Gość: Jacek IP: 80.54.131.* 04.08.07, 12:58 Pytajcie , pobyt był mega rewelacyjny Pozdrawiam. Jacek. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hint Re: Wróciłem z RIVA DIVA pytajcie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 13:13 rozwiń temat megarewelacyjności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Wróciłem z RIVA DIVA pytajcie!!! IP: 80.54.131.* 04.08.07, 15:37 Długoby opisywać czas spędzony w Riva Diva, ale po prostu był on dla mnie i dla mojej małżonki niezwykle udany.W skrócie - obiekt bardzo duży - trzy wspaniałe baseny - miła obsługa - przesmaczne jedzenie( trzy restauracje bufetowe do wyboru) , ponadto przewspaniałe restauracje a la carte - duzy wybór napoi, alkoholi, drinków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak Re: Wróciłem z RIVA DIVA pytajcie!!! IP: *.acn.waw.pl 06.08.07, 20:19 jak miejscowe dziewuchy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Wróciłem z RIVA DIVA pytajcie!!! IP: 80.54.131.* 07.08.07, 00:00 Za wiele ich tam nie było... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fetor RIVA DIVA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 15:59 Skoro masz tyle wrażeń z pobytu to wysil sie trochę i napisz opinie na forum hotelowym: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20943&w=15587098 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asik Re: Wróciłem z RIVA DIVA pytajcie!!! IP: *.chello.pl 04.08.07, 18:05 witam i ciesze sie ze w koncu ktos był w tym hotelu. Chciałam zapytac Cie bo jade z 7-letnia corka jakie sa atrakcje dla dzieci, czy trzeba dawac napiwki w hotelu? dolmuszem nr105 gdzie wysiasc w Antalayi? Do jakich sklepow isc, tez targowac sie? czy rano w hotelu jest panika z lezakami ze trzeba szybciej zajmowac czy starcza dla wszystkich? czy duzo jest polaków w tym hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Wróciłem z RIVA DIVA pytajcie!!! IP: 80.54.131.* 04.08.07, 21:28 Witam Dla dzieci jest mnóstwo animacji, dzieci są caly dzien zapraszane przez dyżurną animatorke na ciągłe zabawy. Poza tym jest froggy club w którym dzieci moga się bawić. Dolmuszem 105 do końca tzn. do momentu kiedy dolmusz objeżdża centrum i wraca do Lary. Kierowca informuje, kiedy jest ścisłe centrum , stamtąd jest około 800 metrów do starówki przy Minarecie. Co do leżaków, to wczesniej( około 07.30) rezerwowane sa jedynie leżaki w cieniu przy basenie, na plazy jest ich wbród. Jak masz jeszcze jakieś pytanie, to proszę Pozdrawiam. Jacek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Wróciłem z RIVA DIVA pytajcie!!! IP: 80.54.131.* 04.08.07, 21:31 W uzupełnieniu , Polaków w naszym tygodniu było około 10 , z jednymi nawet bardzo zaprzyjaźniliśmy się. Sklepy, polecam raczej bazar na staróce w Antalyi. Centra handlowe wokół hotelu sa bardzo drogie. Targowanie oczywiście na pierwszym miejscu, nawet do 40-50 % ceny wyjściowej. Pozdrawiam/ Jacek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urlopowicz Re: Wróciłem z RIVA DIVA pytajcie!!! IP: *.gdynia.mm.pl 05.08.07, 00:01 a jak jest z napiwkami w hotelu? jakiej wysokosci dawaliscie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Wróciłem z RIVA DIVA pytajcie!!! IP: 80.54.131.* 05.08.07, 09:50 Napiwki dawaliśmy w różnych kwotach w zależności od sytuacji. Najmniejsze to 1 w sytuacjach bardzo prostych ( poolbar jakas inna szybka grzeczność), a najwieksze np w restauracjach a la carte, czy w horoskop barze lub za przechowanie bagażu 8 godzin przed wylotem po 5 Euro lub 10 lirów tureckich( około 22-23 zł) Pozdrawiam. Jacek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urlopowicz Re: Wróciłem z RIVA DIVA pytajcie!!! IP: *.gdynia.mm.pl 05.08.07, 10:10 a jak jest tam z wypozyczeniem skuterów wodnych?i czy mozna polatac na sadachronie.Pozdrawiam i dzieki za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Wróciłem z RIVA DIVA pytajcie!!! IP: 80.54.131.* 05.08.07, 11:31 Skuter wodny 35 $ za 10 minut, balon nie wiem, nie było tam takiej opcji ale np. paragliht również 35 $ tyle, że za osobę Pozdrawiam Jacek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urlopowicz Re: Wróciłem z RIVA DIVA pytajcie!!! IP: *.gdynia.mm.pl 05.08.07, 21:31 a jak sie i gdzie co trzeba powiedziec by sie umówic na ta kolacje ala carte.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Wróciłem z RIVA DIVA pytajcie!!! IP: *.netia.pl 06.08.07, 08:40 Menu restauracji a la carte jest wywieszone przy każdej restauracji . Jest to stałe meniu , podawane sa wszystkie pozycje z tego menu Umówić się należy dzień wcześniej przed planowaną kolacją w tzw. guests service lub dzwoniąc pod numer *88 , ale tylko w godzianch 10-11. Dostaje sie kwot rezerwacyjny , który nalezy wręczyć kelnerowi podczas przybycie do wybranej restauracji. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urlopowicz Re: Wróciłem z RIVA DIVA pytajcie!!! IP: *.gdynia.mm.pl 06.08.07, 15:16 ten guest service to gdzie jest czy to jest recepcja?Jak jest tam wogle jedzenie?Pozdrwaim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Wróciłem z RIVA DIVA pytajcie!!! IP: 80.54.131.* 06.08.07, 18:45 Obok reepcji jest punkt obsługi gości Jedzenie jest rewelacyjne, w zasadzie każdy znajdzie cos dla siebie, nie ma takie opcji aby chodzić niezadowolonym z posiłków Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urlopowicz Re: Wróciłem z RIVA DIVA pytajcie!!! IP: *.gdynia.mm.pl 07.08.07, 14:02 a jak tam zajmowała sie wami rezydentka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Wróciłem z RIVA DIVA pytajcie!!! IP: 80.54.131.* 07.08.07, 19:37 Rezydentka bez zarzutu. Dwie rezydentki przy przylocie, inna na spotkaniu informacyjnym, jeszcze oczywiście inne rezydentki podczas wycieczek. Wszystkie razem O.K. Jedynie prrzy odjeździe nie było rezydentki, ale nie była potrzebna kierowca przyjechał i zadbał o co trzeba Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urlopowicz Re: Wróciłem z RIVA DIVA pytajcie!!! IP: *.gdynia.mm.pl 08.08.07, 17:34 a jak jest z tym barkiem w pokoju? u zupełniaj go i czy na przywitanie daja butelke wina/ pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Wróciłem z RIVA DIVA pytajcie!!! IP: *.netia.pl 09.08.07, 10:15 Butelki szampana na powitanie nie było . Mini bar natomiast jest uzupełniany codziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urlopowicz Re: Wróciłem z RIVA DIVA pytajcie!!! IP: *.gdynia.mm.pl 10.08.07, 18:34 witam.chciełem jeszcze spytac o ktorej wylatywaliscie z polski i o której byliscie w hotelu czy długo trwa tam dprawa?o której musieliscie opóscic pokój ja wracaliscie?pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Wróciłem z RIVA DIVA pytajcie!!! IP: 80.54.131.* 10.08.07, 20:10 Z Katowic wylatywaliśmy o 01.05 w nocy, w hotelu byliśmy około 05.30. Odprawa bardzo sprawna Pokój nalezy opuścić o 12, jeżeli jednak wylot macie jak np. my o godz. 22.40 to jest specjalne pomieszczenie na przechowanie bagazu Pozdrawiam. Jacek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urlopowicz Re: Wróciłem z RIVA DIVA pytajcie!!! IP: *.gdynia.mm.pl 10.08.07, 21:56 dzieki jeszcze jedno a pokoje sa ładne bo my dopłacalismy by miec widok na morze.my lecimy z gdanska o 20.00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Wróciłem z RIVA DIVA pytajcie!!! IP: 80.54.131.* 10.08.07, 22:30 Jak dla nas pokoje były bardzo ładne i czyste. Mielismy połowe widoku na morze, a połowe na łąke Na pewno będziecie zadowolenie z atmosfery panującej w hotelu, przesmacznego i urozmaiconego jedzenia oraz wspaniałych animacji Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: Wróciłem z RIVA DIVA pytajcie!!! IP: *.ceti.pl 11.08.07, 16:04 prawdopodobnie lecicie przez Krakow, bo z tego co wiem to wiekszosc lotow GTI miala to miedzyladowanie. Ja wlasnie lecialam z Krakowa (pol samolotu ludzi z Gdanska) cos ok 22.30. W Turcji wszystko poszlo b. sprawnie, choc razem z nami przylecial samolot z Poznania, wiec rezydentki GTI dwoily sie i troily by ludzi odpowiednio pokierowac do busow... a bylam w Riva Bella i rowniez b.zachwycona wrocilam!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urlopowicz Re: Wróciłem z RIVA DIVA pytajcie!!! IP: *.gdynia.mm.pl 11.08.07, 22:14 czyli bedziemy jescze w krakowie londowac?no trudno wiadomo kazdy chce leciec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: Wróciłem z RIVA DIVA pytajcie!!! IP: *.ceti.pl 12.08.07, 12:35 na to wyglada... wiem, ze przed nami przez dwa tygodnie kazdy samolot z Gdanska mial miedzyladowanie w Krakowie... problem jest w tym, ze chyba nie zapelniliby samolotow ludzmi tylko z Gdanska/ Krakowa. a uwaga moze byc cenna jesli ktos leci np z malymi dziecmi- nudzily sie potwornie, jak weszlismy do samolotu to albo placz, albo marudzenie albo bieganie po fotelach, bo to jednak dodatkowa godzina podrozy.Warto wiec zabrac im jakas zabawke, gre, tudziez poduszke i cos cieplego bo jak sie zasnie, to klima dokuczliwa sie zrobila... przynajmniej z przodu samolotu, z tylu slyszalam, ze wcale juz tak chlodno nie bylo, a raczej za cieplo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urlopowicz Re: Wróciłem z RIVA DIVA pytajcie!!! IP: *.gdynia.mm.pl 12.08.07, 14:28 to nie zle nie pocieszajaca to wiadomosc i juz wiem dla czego tak długo sie leci.mam nadzieje ze to w krakowie zejdzie.dziki za informacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Wróciłem z RIVA DIVA pytajcie!!! IP: *.multimo.gtsenergis.pl 12.08.07, 21:51 Z tą rewelacyjnością to przesada. Przede wszystkim na tle drugiego sztandarowego hotelu GTI (właściwie to KAYI Group) czyli Donny to Diva wypada tak sobie. Akurat mamy porównanie bo jesteśmy po 3 hoteleach w Turcji. Niestety opinie Niemców na Holiday Check są uzasadnione - personel porażka. UWAGA! Żeby była jasność. To jest dobry hotel, ale jak ktoś trafnie napisał z tymi Exclusive 5 gwiazdek przesada. Infrastruktura w i położenie hotelu jest super, ale... 1. Na dzień dobry recepcjonista usiłował wymusić bakszysz - kazał nam czekać 10 min. na pokój. Pewnie bym mu dał, ale szlag mnie trafił bo to wyglądało gorzej jak w Egipcie (co tam normalne, nie jest normalne w Turcji), a i tak kwaterowali z rozdzielnika. Np. rodziny z dziećmi na 1 piętrze i gość po prostu musiał dać nam przyzwoity pokój z widokiem na morze. 2. W hotelu jest bałagan po stronie zarządzania. Nas rozwaliło jak w środku dnia przyszli goście i malowali cuchnącym lakierem alejkę koło basenów. Zajęło im to zresztą 3 dni... (jak w kraju). Szczytem było gdy zapełniła się sala głównej restauracji w godzinie lunchu i ludzie nie mieli gdzie siedzieć, a menadżer zamknął taśmą pół sali i się patrzył na stojących bezradnie ludzi. 3. W hotelu był 1 (słownie: jeden) ratownik, który zresztą gdzieś sobie łaził. Plaża (zresztą piękna) w praktyce była nie strzeżona. 4. Jedzenie jest bardzo smaczne, ale wybór potraw jest stosunkowo mały. Na oko 2 razy mniej dań niż w Donnie. Denne są zwłaszcza śniadania. Właściwie to są jajka: sadzone, naleśniki, jajecznica, gotowane oraz parówki i dwa rodzaje wędlin. Pomijając sałatki i frytki(?) to by było na tyle... Razi też mała liczba owoców i nie najlepszej jakości - zwłaszcza arbuzy co chwilę były niedojrzałe. Za to grill i potrawy regionalne z kociołków ekstra -polecam. 5. Na kolacji kelnerów jest za mało, czyli w godzinie szczytu i się trzeba prosić, żeby ktoś przyszedł podać napoje. Ja sie wręcz raz wdałem w awanturę z menadżerem sali, który mnie przepraszał. 6. Zawodzą zupełnie goście sprzątający restaurację, zwłaszcza w części dla rodzin z dziecmi. Na stolikach zdarza się, że leżą brudne talerze, a rozbitej szklanki nikt nie usunął przez pół godziny - z ciekawości patrzyłem na zegarek. Etc. Etc. Zgrzytów organizacyjnych jest dużo więcej. Nie chce mi się pisać, bo się irytuje. Ale... To jest b. dobry hotel, tylko, że obecnie te 5 gwiazdek jest KOMPLETNIE nieuzasadnione - to są zasłużone 4. A już nie wiadomo zupełnie czemu Diva jest droższa od Donny. Jeśli się zastanawiacie, to zdecydowanie polecam Donne. Jeśli nie macie porównania do innych hoteli w Turcji pewnie będziecie zachwyceni. Ja niestety miałem porównanie (tylko w tym roku byłem drugi raz)i te w sumie przecież drobiazgi potwornie mnie raziły. W ekskluzywnym hotelu 5 gwiazdkowym ich po prostu nie powinno być... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Wróciłem z RIVA DIVA pytajcie!!! IP: *.netia.pl 13.08.07, 12:03 Każdy ma swoje odczucia i nie zamierzam z nimi polemizować. Niestety nie moge podzielić Twoich spostrzeżeń. Nawet jeśli były jakieś niewielkie niedociągnięcia, to zmienią one mojego zdania, gdyz nie ma hotelu nieskazitelnego A troche podróżuje prywatnie i służbowo. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Wróciłem z RIVA DIVA pytajcie!!! IP: *.multimo.gtsenergis.pl 13.08.07, 16:10 Służbowo i prywatnie to ja też sie trochę najeździłem. Ja się nie przyczepiam do hotelu jako całości tylko do 5 gwiazdek. Myślę, że mieliśmy inne oczekiwania, zwłaszcza, że ja byłem z małym dzieckiem. Częściowo dlatego mnie hotel zawodził. Np miesiąc wcześniej miałem klub Bandingoo i na tym tle klub Żabek z dwoma niemrawymi animatorkami po rosyjsku zawodził w całości, Widziałeś, żeby w hotelu 5 gwiazdkowym ktoś zamykał restauracje przed czasem? A w Rivie potrafili zamknąć salę dla dzieci 30 minut przed terminem. A nie drażniło Cię zbieranie ekspresu do herbaty w szczycie śniadania??? Etc. Etc. Moja sugestia jest taka: Jeśli zastanawiacie się czy Riva Diva czy Riva Donna odpowiedź jest prosta Donna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urlopowicaz Re: Wróciłem z RIVA DIVA pytajcie!!! IP: *.gdynia.mm.pl 13.08.07, 16:14 to jak tam jes w koncu bo moze ja wtope zrobiłem z tym hotele.tam tak jest jak pisuje KUBA?PROSZE ODPISCIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pani kierownik Re: Wróciłem z RIVA DIVA pytajcie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.07, 17:30 Witajcie, w sumie nie bylam w tym hotelu ale pracowalam przez 4 lata w 5* hotelu w Krakowie(duzaaa siec) i musze powiedziec ze w każdym hotelu coś nie gra!!!!!! a nie powinno byc tak, wiem bo odpowiedziala bylam za dwie restauracje.Nie ma co wymagac od personelu bo tak owego bardzo brakuje, do Nas przychodily do pracy osoby które pytaly mnie"jak sie nosi tace" i co to jest sosjerka lub napkin-prosze Was o troche wyrozumialosci Panowie:) praca w gastronomi jest naprawde cięzka, zważywszy na to czasami goscie tez dają w dupe!!! a z tą ilościa kelnerów to wiem co to znaczy....my obslugiwalismy 350 w 6 os... i jakoś musielismy dac rade....... ale czy to byla profesjonalna obsluga to nie powiedzialabym.... natomiast goscie siedzacy pol godziny,bacznie obserwują- zauwazaja takie rzeczy ze czasami kelnerzy lataja"jak z piórkiem w gaciach" :)))))))))ja równiez nie patrzylam na "swoich ludzi" tylko obslugiwalam gosci zbierajac brudne naczynia, Pozadawiam serdecznie,:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Wróciłem z RIVA DIVA pytajcie!!! IP: *.multimo.gtsenergis.pl 14.08.07, 00:36 Jak znowu wtopa??? O czym Wy mówicie??? To jest bardzo dobry hotel i świetnie położony. Moje uwagi dotyczą jedynie tego, że słabo mu idzie spełnienie 5 gwiazdek. A dodatkowo prywatnie też lepiej oceniam Donne. Ale o żadnej wtopie nie ma mowy! Sam jestem zadowolony po pobycie w tym hotelu. Moje uwagi dotyczą tego, że po prostu detale tam trochę zawodzą. Ale TROCHĘ. Zalecam uważne czytanie tego co napisałem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pani kierownik Re: Wróciłem z RIVA DIVA pytajcie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.07, 12:23 Hej Panie Kubo, nie mam pretensji do Ciebie:D chcialam tylko nakreslic jak wyglada sytuacja w Krakowie w hotelu 5* i wiem ze nigdy nie bedzie rewelacyjnie :)))))) najwazniejseze jest to aby kazdy wrócil zadowolony z wakacji ?:) czyż nie........ POZDRAWIAM WSZYSTKICH URLOPOWICZÓW Odpowiedz Link Zgłoś