Dodaj do ulubionych

Po powrocie z objazdowki 7+7 - Triada

16.07.04, 15:33
Krotko i tresciwie dla tych co sie zastanawiaja nad ta forma wakacji.

O ile czesc pobytowa jest na poziomie tego co mozna sie spodziewac to
objazdowka to meczarnia na maxa. Ponad 3500 km w autobusie ktory czasy
swietnosci ma dawno za soba (mysle ze mial ok 10 lat), klima prawie nie
dzialala, a czasem nawet dmuchala cieplym powietrzem, o video i wc nawet nie
wspominam bo po prostu nie bylo, podobnie jak lodowki na napoje.

oczywiscie plan czesci objazdowej jest sztywny do bolu i nawet jesc trzeba
tam gdzie chce organizator a nie gdzie chca ludzie (choc tutaj po malym
strajku moze uda sie to zmienic ale zalezy od rezydentki). ogolnie wiekszosc
objazdowki to nuda i oglada sie kupe gruzu, po bo tylu latach i tamtejszych
trzesieniach niewiele zostalo do ogladania, czego najlepszym przykladem jest
Troja, Hierapolis i w wiekszosci Efez. Dalszy ciag objazdowki to tez nic
ciekawego - przegadany Istambul z nudnym rejsem po bosforze za 20 Euro
(sic!), beznadziejny postoj w Ankarze i Konii polaczony ze zwiedzanie muzeow
a nie ogladaniem miasta. :(

Jedyne co ratuje ta wycieczke to wieczor w Istambule (czas wolny na walesanie
sie po miescie) i oczywiscie Kapadocja (najmocniejszy punkt imprezy).

Dobrze ze na zdjeciach nie czuc przytlaczajacego marazmu z wielu dziesiatek
godzin spedzonych zapuszkowani w daremnym autobusie. Jezeli ktos jeszcze
zastanawia sie nad turcja - to polecam pobytowke + wycieczki (kapadocja i
pamukale). przyjedziecie wypoczeci, zadowoleni i nie stracicie tyle czasu i
nerwow.

acha - zakupy (ciuchy) polecam robi w alanii - nigdzie indziej nie ma takiego
wyboru i cen jak tam.

pozdrawiam goraco
Obserwuj wątek
    • ixtlilto Re: Po powrocie z objazdowki 7+7 - Triada 16.07.04, 16:03
      Podziwiam, że zdecydowałeś się na objazdówkę! Wystarczy, że spojrzałam na trasę
      w katalogu triady i powiedziałam "dziękuję". Nie będę za własne pieniądze
      siedziała 7 dni w autokarze.
      • Gość: cleo Re: Po powrocie z objazdowki 7+7 - Triada IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 21.07.04, 00:11
        ja byłam na 7+7 autokarem w Egipcie w tym roku. Wcześniej na forum spotykałam
        się z podobną opinią jak tu o 7+7 Turcja. Ludzie pisali tam takie same bzdury
        jak ty teraz piszesz. Rzeczywistość była o wiele lepsza.

Ludzie nie czytajcie tych bzdur

• zibol Re: Po powrocie z objazdowki 7+7 - Triada 21.07.04, 09:01
          Gość portalu: cleo napisał(a):

> ja byłam na 7+7 autokarem w Egipcie w tym roku. Wcześniej na forum spotykałam
          > się z podobną opinią jak tu o 7+7 Turcja. Ludzie pisali tam takie same bzdury
          > jak ty teraz piszesz. Rzeczywistość była o wiele lepsza.
          >
          > Ludzie nie czytajcie tych bzdur

i tu sie mylisz - w egipcie bylem 2 lata temu i rzeczywiscie jest o niebo
          lepiej - jezdzi sie nowoczesnymi autokarami wyposazonymi na maxa, w turcji
          niestety busy mialy tak na oko po 10 lat. Niestety to sa fakty.
    • Gość: MACIEK Re: Po powrocie z objazdowki 7+7 - Triada IP: 195.205.225.* 21.07.04, 09:08
      DROGI "PODRÓŻNIKU" JAK CHCESZ LUKSUSU TO SIEDŹ W DOMU PRZED TELEWIZOREM I OGLĄDAJ
      DISCOVERY. PEWNIE ŻE OBJEZD JEST MĘCZĄCY ALE TYLKO TAK MOŻESZ POZNAC KRAJ I LUDZI, A NIE
      TĘPO LEŻĄC NA PLAŻY I SMAŻĄC GNATY. A POTEM POWIESZ ŻE BYŁEŚ W TURCJI. PO PROSTU NIE JEDŻ
      NA TAKIE IMPREZY I NIE PSUJ HUMORU INNYM. WIDOCZNIE N IE NADAJESZ ISĘ DO TAKICH WYCIECZEK.
      PRZYZNAM CI RACJE ZE PROGRAM MÓGŁBY BYC CIEKAWSZY ALE WTEDY TRZEBA BY BYŁO JEŹDZIC 14 DNI.
      COŚ ZA COŚ.
      • zibol Re: Po powrocie z objazdowki 7+7 - Triada 21.07.04, 09:27
        Gość portalu: MACIEK napisał(a):

> DROGI "PODRÓŻNIKU" JAK CHCESZ LUKSUSU TO SIEDŹ W DOMU PRZED TELEWIZOREM I
        OGLĄ
        > DAJ
        > DISCOVERY. PEWNIE ŻE OBJEZD JEST MĘCZĄCY ALE TYLKO TAK MOŻESZ POZNAC KRAJ I
        LUD
        > ZI, A NIE
        > TĘPO LEŻĄC NA PLAŻY I SMAŻĄC GNATY. A POTEM POWIESZ ŻE BYŁEŚ W TURCJI. PO
        PROST
        > U NIE JEDŻ
        > NA TAKIE IMPREZY I NIE PSUJ HUMORU INNYM. WIDOCZNIE N IE NADAJESZ ISĘ DO
        TAKICH
        > WYCIECZEK.
        > PRZYZNAM CI RACJE ZE PROGRAM MÓGŁBY BYC CIEKAWSZY ALE WTEDY TRZEBA BY BYŁO
        JEŹD
        > ZIC 14 DNI.
        > COŚ ZA COŚ.

Moj Rownie Drogi Przedmowco - podczas tej objazdowki trudno poznac kraj i
        ludzi, bo nie ma na to czasu - za to jest czas na skory, garnki, rejs po
        bosforze z 10 krotnym przebiciem i zwiedzanie troi tylko po to by zobaczyc
        nedzna imitacje konia trojanskiego.

Niestety, aby zobaczyc kawalek normalnej turcji na szczescie mozna i trzebabylo
        rezygnowac z wejscia do niektorych nudnych miejsc i snuc sie samemu. szkoda
        tylko ze bylo na to tak malo czasu.

A dla zainteresowanych lista miejsc, ktore spokojnie mozna se odpuscic:
        Troja (doslownie nic, ale to nic ciekawego), Muzeum Cywilizacji w Ankarze, Rejs
        po Bosforze, Muzeum Mevlany w Konyi, ruiny swiatyni artemidy pod efezem (1
        kolumna sic!).

Ale to oczywiscie MOJE zdanie i mozecie sie z tym nie zgodzic.
        • Gość: ewa Re: Po powrocie z objazdowki 7+7 - Triada IP: 217.153.132.* 21.07.04, 09:56
          ja bylam nieziemsko zmeczona po objazdowce, ale sama tego chcialam, w miare
          inteligentny czlowiek po opisie trasy zorientuje sie, ze nie jest to proste.
          Zupelnie nie zgadzam sie z tym , ze nalezy opuscic Efez, na mnie i na wielu
          innych wywarlo to piorunujace wrazenie. Cala reszte jak najbardziej mozna sobie
          darowac, ale nie sadze zeby uwierzyl mi ktos kto nigdy nie byl w Troi, ze tam
          nie warto jechac, bo jest to jedno z najslawniejszych miejsc w Turcji zwlaszcza
          po ostatnich przebojach kinowych.
        • Gość: gg Re: Po powrocie z objazdowki 7+7 - Triada IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 30.07.04, 23:04
          zgadzam się z zibolem jeżeli chodzi o te miejsca do których nie warto wchodzić.
          Nie mogę się jednak zgodzić z opinią, że lepiej leżeć na plaży. Też byłem na
          7+7 rok temu i całość uważam za bardzo dobrą. Przedewszystkim właśnie
          objazdówkę.
          To nie tak że nie ma czasu - jest go wieczorami w sam raz na samotne wędrówki
          po kolejnych miastach (no może w kapadocji było po prostu odludzie). Z rejsu po
          bosforze organizowanego przez triadę i z pokazu światło io dzwięk
          zrezygnowaliśmy i załatwiliśmy to we własnym zakresie+ włóczenie się do 3 nad
          ranem po istambule - rewelacja.
    • Gość: Monaa Re: Po powrocie z objazdowki 7+7 - Triada IP: *.nfz-gdansk.pl 21.07.04, 09:32
      Według mnie w Turcji jest zbyt wiele do zobaczenia, żeby w ciągu 7 dni zwiedzić
      wszystko. Dlatego osobiście wybrałam 14-dniową imprezę pobytową, co nie
      przeszkodziło mi ze skorzystania dodatkowo z wycieczek do Pamukkale (2 dni) i
      Kapadocji (3 dni). Wolę udać się do Turcji jeszcze raz i zobaczyc pozostałe
      miejsca, niz z własnej woli decydować się na spędzanie 7 dni w autokarze.
      Ludzie, których spotkałam po objazdówce mówili, że potrzebują kilka dni, żeby
      odpocząć po tej męczarni i żeby przypomnieć sobie co podczas niej widzieli. A
      przecież to miały być wczasy.
      • traveller Re: Po powrocie z objazdowki 7+7 - Triada 22.07.04, 12:39
        a dla mnie część objazdowa była ok. co prawda autokar to rzeczywiscie kompletna
        ruina a przejazdy sa naprawde długie to zdecydowanie ciesze sie ze wybralem
        opcje 7+7. na samym pobycie mozna zanudzic sie na smierc. nie zgodze sie ze
        efez to nic wielkiego--to jedno z najlepiej zachowanych miesc z tamtego okresu
        na ziemi. warto dodac ze turcja posiada o wiele lepiej i wiecej zachowanych
        zabytkow niz wlochy i grecja. troja to rzeczywiscie nic wielkiego ale byc w
        turcji i nie byc w troi-zaoszczedzajac pare euro to chyba przesada. u nas w
        autokarze byla lodowka i mozna bylo kupic wode i pivo. ludzie podczas objazdu
        byli wspaniali-najlepsi jakich udalo mi sie podrozowac wiec moze dlatego podroz
        mijala szybko. wycieczka nie bylaby meczaca gdyby ominac istanbul ale mysle ze
        chyba kazdy woli troche sie pomeczyc i zobaczyc to wspaniale miasto niz polezec
        w hotelu na objezdzie. zdeycdowanie polecam resjc po bosforze- 20 euro to
        naciagana cena ale warto, u nas po baltyku ceny nie sa mniejsze, a widoki na
        bosforze przepiekne.
        coz moge dodac jesli turcja to tylko 7+7. na pobycie za byle wycieczke sie
        slono placi-----majac oplacony pobyt i wyjezdzajac do kapadocji czy pamukkale
        na 2 dniowe wycieczki tracicie pieniadze--oplaciliscie juz przeciez pobyt na
        miejscu i doplacacie za nocleg na wycieczce. zupelnie bez sensu.
        • Gość: Monaa Re: Po powrocie z objazdowki 7+7 - Triada IP: *.nfz-gdansk.pl 22.07.04, 15:57
          Oczywiście, zgadzam się z niektórymi twoimi wypowiedziami, tylko że w ofercie
          katalogowej wersja pobytowa jest jednak trochę tańsza od objazdówki, a
          dodatkowo wstęp do obiektów zwiedzanych na objazdówce wynosi około 80-90 euro
          od osoby (w tym również od dzieci). Nie spotkałam nikogo na pobytówce, który
          nie korzystałby z wycieczek fakultatywnych. Ale to był jego wybór z jakich i
          kiedy. Nikt mi nie powie, że można zobaczyć Turcję w ciągu 7 dni, dla mnie
          wybacz to lizanie lizaka przez papierek.
          • traveller Re: Po powrocie z objazdowki 7+7 - Triada 22.07.04, 18:57
            niestety ja również nie mogę sie zgodzić że pobyt jest tańszy.
            ja zapłaciłem za objazdówkę + pobyt w hotelu 4* - całkowita cena 2100zł
            2 tygodniowy pobyt w tym hotelu teraz kosztuje 2850zł, również z opłatami.
            • Gość: Amber Re: Po powrocie z objazdowki 7+7 - Triada IP: *.idg.com.pl 23.07.04, 11:37
              Witaj, ja takze wybieram sie do Turcji z Triada, opcja 7+7 i wybralam hotel 4*.
              Prosze powiedz, do jakiego trafiles hotelu i jak Ci sie podobalo, jaki standard
              i w ogole, dzieki.
    • Gość: nosek Re: Po powrocie z objazdowki 7+7 - Triada IP: *.acn.waw.pl 22.07.04, 18:21
      Moi znajomi jechali z Triady na objazdówkę dwutygodniową i wrócili bardzo
      zadowoleni z wycieczki a zwiedzili już pół śwata.

A co do ciuchów w Alanii, wybacz, ale to niezła wiocha, to samo co na polskich
      bazarach.
    • sun1972 Re: Po powrocie z objazdowki 7+7 - Triada 29.07.04, 08:57
      Byłem i doświadczyłem. Podzielam w 100% zdanie Zibola. Miejsca które są do
      zobaczenia w Turcji w żadnym wypadku nie rekompensują męki w aytikarze.
      Zwiedzanie muzeum Mewlany, muzeum w Ankarze, Troji i Pergamonu to pomyłka.
      Zważywszy na fakt że by dojechać w te miejsca terzeba spędzić w autokarze
      dodatkowe godziny. Trasa powinna zostać okrojona o połowę, czas który by został
      można by wykorzystać na prawdziwe poznanie życia ludzi w Turcji. Z drugiej
      strony biuro Triada ma czas by zawieść uczestników wycieczki na sponsorowane
      przez producentów pokazy dywanów, garnków i biżuterii itp. W każdym z tych
      miejsc traci się średnio 2 godziny co w sumie daje 3/4 dnia. Jakie budzi to
      zażenowanie kiedy czlowiek dowiaduje się że na 7 dni 5 razy musi wstać o 4
      rano. Żeby chociaż ktoś spytał się uczestników czy chcą uczestniczyć w tej
      farsie.
      Podsumowując. Nie polecam wyjazdu do Turcji na wycieczkę objazdową. Dla ludzi
      którzy byli np. w Hiszpani we Wloszech nie będzie to nic ciekawego.
    • Gość: Julia Re: Po powrocie z objazdowki 7+7 - Triada IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 31.07.04, 16:58
      Ciekawe z jakiego biura podrozy jestes i ile dostales za to co tu napisales :|
      • prospero77 Re: Po powrocie z objazdowki 7+7 - Triada 01.08.04, 13:42
        A z jakiego ty jestes biura? Chyba z Triady.
        Jestem swieżo po objeździe z Triadą i potwierdzam, że impreza w Turcji to
        przerost formy nad treścią. Zapraszam do nowego tematu OBJAZD Z TRIADĄ gdzie
        zamierzam opisać swoje przezycia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka