31.07.04, 04:30
Wróciłem wlasnie z pobytu w Oludeniz organizowanego przez Itakę.
Od parunastu lat wyjeżdzałem z TUI ale w tym roku obudził się we mnie
patriota i pomyslałem,że dam zarobić Polakom-niestety popełniłem błąd!
Nigdy więcej z biurem ITAKA !!!Rezydentka(jak sama nazwa
wskazuje) "rezydowała" wswoim hotelu i nie pokazała się nigdy aby sprawdzić
warunki u mnie.Ja ze względu na b.dobrą znajomość języka poradziłem sobie z
wywalczeniem u dyrekcji hotelu b.dobrych pokoji,niestety inni Polacy
mieszkali w piwnicach 2x2 m2.organizacja lotu do Dalaman -tragedia(łaczny czs
podróży z Poznania 13 godzin).
Nie dajcie się nabrać!!!Różnica cen pomiędzy renomowanymi biurami podróży a
do niczego nie przygotowaną ITAKĄ nie jest wcale taka duża.Pracujemy cały rok
żeby dobrze spędzić wakacje i szkoda żeby tacy dyletanci je nam zepsuli
Obserwuj wątek
    • Gość: dora Re: ITAKA IP: 193.151.38.* 02.08.04, 09:04
      W jakim hotelu byłeś i z jakiego miasta leciałeś?
      • Gość: dora Re: ITAKA IP: 193.151.38.* 02.08.04, 09:09
        Przepraszam, nie zauważyłam, że z Poznania.
    • trixie Re: ITAKA 02.08.04, 09:50
      A ja bylam z Itaka w Oludeniz na poczatku czerwca i jestem zadowolona. Pokoje
      owszem male i niektorzy mieszkali w tzw. przyziemiu, ale w katalogu wyraznie
      jest napisane, ze w gorach tak buduja i ze pokoje sa mniejsze (w koncu jedziesz
      mieszkac w pokoju czy na urlop???). Rezydentki podczas naszego pobytu tez byly
      do kitu, ale nam osobiscie rezydentka nie jest do niczego potrzebna.
      Organizacja na lotnisku tez byla OK (lecielismy tureckimi liniami MNG), zarowna
      do Dalamanu jak i z Dalamanu samolot byl o czasie.
      • Gość: guniu Re: ITAKA IP: *.zgora.dialog.net.pl 02.08.04, 10:49
        Napiszcie w jakim byliscie hotelu. dzieki z gory
        • trixie Re: ITAKA 02.08.04, 11:10
          Hotel Aymera.
          • Gość: dora Re: ITAKA IP: 193.151.38.* 02.08.04, 12:01
            Czy wiesz coś może na temat hotelu Kalya. Lecę tam 09.08.04.
            • proofik Re: ITAKA 02.08.04, 13:31
              Gość portalu: dora napisał(a):

> Czy wiesz coś może na temat hotelu Kalya. Lecę tam 09.08.04.

Hotel składa się z 5 części: 3 to części typowo hotelowe, jedna to duży bar
              przy basenie i ostatnia to kuchnia, recepcja i szeroko rozumiane zaplecze. Nad
              tą ostatnią znajduje się 6 pokoi i życzę Ci, żebyś nie musiała zająć jednego z
              nich, bo nie mają prawdziwych balkonów (kłopot ze suszeniem ręczników,
              kostiumów itp.), no i zapachy kuchenne zapewnione. Basen jest fajny, duży plus
              brodzik i jaccuzi, które niestety nie działało, ale kto wie, może jest już na
              chodzie. O leżaki nikt nie walczy, zawsze jest kilka wolnych. Barmani chcąc
              wprowadzić miłą atmosferę cały czas puszczają muzę. W innych hotelach jest
              podobnie. Widać Turcy uznali, że turyści będą zachwyceni, słuchając cały dzień
              europejskich hitów. Na pażę dowozi turystów minibusik - o godz.10.30, powrót o
              16.00. Oficjalnie do hotelu nie można wnosić jedzenia i picia, ale oczywiście
              wszyscy to robią, a obsługa udaje, że tego nie widzi, więc gitara gra. Szef
              hotelu funduje turystom wieczór folklorystyczny co najmniej raz w tygodniu. W
              hotelu mieszkają Polacy, Turcy i Anglicy. Uwaga, do hotelu z Oludeniz nie
              dojedziesz dolmuszem, a jedynie taksówką (za ok. 11 milionów lirów). Dolmusz
              dojeżdża do Hisaronu, stamtąd pod górkę do hotelu ok. 15 minut spacerkiem.
              Jeśli chcesz jeszcze coś wiedzieć, to wal śmiało.
              • Gość: dora Re: ITAKA IP: 193.151.38.* 02.08.04, 13:52
                Napisz mi słówko proszę o możliwości wypożyczenia samochodu - gdzie i za ile.
                Dziękuję za wszystkie cenne informacje.
                • proofik Re: ITAKA 02.08.04, 19:50
                  Samochód możesz wypożyczyć w Hisaronu. Ja nie korzystałam, ale mam kilka
                  miejscowych folderów w domu i przepisuję dla Ciebie to, co w nich jest:
                  Biuro Mystical Travel, hisarholidayclub.com
                  Ford Focus na 1-3 dni 70 euro, 4 -6 dni 60 euro
                  Opel Astra jw.
                  Siena 55 euro, 4 -6 dni 50 euro
                  Jeep4x4 60 euro, 4-6 dni 52 euro

