kasiulek19803 11.07.05, 01:13 witam, czy mam jakiekolwiek szanse aby zapisać córeczkę od wrzesnia do żlobka? jestem w sytuacji podbramkowej, nie stac mnie na nianie a mam szansę wrócic do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aspinia Re: żlobek we wroclawiu 11.07.05, 09:25 z tego co wiem jest w zlobkach przepelnienie, sa tez lisy dzieci oczekujacych po 20-30 dzieci i chyba sa male szanse ze az 30 sie wypisze i wezma Twoje. ale mozesz probowac podzwon i zobaczysz jak jest w zlobkach kolo ciebie. ja tez chce malucha dac do zlobka ale sie za pozno za to zabralam. licze ze cos sie zwolni i np pozniej od pazdziernika moze beda msca. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek19803 Re: żlobek we wroclawiu 11.07.05, 09:52 dziekuje za odpowiedz. co mają zrobic rodzice którym taka sytuacja wypadla nagle? Odpowiedz Link Zgłoś
12eb Re: żlobek we wroclawiu 14.07.05, 21:09 zależy gdzie mieszkasz ja swoje do żłobka na Zemską oddałam w połowie kwietnia i były miejsca to samo na Drukarskiej Odpowiedz Link Zgłoś
agmar3 Re: żlobek we wroclawiu 14.07.05, 21:50 Ja szukałam żłobka praktycznie z dnia na dzień, bo niania zrezygnowała /dostała prace o czym mnie wcześniej uprzedzała, a ja na ostatnią chwilkę/, dodam że były to ostatnie dni listopada. Znalazłam miejsce w młodszej grupie od grudnia. Mały miał niecałe 2lata. Sądzę że jeżeli teraz nie ma miejsc, to jesienią na pewno coś się zwolni. Często rodzice rezygnują, więc pewnie i dla Was coś sie znajdzie. Powodzenia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
betty_julcia do 12eb 15.07.05, 15:22 Hej, cieszę się że napisałaś Zapisałam julię do żłobka na Zemskiej i może uda nam się dostać miejsce, zaraz sprawdzę... Julia ma dwa latka. Nie wiem czy to późno jak na żłobek. To taki wiek że późno na żłobek,za wcześnie na przedszkole... Proszę napisz coś o tym żłobku, czy jesteś zadowolona, jak zachowuje się mluszek, jak o niego dbają. NApisz wszystko co możesz bo w ogóle nie wiem czy dobrze robię myśląc o żłobku, mam okropne wizje i wyrzuty sumienia ------------------------------------------------------ Betty to mama a to jestem ja: GWIAZDECZKA Odpowiedz Link Zgłoś
12eb Re: do 12eb 18.07.05, 17:33 witam jak julcia ma dwa lataka to bedzie chodzi do grupy z moja Luizą Luiza chodzi do żłobka jak skończyła 13 m-cy w żłobku opieka jest dobra widac że Panie lubia swoja prace, niektóre to wprost jak babcie zapóźno nie jest w sam raz dwulatek jeszcze dużo nie umie - mój dwu latek sam nie za bardzo jej a w żlobku pomagają karmią teraz latem to prawie cały czas sa na dworze tez sie bałam ale rysują-obrazki wiszą przd drzwiami, śpiewają początku są płaczące ale późnij to sama biegła Odpowiedz Link Zgłoś
betty_julcia Re: do 12eb 18.07.05, 23:59 Dziękuje za odpowiedź Cieszę się z tego co napisałaś i z tego że Julcia będzie w grupie z Twoją Luizą. Oczywiście uspokoiło mnie to że panie są sympatyczne, od razu mi lepiej ------------------------------------------------------ Betty to mama a to jestem ja: GWIAZDECZKA Odpowiedz Link Zgłoś
aglask Re: żlobek we wroclawiu 15.07.05, 09:37 Zwykle we wrześniu brakuje wolnych miejsc w żłobkach. Jednak później dużo matek rezygnuje (np. gdy dzieci chorują) i miejsca się zwalniają. Może poczekaj do października. Ja oddałam dzieci do żłobka w styczniu. W trzech żłobkach, które brałam pod uwagę były wolne miejsca. Niestety nie był to najlepszy okres na rozpoczęcie edukacji żłobkowej, bo moje dzieci bardzo na początku chorowały. Odpowiedz Link Zgłoś
donciaw Re: żlobek we wroclawiu 15.07.05, 14:24 Witaj! Mój synek został przyjęty od września do żłobka, a w zasadzie zespołu żłobkowo-przedszkolnego przy ul. Kwidzyńskiej, ale jeszcze nie jestem pewna, czy się zdecydujemy(być może nadal będzie niania). Jeśli interesowałoby Cię ewentualne "wskoczenie" na nasze miejsce, napisz na adres:doncias@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
monika121975 Re: żlobek we wroclawiu 18.07.05, 16:01 A to można tak po prostu wskoczyć na czyjeś miejsce? A co z listą oczekujących ?? Odpowiedz Link Zgłoś
betty_julcia KASIULEK 19803 !!!!!!!!! 19.07.05, 09:16 Przeczytaj mój post o żłobku na Zemskiej jeżeli go jeszcze nie czytałaś forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=646&w=26636314 ------------------------------------------------------ Betty to mama a to jestem ja: GWIAZDECZKA Odpowiedz Link Zgłoś
urszulakazmierczak Re: żlobek we wroclawiu 28.07.05, 17:46 Witaj nie wiem czy Cię to jeszcze interesuje ale na w żłobku Pobożnego od września tworzona jest jeszcze jedna grupa dzieci. Tak więc, jeśli chcesz możesz spóbować. Powodzenia Ula z Patrysiem Odpowiedz Link Zgłoś