Dodaj do ulubionych

Żłobek w Krakowie

15.12.03, 17:12
Czy znacie dobry żłobek w Krakowie? Napiszcie proszę! Może ktoś coś wie o
żłobku na Azorach?
Obserwuj wątek
    • a_nia2 Re: Żłobek w Krakowie 19.12.03, 10:51
      Moja córeczka chodzi do żłobka na Azorach, przy Ehrenberga, to jest obok
      przychodni przy Nałkowskiego i obie jesteśmy bardzo zadowolone. Zanim Ją
      zapisałam byłam tam dwa razy i tak się złożyło, że rozmawiałam z jedną mamą i
      Ona powiedziała, że to jeden z lepszych żłobków w Krakowie. Nie wiem czy to
      prawda, nie mam porównania, ale jesteśmy zadowolone. Dziecko odbieram zawsze
      uśmiechnięte, kiedy Ją zanoszę to uśmiecha się na widok pań, więc sądzę, że
      wszystko jest ok.
    • jaga2003 Re: Żłobek w Krakowie 19.12.03, 16:17
      Przeklejam swój post z innego wątku - może ktoś jeszce się dopisze?

Cześc,
      co prawda nie mam jeszcze własnych doświadczeń (rodzę w lutym smile) ale moja
      koleżanka posyła córeczkę do żłobka nr 6 na os. Piastów (tel: 6485571). I jest
      bardzo zadowolona. Mała chodzi już tam prawie rok, chorowała tylko raz i widać,
      że lubi żłobek. Panie dzwonią, jak tylko dziecko im się wyda podejrzane,
      przynosi się swoje pampersy - i ewentualnie jedzenie, jeżeli dziecko ma dietę.
      Koleżanka mówi, że odbiera córcię pachnącą - czyli opowieści o obsikanych
      dzieciach przywiązanych do kojców to już przeszłość - i roześmianą. Grupy są
      małe, a 6 miesięczna córcia była najmłodsza, więc oczko w głowie wszystkich
      pań smile) Też tam chciałabym oddać małego - oczywiście najpierw zrobię obchód
      kilku żlobków - bo to blisko mojej pracy no i polecane. Napisz proszę, jeżeli
      dowiesz się o jeszcze innych fajnych żłobkach w Krakowie.
      pozdrawiam,jaga

• rena27 Re: Żłobek w Krakowie CZERWONY PRĄDNIK 21.12.03, 17:34
      czy moze mi ktos polecic dobry zlobek blisko CZERWONEGO PRĄDNIKA w Krakowie?
    • lunatica Re: Żłobek w Krakowie 23.12.03, 16:25
      podnoszę wątek... i proszę o namiary na dobre żłobki wokolicach kazimierza lub
      centrum krakowa... ewentualnie azorów.
      pozdrawiam świątecznie, l.
      • lunatica Re: Żłobek w Krakowie 27.12.03, 21:00
        podnoszę wątek... może ktoś coś wie.
        l.
        • paula71 Re: Żłobek w Krakowie 16.01.04, 12:39
          Witam,
          Polecam żłobek przy Opolskiej , Mati tam chodzi od roku (teraz ma półtora)
          My jestesmy bardzo zadowoleni , super opieka , dzieci radosne . Wiadomo ze
          jakies choroby sie zdażają ale jak w kazdym skupisku ludzkim.
          • lunatica Re: Żłobek w Krakowie 21.01.04, 13:52
            dzieki paula, czy to jest żłobek państwowy czy prywatny? ile się płaci? jakieś
            bliższe namiary adres, telefon... będę zobowiązana.
            l.
            • paula71 Re: Żłobek w Krakowie 26.01.04, 11:54
              witaj,
              telefon do Żłobka : 415-83-39,
              żłobek miesci sie przy tym duzym bloku żółto- zielonym przy ul.Opolskiej ,
              zaraz koło stacji paliw Jet i Mc Donalda ( przy kładce)
              Ceny jak we wszystkich żłobkach krakowskich : 104 czesne + 3,20 stawka
              zywieniowa dzienna.
    • ptaszyl Re: Żłobek w Krakowie 22.02.04, 14:08
      mój Krzyś będzie miał we wrześniu 2 latka. Jak myślicie, dać go teraz do
      żłobka, czy zacisnąć jeszcze pasa, zapłacić opiekunce i próbować go posłać
      dopiero od września do przedszkola?
      Czy opieka w przedszkolu różni się od żłobkowej? i czym? Pomóżcie, bo jesteśmy
      tu w Krakowie całkiem samisad
      • a_nia2 Re: Żłobek w Krakowie 23.02.04, 09:38
        Zdecydować musicie sami, ale na pewno opieka w żłobku różni się od tej w
        przedszkolu. W żłobku jest więcej pań przypadających na grupę, w przedszkolu
        tylko jedna. No i dziecko idące do przedszkola musi być już na tyle
        samodzielne, żeby samo zjadło, samo się ubrało. Pozdrawiam
        • justa75 Re: Żłobek w Krakowie 23.02.04, 15:29
          Zlobki, o ile dobrze sie orientuje, dodowane sa przez Gmine, przedszkola juz
          przez Oswiate tzn podchodza juz pod szkolnictwo w zwiazku z czym maja pewnie
          mniej kasy. W zlobkach jest wiecej Cioc do opieki, wyzywienie lepsze ukladane
          przez specjaliste. Nie mam jeszcze doswiadczenia przedszkolnego ale wydaje mi
          sie ze w przedszkolach kladzie sie juz wiekszy nacisk na jakies zajecia w
          grupach np. rytmika, malowanie....Mlodsze dzieci ucza sie od starszych.
    • anna.aa1979 Re: Żłobek w Krakowie 27.01.22, 12:22
      Moje dzieci chodzą do Bebaby (bebabyzlobek.pl/) na Dębnikach. Mają też placówki w innych miejscach w Krakowie, więc pewnie znajdziesz jakiś blisko siebie. Dzieci mają wiele zajęć, smaczne jedzenie (próbowałam!), a Panie przy odbiorze zawsze chętnie opowiadają jak mała się dziś zachowywała i co robiła w trakcie dnia. Polecam bardzo!
    • domini980 Re: Żłobek w Krakowie 26.02.22, 11:07
      Bebaby żłobek polecam! Tutaj jest link do ich strony bebabyzlobek.pl/, prowadzą zajęcia zgodnie z założeniami wychowania bez przemocy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka