chocolate_jesus 02.04.08, 15:53 A urocza Sztywniara (szafasztywniary.blogspot.com/) gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
icky90 Re: Szafiarki 02.04.08, 17:44 no też się zdziwiłam, że jej nie ma. może dlatego, że ma bloga na blogspot.com, a nie na blox.pl? Odpowiedz Link Zgłoś
anio_i_takie_tam Re: Szafiarki 02.04.08, 17:59 Kajakowo też ma bloga nie na bloxie Odpowiedz Link Zgłoś
hela6 Re: Szafiarki 05.04.08, 16:46 też się zdziwiłam nieobecnością Sztywniary bo ma bardzo rasowego bloga, ale chyba nie każdy kto pokazuje szafę, chce mówić o sobie. Tak sobie tłumacze te nieobecność. Odpowiedz Link Zgłoś
hela6 Re: Szafiarki 05.04.08, 17:04 I jeszcze jedno, zdaje się że Sztywniara jest skromną dziewczyną a tytuł artykułu dość dęty :D Odpowiedz Link Zgłoś
nupik [...] 06.04.08, 09:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
solarv [...] 06.04.08, 09:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Ta dziunia z foty wyglada zupelnie jak... 06.04.08, 16:00 Arabella z Rumburaka :)HAaaa Lata '70 rulez ;) Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Re: Ta dziunia z foty wyglada zupelnie jak... 06.04.08, 16:06 heartpumper napisał: > Arabella z Rumburaka :)HAaaa > Lata '70 rulez ;) Oczywiscie po chwili researchu,ma byc Arabela: www.countryworld.cz/images/imgdatabaze/thumbs/835.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
pamiecram.pl [...] 07.04.08, 15:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kajakajak Re: Szafiarki 02.04.08, 18:15 Jak sądzę Sztywniara nie chciała by o niej napisano, zmęczona szumem wokół tzw. "szafiarstwa".Tak podejrzewam, mam nadzieję, że Sztywniara mi wybaczy, że robię za jej adwokata. :) Do każdej z nas autorka zgłosiła się z taką propozycją, na którą można było nie przystać rzecz jasna. Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Szafiarki 02.04.08, 19:05 poczatkujace aktoreczki sa ikonami mody? chyba w kregach przedszkolnych rotfl Odpowiedz Link Zgłoś
pompalina Re: Szafiarki 02.04.08, 19:19 Cory Kennedy i Betty są najlepsze! Z polskich królową jest Harel, lubię też Junę. Odpowiedz Link Zgłoś
modomania Re: Szafiarki 02.04.08, 19:22 Ej, a gdzie pani Bjornsdatter? Ja za nią szaleję! A mademoiselle Cherry Blossom Girl? One chyba zasługują na osobne artykuły ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: Szafiarki 02.04.08, 19:49 juz sobie wyobrazam rozczarowanie fanek "piksi" Odpowiedz Link Zgłoś
minio-appletree Re: Szafiarki 02.04.08, 20:42 akurat piksi jest tylko że nazywa sie tu heini elfashionista.net/2007/11/07/mi-estiloheini-finlandia/ Odpowiedz Link Zgłoś
socin Re: Szafiarki 03.04.08, 16:55 A rzekoma Riikka ma w istocie na imię Ranna, co widać od razu po wejściu na jej bloga. Odpowiedz Link Zgłoś
elfinka Re: Szafiarki 04.04.08, 17:57 jest akurat na odwrot, Riikka to Riikka, Ranna to jej pseudonim (pisala o tym w ktorejs notce) :) Odpowiedz Link Zgłoś
lotta79 Szafiarki 03.04.08, 17:21 Ta cała Cory Kennedy wygląda jak nastoletnia heroinistka, styl ma ala bezdomna spod dworca. Tragiczne jacy ludzie stają sie dziś 'gwiazdami'. Większość znanych mi polskich szafiarek ubiera sie o wiele lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
ayya Re: Szafiarki 03.04.08, 17:26 Zgadzam się w sumie z lotta79, ale dodałabym, że ubiory polskich szafiarek podobają mi się zazwyczaj bardziej niż większości tych zagranicznych panien. Odpowiedz Link Zgłoś
h.e.r.m.i.o.n.a Re: Szafiarki 03.04.08, 20:10 Ja Cory uwielbiam. Nie twierdzę, że podobają mi się wszystkie jej ubrania. W sumie to mam inny syl, ale ta dziewczyna cos w sobie ma. Gdy na nią patrzę to przede wszystkim odnoszę wrażenie, że ona bawi sie modą, nosi ubrania tak jakby "od niechcenia", nie dopracowuje zestawów perfekcyjnie, przez co jest autentyczniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
h.e.r.m.i.o.n.a Re: Szafiarki 03.04.08, 20:14 Mnie brakuje w tym zestawieniu zagranicznych Szafarek: lisaplace.tjejsajten.se/ Lisa jest niesamowita. Potrafi z rzeczy których nawet bym nie zauważyła zrobić coś niezwykłego. No i przy tym jest śliczna. Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: Szafiarki 04.04.08, 12:34 Czternastolatka (niespelna) chyba powinna sie zajmowac czyms innym niz promocja w necie i wydawanie pieniedzy rodzicow na ciuchy... To tak a propos Lisaplace. Odpowiedz Link Zgłoś
h.e.r.m.i.o.n.a Re: Szafiarki 05.04.08, 18:22 Bardzo inteligentny post. Jeśli nawet Lisa nie prowadziłaby bloga, to chyba kasę na ubrania i tak dostawałaby od rodziców. W koncu jak sama napisałaś ma 14 lat. Chyba lepiej jak dziewczyna bawi się w prowadzenie swojej stronki niż np. robi jakieś głupoty w realnym życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
tequilkuk Re: Szafiarki 06.04.08, 13:34 Niekoiecznie, Lisa jest ze Szwecji tak? Ta jest chyba podobnie jak w Danii, dzieciaki w tym wieku pracuja. ´Glownie w sklepach. Prawnie jest to bardzo dobrze rozwiazane bo do 18 roku zycia nie placa podatku dochodowego do pewnej kwoty co sprawia ze firmom oplaca sie zarudniach mlodziez. IMHO swietnie to dziala bo dzieci wlasnie nie sa na garnuszku rodzicow. Pod reszta posta sie podpisuje :D Odpowiedz Link Zgłoś
sunshineonly Szafiarki 04.04.08, 11:23 ja to te dziewczyny podziwiam za odwagę. a co do artykułu, to jakim cudem nie ma słowa o stylbytes.net i cherryblossomgirl? A za to jest o Betty, która jest taka sobie. no i brakuje szafy sztywniary i chicandcheap. A Cory całkiem fajna jest. Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: Szafiarki 04.04.08, 17:46 a mnie brakuje tutaj bgoralskiej. chamstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
dziga Re: Szafiarki 05.04.08, 10:53 a one wszytskie musza tak te nozki koslawo ukladac? Odpowiedz Link Zgłoś
magdalaena1977 Re: Szafiarki 05.04.08, 16:47 A ja zapytam z innej beczki - dlaczego one wszystkie są takie chude ? Dlaczego nie ma modowych blogów prowadzonych przez dziewczyny przy kości ? Chętnie bym poczytała, powzorowała się trochę, ale większosć tych strojów ma sens kiedy wystają z nich szczupłe ramiona i chude nóżki. Nieźle się czuję w moim rozmiarze, wiadomo, że chciałabym schudnąć z parę kilo, ale tak chudo jak one nigdy nie będę wyglądać. A większość mody XL to raczej porady w stylu "jak zamaskować duży brzuch" Odpowiedz Link Zgłoś
pinguino Re: Szafiarki 05.04.08, 17:29 sa sa :) np ten: bigbeauty.over-blog.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
yavanna86 Re: Szafiarki 05.04.08, 17:42 Hm,przy kości.Chyba nawet żadna z nich nie nosi ciuchów w rozmiarze 38, o 40 nie mówiąc,a to jeszcze żadne "przy kości" nie jest;) Może po prostu dziewczyny o mniej nienagannej sylwetce wstydzą się pokazać? (Chociaż pojęcie "nienaganności" też jest względne - ja na przykład jestem zdecydowaną antyfanką za chudych nóg..mogą sobie nie mieć tłuszczu, ale jak już nie ma śladu mięśni, to jest źle:P) Odpowiedz Link Zgłoś
modomania Re: Szafiarki 05.04.08, 17:49 yavanna86 napisała: >Chyba nawet żadna z nich nie nosi ciuchów w rozmiarze 38, o 40 nie mówiąc nosi, nosi :) Odpowiedz Link Zgłoś
magdalaena1977 Re: Szafiarki 05.04.08, 19:09 pinguino napisała: > sa sa :) > np ten: bigbeauty.over-blog.com/ Dzięki. Część zbyt dziwaczna jak dla mnie, część fajna. Zerknę sobie aczkolwiek nie poczytam :-( Bo blog jest po francusku Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Szafiarki 06.04.08, 00:53 pinguino napisała: > np ten: bigbeauty.over-blog.com/ Szkoda, że po francusku (?). Całkiem ładne stylizacje, łamiące kilka stereotypów dotyczących odziewania większych kształtów. Ale przede wszystkim - jaką ta dziewczyna ma śliczną twarz! Odpowiedz Link Zgłoś
d.d.5 Szafiarki 05.04.08, 18:27 no cóż,można i tak wtedy,gdy odczuwa się przemożną chęć zabłyśnięcia za wszelką cenę Odpowiedz Link Zgłoś
hela6 Re: Szafiarki 05.04.08, 18:37 A nie masz Ty kochaneńka alternatywnej ksywy "zgorzkniała"? Dziewczyny się świetnie bawią a Ciebie boli? Odpowiedz Link Zgłoś
ka.bu.ki Re: Szafiarki 05.04.08, 19:55 Polecam blog : aesthetikophilos.blogspot.com/ To moda w jakby ambitniejszej wersji, laczona ze sztuka za pomoca kolazy, zobaczcie sami! Odpowiedz Link Zgłoś
ollie1 Re: Szafiarki 05.04.08, 23:04 Ambitniejsze? Bo panienka wkleja obraz obok swojego zdjęcia ze znudzoną lub napuszoną miną? Chyba żartujesz! To jest strasznie pretensjonalne a nie ambitne. Niektóre z tych blogów są nawet fajne, ale większość niestety pretensjonalna i sztucznie napuszona. Tak jakby te dziewczęta nie miały nic lepszego do roboty i za wszelką cenę usiłowały zaistnieć. Choćby li tylko przez swoje ciuszki. Jak byłam mała to też wyciągałam mamy ciuchy z szafy i stroiłam się przed lustrem. Ale zamieszczanie zdjęć z takich przebieranek wydaje mi się niesamowicie płaskie i puste. Coś w stylu zobaczcie jaka jestem piękna, podziwiajcie mnie i moje ciuchy. No chyba że ktoś musi się właśnie w taki sposób dowartościować. Ich sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
alicepoint Re: Szafiarki 05.04.08, 23:34 ooj, zupełnie nie jest tak jak piszesz. W moim przypadku jest właąsnie całkiem inaczej. Interesuje się modą i stylizacją od dawna! Myślę, że jestem w tym dobra, czuje to coś. Swojego bloga stworzyłam po to, by pokazać swoje stylizacje. Pokazuje je na Sobie , bo tak mi jest najłatwiej. Nie będe przecież zatrudniać do tego modelki.... Odpowiedz Link Zgłoś
listekklonu Krzywe nóżki? 05.04.08, 20:03 Dlaczego na wielu zdjęciach z blogów o modzie panie wykrzywiają stopy do środka? To jakaś nowa moda? Odpowiedz Link Zgłoś
be4gle Re: Krzywe nóżki? 05.04.08, 20:55 No wlasnie tez mnie to zastanawia ;-) najpierw widzialam u azjatek, a teraz prawie kazda wykrzywia stopy do zdjec na jakis wizazach czy innych Odpowiedz Link Zgłoś
pangenialna Re: Krzywe nóżki? 05.04.08, 21:16 wydaje mi się, że to indywidualna sprawa każdej szafiarki. Wygląda to bardziej dziewczęco i ciekawiej. Fakt, wiele osób to razi, choć jeszcze więcej jest osób którym się to podoba. Na przykład mi :) Odpowiedz Link Zgłoś
yavanna86 Re: Krzywe nóżki? 06.04.08, 14:11 no cóż,niby o gustach się nie dyskutuje-ale z polskich szafiarek najbardziej lubię bloga Ryfki, która nie wykrzywia nóg, nie wbija wzroku w ziemię i ma bardzo ładne, ciekawe zdjęcia - nie tylko ciuchy, ale całe aranżacje. Odpowiedz Link Zgłoś
vitalogy Re: Krzywe nóżki? 07.04.08, 20:35 nie wiem czy to taka indywidualna sprawa skoro wszystkie tak robia na jedno kopyto. Dawniej takie wysylano do ortopedy, teraz to jest modne takie czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
hela6 Ajuuuutooooo!!!!! 08.04.08, 09:54 Przecież to z mangi wyciągnięte jak nic :) Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: Krzywe nóżki? 05.04.08, 22:17 tez mi sie to wykrzywianie nog nie podoba dlatego tego nie robie:) Odpowiedz Link Zgłoś
e.milia Re: Krzywe nóżki? 06.04.08, 12:32 Mi się to bardzo nie podoba i nie wydaje mi się ani dziewczęce, ani urocze. Wręcz przeciwnie, uroku odbiera. Odpowiedz Link Zgłoś