możesz sprawdzić też www.oscarrentacar.com (biuro w Hisaronu)
                  To są ceny dla Anglików, jak powiesz, że jesteś z Polski, to Ci spuszczą:)
                  Powodzenia.
                  • Gość: dora Re: ITAKA IP: 193.151.38.* 03.08.04, 08:13
                    Dziękuję za tak szczegółowe informacje. Pozdrawiam.
        • proofik Re: ITAKA 02.08.04, 12:10
          Już 3 trzeci raz korzystałam z usług ITAKI. Kiedy byłam z tym biurem na Krecie,
          spotkałam się z bardzo dobrą organizacją pobytu. Tam akurat rezydentki były na
          medal. W tym roku byłam w Oludeniz w hotelu Kalya, też wylot z Poznania.
          Transport zgodnie z planem. Natomiast na miejscu brak profesjonalnej obsługi.
          Rezydentka, poza odczytaniem informacji z wręczonego nam folderu nie potrafiła
          od siebie dodać nic na temat Turcji. Już w autobusie wiozącym nas z Dalamanu
          zaznaczyła, że pokoje w hotelach są przydzielone nie ma możliwości zamiany itd.
          Po odwiezieniu nas do hotelu zapadła się pod ziemię, później na spotkanie
          organizacyjne przyjechała zupełnie inna osoba, a potem można było znaleźć
          karteczki na tablicy w hotelu, że przepraszam, mój dyżur nie odbędzie się. Z
          wszystkim musiałam radzić sobie sama... i bardzo dobrze!!! Obsługa hotelu
          okazała się b. miła - pokój, który mi się nie podobał został zamieniony na sto
          razy lepszy, recepcjonista zawsze chętnie udzielał iformacji o cenach, sklepach
          i dotyczących miejcowych biur organizujących znacznie tańsze wycieczki niż
          Itaka, na życzenie odgrzewano nam posiłek (w razie późnego powrotu z wycieczki)
          albo serwowano śniadanie przed czasem (w razie wyjazdu na wycieczkę ok. 8.00).
          Słowem, personel hotelu był frontem do klienta w przeciwieństwie do rezydentów.
          W końcu nadszedł dzień powrotu - bagaże już w autobusie, my za chwilę wsiadamy.
          Mówię do pani rezydent, że chciałabym wyjąć zapakowany plecak, bo przypomniało
          mi się, że mam w nim butelkę wody mineralnej i w drodze na lotnisko chciałabym
          się napić. Pani rezydent: niech pani wsiada, nasz kierowca ma napoje i może
          pani skorzystać. Jedziemy. Pani rezydent przez mikrofon: proszę państwa, pan
          kierowca częstuje państwa napojami: butelka wody mineralnej kosztuje 1,5 mln
          lirów, Coca-Cola... Nie muszę pisać, że zapadła cisza i nikt nie skorzystał z
          oferty. Zresztą większość nie ma już tureckich lirów w portfelu wracając do
          Polski, więc nawet gdyby ostatecznie ktoś chciał się skusić, to nie ma czym
          płacić. I to by było na tyle. Wiem, że Itaka w końcu zmieniła niektórych
          rezydentów i miejmy nadzieję, że na lepszych.
          • Gość: dora Re: ITAKA IP: 193.151.38.* 02.08.04, 12:24
            Dzięki za informacje. Muszę "odkurzyć" swój angielski i wszystko będzie ok. Na
            miejscu sama powalczę o swoje prawa jeżeli widać nie można liczyć na
            rezydentki!!!
          • iaro1 Re: ITAKA 02.08.04, 19:09
            Ja byłem z rodziną w hotelu PERDIKIA.Co dotyczy relacji klient- obsługa hotelu
            super.Tak jak opisujesz idzie z nimi w miare możliwości wszystko załatwić.Tylko
            dlaczego mamy płacić dodatkowo za obecność bezużytecznego rezydenta?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka