paliwo15 15.12.03, 17:12 Czy znacie dobry żłobek w Krakowie? Napiszcie proszę! Może ktoś coś wie o żłobku na Azorach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a_nia2 Re: Żłobek w Krakowie 19.12.03, 10:51 Moja córeczka chodzi do żłobka na Azorach, przy Ehrenberga, to jest obok przychodni przy Nałkowskiego i obie jesteśmy bardzo zadowolone. Zanim Ją zapisałam byłam tam dwa razy i tak się złożyło, że rozmawiałam z jedną mamą i Ona powiedziała, że to jeden z lepszych żłobków w Krakowie. Nie wiem czy to prawda, nie mam porównania, ale jesteśmy zadowolone. Dziecko odbieram zawsze uśmiechnięte, kiedy Ją zanoszę to uśmiecha się na widok pań, więc sądzę, że wszystko jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
jaga2003 Re: Żłobek w Krakowie 19.12.03, 16:17 Przeklejam swój post z innego wątku - może ktoś jeszce się dopisze? Cześc, co prawda nie mam jeszcze własnych doświadczeń (rodzę w lutym ) ale moja koleżanka posyła córeczkę do żłobka nr 6 na os. Piastów (tel: 6485571). I jest bardzo zadowolona. Mała chodzi już tam prawie rok, chorowała tylko raz i widać, że lubi żłobek. Panie dzwonią, jak tylko dziecko im się wyda podejrzane, przynosi się swoje pampersy - i ewentualnie jedzenie, jeżeli dziecko ma dietę. Koleżanka mówi, że odbiera córcię pachnącą - czyli opowieści o obsikanych dzieciach przywiązanych do kojców to już przeszłość - i roześmianą. Grupy są małe, a 6 miesięczna córcia była najmłodsza, więc oczko w głowie wszystkich pań ) Też tam chciałabym oddać małego - oczywiście najpierw zrobię obchód kilku żlobków - bo to blisko mojej pracy no i polecane. Napisz proszę, jeżeli dowiesz się o jeszcze innych fajnych żłobkach w Krakowie. pozdrawiam,jaga Odpowiedz Link Zgłoś
rena27 Re: Żłobek w Krakowie CZERWONY PRĄDNIK 21.12.03, 17:34 czy moze mi ktos polecic dobry zlobek blisko CZERWONEGO PRĄDNIKA w Krakowie? Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Re: Żłobek w Krakowie 23.12.03, 16:25 podnoszę wątek... i proszę o namiary na dobre żłobki wokolicach kazimierza lub centrum krakowa... ewentualnie azorów. pozdrawiam świątecznie, l. Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Re: Żłobek w Krakowie 27.12.03, 21:00 podnoszę wątek... może ktoś coś wie. l. Odpowiedz Link Zgłoś
paula71 Re: Żłobek w Krakowie 16.01.04, 12:39 Witam, Polecam żłobek przy Opolskiej , Mati tam chodzi od roku (teraz ma półtora) My jestesmy bardzo zadowoleni , super opieka , dzieci radosne . Wiadomo ze jakies choroby sie zdażają ale jak w kazdym skupisku ludzkim. Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Re: Żłobek w Krakowie 21.01.04, 13:52 dzieki paula, czy to jest żłobek państwowy czy prywatny? ile się płaci? jakieś bliższe namiary adres, telefon... będę zobowiązana. l. Odpowiedz Link Zgłoś
paula71 Re: Żłobek w Krakowie 26.01.04, 11:54 witaj, telefon do Żłobka : 415-83-39, żłobek miesci sie przy tym duzym bloku żółto- zielonym przy ul.Opolskiej , zaraz koło stacji paliw Jet i Mc Donalda ( przy kładce) Ceny jak we wszystkich żłobkach krakowskich : 104 czesne + 3,20 stawka zywieniowa dzienna. Odpowiedz Link Zgłoś
ptaszyl Re: Żłobek w Krakowie 22.02.04, 14:08 mój Krzyś będzie miał we wrześniu 2 latka. Jak myślicie, dać go teraz do żłobka, czy zacisnąć jeszcze pasa, zapłacić opiekunce i próbować go posłać dopiero od września do przedszkola? Czy opieka w przedszkolu różni się od żłobkowej? i czym? Pomóżcie, bo jesteśmy tu w Krakowie całkiem sami Odpowiedz Link Zgłoś
a_nia2 Re: Żłobek w Krakowie 23.02.04, 09:38 Zdecydować musicie sami, ale na pewno opieka w żłobku różni się od tej w przedszkolu. W żłobku jest więcej pań przypadających na grupę, w przedszkolu tylko jedna. No i dziecko idące do przedszkola musi być już na tyle samodzielne, żeby samo zjadło, samo się ubrało. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
justa75 Re: Żłobek w Krakowie 23.02.04, 15:29 Zlobki, o ile dobrze sie orientuje, dodowane sa przez Gmine, przedszkola juz przez Oswiate tzn podchodza juz pod szkolnictwo w zwiazku z czym maja pewnie mniej kasy. W zlobkach jest wiecej Cioc do opieki, wyzywienie lepsze ukladane przez specjaliste. Nie mam jeszcze doswiadczenia przedszkolnego ale wydaje mi sie ze w przedszkolach kladzie sie juz wiekszy nacisk na jakies zajecia w grupach np. rytmika, malowanie....Mlodsze dzieci ucza sie od starszych. Odpowiedz Link Zgłoś
anna.aa1979 Re: Żłobek w Krakowie 27.01.22, 12:22 Moje dzieci chodzą do Bebaby (bebabyzlobek.pl/) na Dębnikach. Mają też placówki w innych miejscach w Krakowie, więc pewnie znajdziesz jakiś blisko siebie. Dzieci mają wiele zajęć, smaczne jedzenie (próbowałam!), a Panie przy odbiorze zawsze chętnie opowiadają jak mała się dziś zachowywała i co robiła w trakcie dnia. Polecam bardzo! Odpowiedz Link Zgłoś
domini980 Re: Żłobek w Krakowie 26.02.22, 11:07 Bebaby żłobek polecam! Tutaj jest link do ich strony bebabyzlobek.pl/, prowadzą zajęcia zgodnie z założeniami wychowania bez przemocy. Odpowiedz Link Zgłoś