szafiary.pl [...] 05.04.08, 21:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mrsdreamkeeper Re: szafiary.pl - zapraszam 08.04.08, 14:18 hehe oj no nie za rewelacyjny ten portal, że tak powiem 'prawie jak stylio.pl' :] Odpowiedz Link Zgłoś
michalroman Szafiarki 05.04.08, 21:39 Szkoda że 90% tych tzw. szafiarek to zwykłe fashion victims... Odpowiedz Link Zgłoś
modomania Re: Szafiarki 05.04.08, 21:48 michalroman napisał: > Szkoda że 90% tych tzw. szafiarek to zwykłe fashion victims... A co w tym dziwnego? Kim mamy być? Pokazywanie na blogach niemodnych czy zwyczajnych, nieciekawych ciuchów chyba mija się z celem. I nie rozumiem tego negatywnego wydźwięku określenia fashion victim :) Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: - - - w w w . s z a f i a r y . p l - - - 05.04.08, 23:20 nie za bardzo rozumiem sens tworzenia takiego portalu.kazdaz nas ma bloga wlasnie po to zeby na niego wrzucac fotki Odpowiedz Link Zgłoś
szafiary.pl Re: - - - w w w . s z a f i a r y . p l - - - 05.04.08, 23:24 Blogi są fajne, ale w takie fotki w jednym miejscu z rankingami, komentarzami itd to taki internetowy dom mody gdzie każdy ma szanse zostać kreatorem nowych trendów :D Odpowiedz Link Zgłoś
modomania Re: - - - w w w . s z a f i a r y . p l - - - 05.04.08, 23:29 Dom mody? chyba raczej druga fotka pe el. Odpowiedz Link Zgłoś
szafiary.pl Re: - - - w w w . s z a f i a r y . p l - - - 05.04.08, 23:36 można to tak określić, tylko że to taka fotka skoncentrowana tylko wokół lansowania fajnych ciuchów :) Odpowiedz Link Zgłoś
flyssss Re: - - - w w w . s z a f i a r y . p l - - - 05.04.08, 23:34 a ja jestem dyletantem i uważam że te ciuchy są denne, sztucznie napuszone ze niby eviva larte, porażka ja ubieram swoją żonę lepiej i wierzcie mi to poracha na całej linii te cale szfiary czy coś Odpowiedz Link Zgłoś
real_girl Re: - - - w w w . s z a f i a r y . p l - - - 05.04.08, 23:35 konstruktywna krytyka zawsze na plus;/ Odpowiedz Link Zgłoś
szafiary.pl Re: - - - w w w . s z a f i a r y . p l - - - 05.04.08, 23:35 jesteś dyletantem :) Odpowiedz Link Zgłoś
flyssss Re: - - - w w w . s z a f i a r y . p l - - - 05.04.08, 23:41 nie widziałeś mojej żony człowieczku,-:)) Odpowiedz Link Zgłoś
be4gle Re: - - - w w w . s z a f i a r y . p l - - - 06.04.08, 12:30 A co zona sama sie ubrac nie potrafi? Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: - - - w w w . s z a f i a r y . p l - - - 05.04.08, 23:36 ja jednak nie skorzystam Odpowiedz Link Zgłoś
szafiary.pl Szafiarki 05.04.08, 23:35 można to tak określić, tylko że to taka fotka skoncentrowana tylko wokół lansowania fajnych ciuchów :) Odpowiedz Link Zgłoś
real_girl Re: Szafiarki 05.04.08, 23:38 nie zauważyłam, żeby którakolwiek z szafiarek zmierzała w stronę lansu, aczkolwiek portalowi wróżę sukces, w związku z tym, że jest mnóstwo dziewczyn mających parcie na szkło bez fashion blogów Odpowiedz Link Zgłoś
flyssss Re: Szafiarki 05.04.08, 23:48 ou yes, tylko czemu to jakoś wszystko tak głupio wygląda? nieładnie z mojej strony ale powiem tylko że chinczycy produkują najpierw wielkie marki, potem marki powszechne na US i UK, potem na Europe Zachodnią , potem na Wschodnią (Afryka dostaje z charity). Poza faktem że realny koszt na zachodzie JUŻ jest tańszy, plus dodajcie sobie fakt że w Polsce moda to tak naprawdę jakieś 5 lat doświaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
pangenialna Re: Szafiarki 05.04.08, 23:46 Uważam, że zakładanie takiego portalu to absolutny niewypał. Jest ich już tyle (np. www.stylio.pl) że nie ma sensu bawić się w kolejne. Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Szafiarki 06.04.08, 08:44 szafiary.pl napisała: > można to tak określić, tylko że to taka fotka skoncentrowana tylko wokół > lansowania fajnych ciuchów :) cholera,pachnie to jakims spamem... Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai Re: Szafiarki 06.04.08, 13:19 Jesteś z agencji marketingu interaktywnego czy reprezentujesz dom mediowy? W ogóle cała ta akcja "szafiary" na kilometr pachnie mi trendsetterstwem, robionym przez jakaś wielką sieciówkę...za miesiąc -dwa pewnie się dowiemy, co i kogo trzeba było podlansować...w spontaniczność tej akcji wierzę mniej więcej tak jak w promocję Virginity przez Artmedia... Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: Szafiarki 06.04.08, 14:27 sorry, ale o taka kupe za przeproszeniem jak ta strona (szafiary.pl), ktora byla tu linkowana nie podejrzewalabym zadnej firmy majacej pojecie o marketingu Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai Re: Szafiarki 06.04.08, 15:18 Pfmmm hihi...nawet nie wiesz, jaką potrafią czasem sieciówki - nawet te największe - nawalić kupę i ile trzeba trudu, żeby potem posprzątać...ale to "dzieło" to chyba rzeczywiście całkowicie amatorskie (ewentualnie może jakaś pączkująca mała agencja chce się podłączyć...) Odpowiedz Link Zgłoś
edavenpo Re: Szafiarki 06.04.08, 22:52 a propos tej desperackiej reklamy nowego portalu to mam wrazenie ze byl to pomysl na zasadzie zalapac sie na polski boom blogowania o modzie, szybko zinstytucjonalizowac i zgromadzic toto w jednym miejscu (cos jak my stle diary), sprzedawac reklamy na tej stronie i gra muzyka. niestety nie ma tak latwo ;-) indywidualne blogi moga byc znacznie latwiej tworzone i kontrolowane przez zalozycielke - web 2 w koncu mamy ;-) i na koniec nie wyglada mi to na roobote agencyjna - troche bardziej by sie chyba postarali - mnie to jakims domoroslym 'byznesmenem' pachnie ;-) no ale jak zawsze - moge sie kompletnie mylic Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: - - - w w w . s z a f i a r y . p l - - - 06.04.08, 00:31 o ja cie! jak to zrobiles? to chyba jakas zaawansowana technologia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
teyoo Szafiarki 06.04.08, 00:35 Eee.. co ciekawego jest w ubraniach? Rozumiem zainteresowania typu fotografia, malarstwo, film, motoryzacja, skoki na bungee itp., ale co takiego fascynującego jest w tak codziennych rzeczach jak ubrania? Zanudziłabym się czymś takim po minucie.. no cóż, oczywiście jeśli ktoś nie ma ciekawszego hobby, to trudno;) Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: Szafiarki 06.04.08, 01:24 a od kiedy to fascynacja ubraniem wyklucza inne pasje :)? Odpowiedz Link Zgłoś
modomania Re: Szafiarki 06.04.08, 09:20 jest dużo fascynującego, bo ubranie się ładnie, interesująco i niebanalnie to też pewien rodzaj małej sztuki :) ciuch ciuchowi nierówny. a zainteresowanie modą też może być wielką pasją i w niczym nie ustępować innym hobby. Odpowiedz Link Zgłoś
frufruchemicals Szafiarki 06.04.08, 09:49 w większości dziewczyny, które publikują swoje zdjęcia nie reprezentują swoim stylem nic co by było w jakiś sposób inspirujące. Z reguły wszystkie opierają się na trendzie ,,ciuchy mojej babci mogą na mnie dobrze leżeć". Z jednej stron dbanie o styl jest fajnym zjawiskiem i nakręca koniunkturę, ale z drugiej nie udało mi się zobaczyć nic co nie było by kalką manekina z typowego sieciowego sklepu. Odpowiedz Link Zgłoś
conena Re: Szafiarki 06.04.08, 10:34 a właśnie, że prezentują dużo fajnych patentów, które można odgapiac:) i za to im chwała. oraz albo ja się na manekinach nie znam, ale blogerkom daleko do kserowania manekinów. jedno co mi się nie podoba w tym całym blogaskowaniu, to tworzenie totalnego i bezkrytycznego towarzystwa wzajemnej adoracji. to mi pachnie hipokryzją. Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai Re: Szafiarki 06.04.08, 13:22 conena napisała: > > jedno co mi się nie podoba w tym całym blogaskowaniu, to tworzenie totalnego i > bezkrytycznego towarzystwa wzajemnej adoracji. to mi pachnie hipokryzją. > I dobrze Ci się zdaje bo właśnie dostałem cynk, że jest to trendsetterska akcja "global" jednej z największych na świecie sieciówek... > Odpowiedz Link Zgłoś
pangenialna Re: Szafiarki 06.04.08, 14:04 :D no nie... jakaś teoria spiskowa sie robi :) Tak, tak Pyza ma rację! Promujemy H&M ! Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai Re: Szafiarki 06.04.08, 14:19 Dobra agencja marketingu interaktywnego albo sieciówka "global" reklamowa potrafi tak ustawić kampanię trendestterską, że nieobeznani dadzą się nabrać; zresztą tak mi tutaj pachnie - tajemniczy trend "szafiarski" pojawiający się jednocześnie w USA i Europie...część fotografii wskazująca wyraźnie na profi zajmujących się modą (typy oświetlenia itp.), wyraźna obecność zawodowych modelek II ligi na zdjęciach (typy pozowania, nawyki itp.) jako "spontanicznych szafiarek"...nie,w cuda nie wierzę, że długo pracowałem dla tej branży...zresztą mam cynk, ze wszystkim dowodzi pewna agencja z NY... Odpowiedz Link Zgłoś
pangenialna Re: Szafiarki 06.04.08, 14:23 "zawodowe modelki II ligi" przepraszam bardzo. Polskie Modelki-Szafiarki są jak najbardziej pierwszoligowe;) Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene :D 06.04.08, 14:24 :)))))))))))))))))))))))))))))))))))) Twoja podejrzliwosc ogranicza sie tylko do branzy w ktorej pracowales/las? czy rozciaga sie takze na inne dziedziny zycia? :)))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai Reklama i marketing uber alles 06.04.08, 14:41 Szanowna Pangenialna, mówiłem o urodzie zachodnich "blogowiczek", nie Waszej... foamclene napisała: > :)))))))))))))))))))))))))))))))))))) > Twoja podejrzliwosc ogranicza sie tylko do branzy w ktorej > pracowales/las? czy rozciaga sie takze na inne dziedziny zycia? > :)))))))))))))))))))))))))))))) Szanowna Foamclene, Marketing i reklama nie mają końca ni początku, nie znają granic ni kordonów...skąd wiesz, czy właśnie nie uczestniczysz jako "klient"w akcji, którą wymyślili łebscy chłopcy i dziewczynki z USA lub GB? A takich akcji będzie coraz więcej, idzie recesja i trzeba sprzedawać, sprzedawać, sprzedawać...póki się da. Takie rzeczy można robić i u nas - zobacz dzisiejszy news z mediarun, przedrukowany przez GW: CytatAgencja Mozaic w filmie "Nie kłam, Kochanie" zrealizowała 6 projektów product placement. Bohaterowie filmu obdarowywali się biżuterią marki W. Kruk, pili Nałęczowiankę i kawę Nescafe oraz szukali pracy na portalu Pracuj.pl. Ponadto w filmie można było zobaczyć marki Rolex i Leroy Merlin. Logotypy wszystkich sponsorów znalazły się również w materiałach promocyjnych filmu. Podczas premiery można było wygrać pierścionek marki W. Kruk, natomiast Nałęczowianka była serwowana podczas pokazu dla prasy. Mozaic to dział Omnicom Media Group, który specjalizuje się w niestandardowych formach reklamy. Źródło: Mediarun Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: Reklama i marketing uber alles 06.04.08, 15:04 dlaczego myslisz, ze inni nie mjaa siwadomosci tego co dzieje sie na swiecie... trudno zyc i nie brac w tym wszytskim udzialu jestesmy narazeni na wplyw w kazdej dziedzinie zycia wiekszosc z nas jest tego swiadoma :) a spolecznosci internetowe nie sa zadna nowoscia sam jak widac padles ofiara portalu gazeta.pl i nabijasz statystyki odwiedzalnosci czym innym jest forum? narzedziem do budowania spolecznosci wokol portalu gazety Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai Re: Reklama i marketing uber alles 06.04.08, 15:14 Zgadzam się, ale..: 1.Forum jest w tym momencie jedyną opcją wyrażenia opinii 2. Wracając do "szafiarstwa" - lepiej chyba być konsumentem świadomym, zachowującym prawo wyboru, niż nieświadomym, "kręconym" przez kampanie marketingowo-reklamowe i nachalny spinning Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: Reklama i marketing uber alles 06.04.08, 15:26 o to, ze refleksyjnosc w zyciu pomaga nie podlega dyskusji :) ja wiekszosc uzytkownikow medium internetowego postrzegama jako rozumnych :) Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: Reklama i marketing uber alles 06.04.08, 20:20 dorsai napisał: > Takie rzeczy można robić i u nas - zobacz dzisiejszy news z mediarun, > przedrukowany przez GW: > > CytatAgencja Mozaic w filmie "Nie kłam, Kochanie" zrealizowała 6 projektów > product placement. > > Bohaterowie filmu obdarowywali się biżuterią marki W. Kruk, pili Nałęczowiankę > i > kawę Nescafe oraz szukali pracy na portalu Pracuj.pl. Ponadto w filmie można > było zobaczyć marki Rolex i Leroy Merlin. > > Logotypy wszystkich sponsorów znalazły się również w materiałach promocyjnych > filmu. Podczas premiery można było wygrać pierścionek marki W. Kruk, natomiast > Nałęczowianka była serwowana podczas pokazu dla prasy. > > Mozaic to dział Omnicom Media Group, który specjalizuje się w niestandardowych > formach reklamy. > Źródło: Mediarun dorsai, a Tobie naprawde sie wydaje ze zarowno foamclene jak i inne forumowiczki nigdy w zyciu nie slyszaly o product placement i sa swiecie przekonane, ze pokazywanie np. loga Apart w co drugim odcinku "Na Wspolnej" to absolutny przypadek??? nota bene, product placement akurat w Polsce nie jest zjawiskiem nowym, wystarczy sobie przypomniec chociazby "Tato", a to byl bodajze 1995 rok. Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: Reklama i marketing uber alles 06.04.08, 23:02 akurat ja okreslenie"product placement"słyszę prawie zawsze podczas ogladania filmow,seriali itp od mojego małżonka ,który pracuje wdomu mediowym.wiec mam pelna świadomość co w trawie piszczy.powiedzial mi rozniez ze na forach gazety net pr jest bardzo rozpowszechniony Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: Reklama i marketing uber alles 06.04.08, 23:41 wystarczy bacznie ogladac seriale i inne produkcje telewizyjne by zauwazyc, ktore loga pojawiaja sie nieprzypadkowo. o niektorych serialach np. o Magdzie M. wrecz mowilo sie, ze to jeden duzy film reklamowy bo non stop widzialy sie klatki z takimi produktami jak W.Kruk, wydawnictwo Lexis Nexis, bank ING etc. a tak w ogole, to na przykladzie popularnosci spodnicy Numpha na tym forum, mozna sie zastanawic na ile mozna wlasnie przez forum i umiejetne pokazywanie blogow z udana stylizacja danego ciucha go skutecznie wypromowac. Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai Re: Reklama i marketing uber alles 07.04.08, 10:56 > a tak w ogole, to na przykladzie popularnosci spodnicy Numpha na tym > forum, mozna sie zastanawic na ile mozna wlasnie przez forum i > umiejetne pokazywanie blogow z udana stylizacja danego ciucha go > skutecznie wypromowac. No właśnie, no właśnie...jak juz się powiedziało A to czas powiedzieć B. Web 2.0 jest idealnym polem do gry marketingu interaktywnego i w zwiazku z tym w dużej mierze jest do niego wykorzystywany. Analityk z Grey (na ile jest to znacząca agencja, nie muszę pisać)stwierdził miesiac temu że jego zdaniem 66% ruchu społecznościowego jest generowanego w ramach działań marketingowo- reklamowych przez podstawione osoby i serwisy i jeśli branza tego nie przemyśli, to znajdzie się w pozycji węża zjadającego własny ogon - tj. nie bedzie można odróżnić marketingu i reklamy od właściwego ruchu w Sieci i każda akcja będzie trafiać na kontrakcję konkurencji, a więc w próżnię. Pisało o tym swego czasu Wired ale opłotkami, bo oni też się zaangażowali w Web 2.0 a tu taki problem...Ogólnie rzecz biorąc czekam na tą firmę lub tą linię która się wyłoni ze "spontanicznej" akcji szafiarskiej i pewnie nie będę czekał zbyt długo... Odpowiedz Link Zgłoś
rtd5rtd Wszystkie te typiary sa ze szwecji. 06.04.08, 15:35 Bo tu ludzie maja nasrane na punkcje wygladu. szwedzi to bezczelnie nudny i wyjatkowo dobrze wygladajacy narod. np na imprezy oni nie chodza pic czy sie bawic a stac i ladnie wygladac z lampka wina czy szampana. Warszawa by sie czula w stockholmie jak w Warszawie 2.0. jedel level wyzej. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e moja rada... 07.04.08, 11:58 Dziewczyny, wiem ze zajmujecie sie moda a nie fotografia, ale blagam chociaz o usmiech! Stancie tez w jakiejs naturalnej pozie - a nie "molestowana dziewczynka z problemami" - wyprostowac plecki jedna duzka ugieta w kolanie, troche bokiem... mozna sie wzorowac na starych zdjeciach np... No i usmiech! Ktos tu dal link do francuskiego bloga dzieczyny XXL - i ten blog ma super zdjecia - widac ze ona jest mila i wesola i ma w sobie radosc zycia, super! Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Dlaczego wszystkie dziewczynki na zdjeciach 07.04.08, 13:49 dołączonych do artykułu stoją jak sierotki z noskami butów do wewnątrz?... Wyglądają strasznie biednie. Powinny się jeszcze do kompletu bawić warkoczykami... Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: Dlaczego wszystkie dziewczynki na zdjeciach 07.04.08, 15:43 moze zeby nie wygladac jak przyslowiowa "krysia w bialych kozaczkach wijaca sie na skorzanej sofie" zdjeica maja byc skromne aseksualne... byc moze chcac uniknac efekty krysi dziewczynyprzyjmuja te pozy byc moze to ich naturlany sposob noszenia sie :) i tak uwieczniaja sie na zdjeciach Odpowiedz Link Zgłoś
bgoralska1972 Re: Dlaczego wszystkie dziewczynki na zdjeciach 08.04.08, 10:29 Po pierwsze nie naduzywaj słowa wszystkie Odpowiedz Link Zgłoś
vitalogy stopy do srodka sa trendy chyba 07.04.08, 20:31 czego wszystkie stoja jak sieroty? to teraz modne jest? Odpowiedz Link Zgłoś
mrsdreamkeeper Re: stopy do srodka sa trendy chyba 08.04.08, 11:48 Kwestia taka, że nogi tej pozycji wyglądają na dłuższe i szczuplejsze, no i to taka 'słodka' pozycja. Co nie zmienia faktu, że wygląda to trochę sierotowato :-) Odpowiedz Link Zgłoś
e.milia Re: stopy do srodka sa trendy chyba 08.04.08, 14:01 Widzisz, to zależy jak dla kogo. Bo dla mnie w tej pozycji nogi wyglądają krzywo, w sensie nienaturalnie (kojarzy mi się z wadą postawy czy stóp) i po prostu nieładnie. Na pewno nie słodko ani uroczo. Ale niektórym się podoba, mają do tego prawo. Ja jestem na nie i moim zdaniem dziewczyna pozująca w ten sposób traci wiele z uroku i dobrego wyglądu. Odpowiedz Link Zgłoś
mrsdreamkeeper Re: stopy do srodka sa trendy chyba 08.04.08, 14:17 Jako fotograf, również swoich modelek tak nie ustawiam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nextjoanna2008 Re: stopy do srodka sa trendy chyba 20.07.08, 08:16 Bardzo brzydkie pozy przyjmuja te dziewczyny, powinny podpatrywac modelki, jak sie pozuje. Na tym forum dziewczyny, ktore wklejaja zdjecia, tez sie garbia (nie widac twarzy) i wykrzywiaja nogi (wtedy nie wiadomo, czy maja proste czy krzywe nogi w rzeczywistosci :-) ) Odpowiedz Link Zgłoś
sushi25 [...] 24.04.08, 10:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś