tym nie przesadzajmy. Jest
                bazarek, są sklepy osiedlowe po obu stronach Wawozowej. Jak zniknie Tesco może
                pojawią się nowe. Do Geanta też nie jest daleko!
                • Gość: tesa Re: TESCO- B O J K O T !!!!!!!!!! B O J K O T !!! IP: *.mofnet.gov.pl 23.07.03, 09:58
                  Eaz, mylisz się - na Kabatach mieszka wiele ludzi bez samochodów. Np. młode
                  osoby wynajmujące nieduże mieszakania, których nie stać na samochód.
                  Może mieszkasz na zachód od Tesco (Moczydło) - tam jest trochę więcej sklepów i
                  wspomniany bazarek no i chyba bogatsi ludzie tam mieszkają, ale we wschodniej
                  części (to są właściwie Kabaty) jest naprawdę kiepsko, a żeby dotrzeć do
                  bazarku z okolic Rosoła (niby nie tak daleko) trzeba się przesiadać, bo nie ma
                  bezpośredniego autobusu. Autobus do Geanta też nie dojeżdża na Kabaty tylko
                  trzeba do niego dojechać metrem lub autobusem.
                  • Gość: Eaz Re: TESCO- B O J K O T !!!!!!!!!! B O J K O T !!! IP: *.chello.pl 23.07.03, 11:43
                    Rzeczywiście mieszkam na zachód od KEN, ale nie zauwazyłam różnicy zamożności
                    między tymi "ze wschodu" i tymi "z zachodu" od KEN-u, ale nie to jest tematem
                    watku. Lepiej zapłacić , zwłaszcza gdy ma się niewiele pieniędzy, trochę więcej
                    i kupić w pełni wartościowy towar. Czy znasz przysłowie, że tanie mięso jedzą
                    psy? Pamiętaj, że to co tanie w efekcie okazuje się najdroższe, a jeśli
                    dodatkowo jest szkodliwe to ucierpi na tym nie tylko zawartość portfela ( leki
                    kosztują), ale i zdrowie.................
                    • Gość: tesa Re: TESCO- B O J K O T !!!!!!!!!! B O J K O T !!! IP: *.mofnet.gov.pl 23.07.03, 12:02
                      Eaz,

co do kupowania solidnych towarów przez niezamożnych, to zgadzam się z Tobą.

Ale tu chodzi o to, żeby te sklepy były gdzieś blisko, żeby nie trzeba było
                      jeździć samochodem (i na to chciałam przede wszystkim zwrócić uwagę, a nie na
                      poziom zamożności).
                      • Gość: ha ha ha Re: TESCO- B O J K O T !!!!!!!!!! B O J K O T !!! IP: 62.233.164.* 15.10.03, 18:33
                        Masz racje ale niektórzy traktują wypad na zakupy jak jakieś święto. Zamiast
                        jechać na wycieszke za miasto jadą do hipermarktu. A bojkotować to sobie
                        możecie..............az .do śmierci
                • Gość: waluś Re: TESCO- B O J K O T !!!!!!!!!! B O J K O T !!! IP: 62.233.164.* 04.12.03, 08:01
                  W czym Geant jest lepszy od Tesco.
                  Swoją drogą nie nawidzę Tesco.
            • Gość: waluś Re: TESCO- B O J K O T !!!!!!!!!! B O J K O T !!! IP: 62.233.164.* 04.12.03, 07:58
              Bojkotujcie guzik wam to da.
              • Gość: KaBaTka Re: TESCO- B O J K O T !!!!!!!!!! B O J K O T !!! IP: *.chello.pl 06.12.03, 19:18
                Może i guzik, ale lepiej robic zakupy w sklepie, w ktrym nie smierdzi ,
                personel nie traktuje klienta jak balast, a towar nie jest na granicy daty
                ważności i przechowuje się go w warunkach przewidzianych przez producenta.
                Pewnie w Tesco mozna kupować pieluchy, proszek do prania czy pastę do zębw,
                przypuszczam, że identyczne jak gdzie indziej sa chusteczki jednorazowe, papier
                toaletowy czy Calgon. Natomiast zdecydowanie odradzam kupowanie ubrań i jedzenia
                Chyba, że ktoś ma nadmiar pieniędzy, bo jak mówi przysłowie "tanie mięso jedzą
                psy".
          • Gość: OJ RETY Re: TESCO- B O J K O T !!!!!!!!!! B O J K O T !!! IP: 62.233.164.* 04.12.03, 07:47
            A mi się Tesco podoba. Najbardziej dlatego że jest na tyle daleko ode mnie że
            widzę je tylko wtedy gdy tam jadę.
      • Gość: slawcio Re: TESCO- B O J K O T !!!!!!!!!! B O J K O T !!! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 01.12.03, 20:32
        Pieczywo i mięso kupuję na bazarku moczydłowskim.
        Owoce i ważywa na bazarku "Na dołku".
        Inne produkty w żancie.
        Zdecydowanie na Ursunowie to jedyne sensowne rozwiązanie.
        pozdrawiam
    • uf Re: TESCO- B O J K O T !!!!!!!!!! B O J K O T !!! 22.07.03, 21:25
      Popieram. Skutecznie bojkotuję TESCO już od ponad 2 miesięcy.
      • Gość: ripley Re: TESCO- B O J K O T !!!!!!!!!! B O J K O T !!! IP: *.elartnet.pl 22.07.03, 23:39
        W pełni popieram: Tesco..............to kompletny........już lepiej niech wróci
        HIT, a najlepiej, to........sam juz nie wiem
    • Gość: aaaaa Re: POPIERAM!!!!!! no text IP: *.acn.waw.pl 11.10.03, 19:28
    • Gość: alan Re: TESCO- B O J K O T !!!!!!!!!! B O J K O T !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.03, 13:17
      Nie kupujemy w hipermarketach od conajmiej 5-ciu lat. Zakupy koło domu lub
      pracy zajmują kilka minut. Wszystko jest świeże (np. warzywka) i nie śmierdzi
      np. mięsko). W marketach siedzieliśmy przez parę godzin w sobotę albo niedzielę
      i wracaliśmy do domu kompletnie spłukani.
      • Gość: Rocky Re: TESCO- B O J K O T !!!!!!!!!! B O J K O T !!! IP: *.chello.pl 12.10.03, 13:41
        Możecie sobie bojkotować- a tam i tak jest mnóstwo ludzi- i oni niczym się nie
        przejmują. Tu na Kabatach władze lokalne zmierzają do zrobienia docelowo slamsu-
        popatrzcie co się dzieje wokół was. Pomóc może tylko wspólne przeciwdziałanie -
        jakaś oddolnie założona organizacja, która będzie siłą nacisku na władze
        lokalne(dzielnicy) i tych prezesików spółdzielni i deweloperów, którzy tylko
        własną kasę mają przed oczami. Jakby takie rzeczy działy się na Zachodzie- to
        minuty by nie istnieli. Posłuchajcie- jaki tam obowiązują normy sanitarne,
        normy w zakresie hałasu. Firmy i wrzaskliwa hołota musi się do nich dostosować -
        a my sobie pozwalamy- by cwaniactwo i demagogiczne chamstwo wchodziło nam na
        głowy.
        • majkaa_edziecko Re: TESCO- B O J K O T !!!!!!!!!! B O J K O T !!! 12.10.03, 21:37
          Możecie sobie bojkotować ile chcecie oi i tak was mają w poważaniu. Ja robię
          zakupy w Tesco czy innych supermarketach, bo uważam ,że jest taniej niż gdzie
          indziej. I nie zamierzam się włóczyć po osiedlowych sklepikach czy bazarkach
          gdzie jest o wiele drożej a daty ważności często są zalepiane lub fałszowane.
          • Gość: Mokotowianin P I A N A _ P I A N A _ P I A N A !!! IP: *.chello.pl 12.10.03, 21:51
            Takie sklepy są nam potrzebne!
            W pełni zgadzam się z tym co napiszła: majkaa_edziecko
            Pozdrawiam
            • Gość: kiwi Bojkot tesco IP: *.kprm.gov.pl / *.kprm.gov.pl 13.10.03, 12:10
              To, co Tesco wyprawia z dostawcami, nie mieści się w głowie! Od dawna już
              bojkotuję Tesco. Mięsko i warzywka (wszystko świeże) kupuję w Marc Polu. A
              mięso w Tesco podobno myją w Ludwiku. Jak kiedyś kupiłam mięso, to po
              odpakowaniu nawet pies nie chciała go jeść. Nawet po Piwniczankę chodzę do
              osiedlowego sklepu, choć w Tesco jest sporo tańsza. Żaden przyzwoity człowiek
              nie powinien kupować w Tesco.
              • majkaa_edziecko Re: Bojkot tesco 13.10.03, 16:17
                Żaden przyzwoity człowiek nie powinien kupować w Tesco ? Haha !
                Czy mogłabyś uzasadnić ten bełkot ?
                Wobec tego jak ktoś ma niską emeryturę albo mniej zarabia i liczy każdy grosz,
                a co za tym idzie robi zakupy w Tesco gdzie jest bardzo tanio i są częste
                promocje- to wg. Ciebie jest NIEPRZYZWOTYM CZŁOWIEKIEM ?

Takie brednie to tylko ktoś z Kancelarii Prezesa Rady Ministrów mógł napisać.
                Tam z pewnością są sami przyzwoici ludzie, haha!
                • Gość: Pracuś Re: Bojkot tesco IP: 62.233.164.* 15.10.03, 17:15
                  Brawo. Każdy ma prawo kupować tam gdzie chce. Ale popatzr na to z mojej strony.
                  Jestem pracownikiem Leclerka i zarabiam 700. Rzecz jasna kupuje u siebie bo tu
                  taniej. Niestety ludzie do sklepów chodzą nałogowo (święta, niedziele itp).
                  Każdy z pracowników ma zwalone święta, nie ma szans na urlop bo wtedy obroty
                  wynoszą po ok. 2-2,5 miliona. Rozumiem że sklepy są potrzebna, że żadna praca
                  nie hańbi, ale to co robi dyrekcja Hipermarketów to zwykły WYZYSK.
              • Gość: Mokotów Re: Bojkot tesco IP: 62.233.164.* 04.12.03, 07:56
                A co wspólnego ma przyzwoitość z zakupami w Tesco?
        • Gość: Kabaty? Re: TESCO- B O J K O T !!!!!!!!!! B O J K O T !!! IP: 62.233.164.* 15.10.03, 17:21
          A wy myśleliście że Kabaty to takie warszawskie Bewerly Hils. Śmieszni
          jesteście. Ja mieszkam na starym Ursynowie. Może bloki są brzydkie, osiedla nie
          są strzeżone. Ale śmiać mi się chce z tych co kupują mieszkanie na Kabatach po
          4000 za metr, albo i drożej. Pozamykane osiedla nie można swobodnie przejść,
          widok piękny okno sąsiada. Jak sąsiad lub sąsiadka są apetyczni to nie ma co
          narzekać :-))
          Niestety prawda jest taka że za parę lat Kabaty zmienią się w slums.
          • Gość: kris Re: TESCO- B O J K O T !!!!!!!!!! B O J K O T !!! IP: 157.25.130.* 16.10.03, 11:26
            tak jak twoj Ursynow hahahahahah
            • Gość: gabwww Re: TESCO- B O J K O T !!!!!!!!!! B O J K O T !!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 16.10.03, 13:58
              Gość portalu: kris napisał(a):

> tak jak twoj Ursynow hahahahahah

Jakoś od kilkudziesięciu lat się nie zmianił.
              Mnie też się wydaje, że Kabaty są wręcz stworzone do zeslumsowienia. I mam
              wrażenie, ze Tesco będzie miało w tym swój udział (mam na mysli ludzi, których
              przyciąga). Oczywiście piszę tylko o części klientów - tej która np. wkłada
              łapę do beczki z kiszoną kapustą (widziała to moja żona).
              • Gość: ala Re: TESCO- B O J K O T !!!!!!!!!! B O J K O T !!! IP: *.chello.pl 17.10.03, 14:38
                Mieszkam na Kabatach i robie dośc czesto zakupy w Tesco, bo:
                -nie mam samochodu, a tu mam blisko
                -nikt mnie nie pogania, moge sobie przeczytać skład produktu, etc.
                -towary, które zwykłam kupowac są tańsze niż w innych (pobliskich) sklepach
                -nie kupuje produktów, co do których nie mam pewności, albo mam pewność, ze mi
                zaszkodzą:
                *mięso (jestem wege, wiec problem odpada)
                *kosmetyki (nagrzane)
                *kapusta kiszona, etc. (spluwanie, branie łapami)
                *ubrania (jakość)
                *sprzety (nie wiem, czy ktoś nie zepsuł wczesniej)
                *lody
                Warzywa i owoce nieraz kupuje, jak nie mam czasu ani ochoty gdzie indziej, choc
                czesciej kupuje przy wejsciu do metra (ale to tylko niektóre). Albo w
                warzywniakach.
                Mysle, ze pozostałe produkty, które kupuje w Tesco nie sa gorszej jakości niż
                gdzie indziej (pod warunkiem, ze nie kupuje marki Tesco ;)).
                • Gość: Mag Re: TESCO- B O J K O T !!!!!!!!!! B O J K O T !!! IP: 195.94.201.* 01.12.03, 15:56
                  Ja przylaczam sie do BOJKOTU. Zakupy w Tesco sa dla mnie wygodne bo mam blisko
                  ale staram sie omijac ich szerokim lukiem.
                  - Oszukuja (cena na polce zwykle rozni sie od tej ktora pani wybija w kasie)
                  - Sa aroganccy (jesli zarzadasz zwrotu kasy, lub chcesz cos reklamowac
                  skutecznie zniecheca cie do tego olewajac cie)
                  - Nabieraja klienta (ustawiaja na polce produkty ktore zaraz straca waznosc a
                  chowaja do magazynow te swiezsze WIDZIALAM NA WLASNE OCZY)
                  - Puszczaja muzyke na caly regulator, ze wlasnych mysli nie slychac.
                  Jednym slowem, WIOCHA totalna.
                  • spatologizowana_sempiterna Re: TESCO- B O J K O T !!!!!!!!!! B O J K O T !!! 01.12.03, 21:22

> - Nabieraja klienta (ustawiaja na polce produkty ktore zaraz straca waznosc a
                    > chowaja do magazynow te swiezsze WIDZIALAM NA WLASNE OCZY)

Czeba grzebać :) W CHAM-pionie też z wierzchu leżą chlebki, którym termin
                    kończy się jutro, a jak się głębiej łapką sięgnie, to się trafi na świeższy.
                    Albo zamiast kupować to, co leży wystawione przy alejkach, lepiej się zagłębić
                    w regały - bo na front zawsze się wypycha to, co chce się zeby szybciej zeszło.
                    Zresztą akurat w tym przypadku sprzedawanie towaru przydatnego do spożycia nie
                    jest niczym nagfannym, tylko trzeba być cwańszym od nich.
                    Ja w każdym razie bojkot popieram, choć mi i tak tam nie po drodze, to do Hit-a
                    raz czy drugi wpadłem - w tym Tesco jeszcze nie byłem nigdy.
                    • Gość: markety są do d Re: TESCO- B O J K O T !!!!!!!!!! B O J K O T !!! IP: 62.233.164.* 04.12.03, 07:54
                      Trzeba grzebać. Myślixcie ze Ci w małych osiedlowych sklepach robią co innego?
                      Wiadomo że stałemu klientowi dadzą to co najlepsze, ale jak przyjdzie ktoś kogo
                      nie znają to wcisną mu najgorsze dziadostwo.
                      Nie widzę powodu żeby przpłacać za takie art. jak srodki czystości, nabiał czy
                      inne produkty które śmiało mozna kupić w markecie. Żywność trzeba umieć kupować
                      a nie brać to co wpadnie w łapy.
                      • sigrun Re: TESCO- B O J K O T !!!!!!!!!! B O J K O T !!! 04.12.03, 10:39
                        W pełni popieram. Niestety nie ma sklepów idealnych. Robię zakupy w TESCO po
                        pierwsze dlatego że wystarczy że przejdę na drugą stronę KENu, po drugie to że
                        mam ładne mieszkanie w ładnej dzielnicy nie oznacza od razu że sram pieniędzmi.
                        A co, jak ktoś jest mniej zamożny to musi na siłę mieszkać w rozpodającej się
                        cynszówce w menelskim Śródmieściu ? Po drugie nie jestem zmotoryzowana (właśnie
                        w menelskim Centrum ukradli mi Pegouta i teraz nie stać mnie na zakup
                        drugiego). Problem ten nasila się gdy potrzebuję zrobić większe zakupy pchając
                        jednocześnie wózek z maleństwem. Poza tym zdarza się że w sobotę o północy
                        zakładam małej ostatnią pieluchę. I co wtedy ? Może pójdę na bazarek przy
                        Wąwozowej, albo zrobię sobie nocny jogging do Leclerca ? Ależ proszę...
                        Natomiast po mięso i warzywa fatyguję się właśnie na bazarek, bo warto.
                        • Gość: waluś Re: TESCO- B O J K O T !!!!!!!!!! B O J K O T !!! IP: 62.233.164.* 04.12.03, 12:14
                          Przykro mi ale Leclerka zamykają koło 21-22. Cieszę się że jest ktoś kto uważa
                          tak jak ja
    • Gość: ? Re: TESCO- B O J K O T !!!!!!!!!! B O J K O T !!! IP: *.acn.pl 03.01.04, 09:40
      ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka