Gość: GAGAT IP: *.crowley.pl 05.01.04, 12:11 SMB Osiedle Kabaty zamierza wybudować duże boisko do koszykówki (400 m 2 ) z widownią na rogu Kiepury/Dembego chyba przy parkanie DD Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rubeus Re: BOISKO kOSZYKÓWKI NA kIEPURY 05.01.04, 13:17 juz o tym wspominałem na tym forum... ale mogę jeszcze raz rzucić cytat: "Spółdzielnia SMB Osiedle-Kabaty zgłosiła w Urzędzie Dzielnicy zamiar budowy boiska na terenie przy skrzyżowaniu ul. Dembego z ul. Kiepury, wewnątrz łuku drogi wewnętrznej, na terenie o pow. 400 m2. W pierwszej fazie teren ten zostanie ogrodzony i przygotowany pod lodowisko, które będzie można urządzić zimą, a na wiosnę przystąpi się do prac zasadniczych. Przy tej okazji zostanie poprawiony profil łuku jezdni, zostaną wykonane specjalnie wygrodzone przejścia dla pieszych. Teren dotychczasowego nieużytku zostanie zdrenowany i wyrównany, położona zostanie nawierzchnia epoksydowa, którą będzie można zimą zalewać wodą. Urządzone tam zostaną boiska do siatkówki i koszykówki, całość będzie obniżona i otoczona niewielkim nasypem ze stopniami do siedzenia. Powstanie w ten sposób rodzaj amfiteatru możliwego do wykorzystania dla innych celów, np. otwartych zebrań mieszkańców. Siatka wysokiego ogrodzenia zostanie pokryta pnączami. Boisko to podniesie znakomicie estetykę tej części starego osiedla, którego widok mocno kontrastuje z nowymi budynkami przy ul. Jeżewskiego. Przewidywany koszt tej inwestycji wynosi ok. 400 tys. zł, pokryty zostanie z Funduszu Społeczno-Wychowawczego, spółdzielnia stara się też o dofinansowanie z Urzędu Dzielnicy... " Jak ktoś chce, mogę zamieścić na swojej stonie, skan 'projektu' tego boiska... Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: BOISKO kOSZYKÓWKI NA kIEPURY 05.01.04, 20:24 Tak wygląda projekt www.geocities.com/rubeus100/boisko.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: BOISKO kOSZYKÓWKI NA kIEPURY IP: *.crowley.pl 07.01.04, 16:27 Oby dostali to dofinansowanie Odpowiedz Link Zgłoś