Gość: Kasia IP: *.chello.pl 10.05.09, 21:09 Ile kosztuje bilet na prom Bodrum-Kos? Czy miejsca warte zobaczenia są blisko portu i czy jeden dzień na Kos wystarczy?No i co warto zobaczyć?:-) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Dalenka Re: Bodrum-Kos IP: 81.255.164.* 11.05.09, 10:29 Ceny(choć nie wiem czy aktualne na tej stronie,ale taką informację znalazłam) www.bodrumpages.com/English/ferries_e.html Wodolot bilet powrotny Euro 50,- Wodolot: w jedną stronę 35 euro,- Prom: bilet powrotny Euro 25,- dzieci poniżej 6 lat-za darmo 6 - 12 lat 50%zniżki Samo miasto Kos jest z pewnością na tyle interesujące,że jeden dzień to sama przyjemność żeby tam spędzić. My się na pewno wybieramy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Bodrum-Kos IP: 80.51.246.* 11.05.09, 11:50 Moim zdaniem jeden dzień na Kos zdecydowanie wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pierre Re: Bodrum-Kos IP: *.centertel.pl 19.05.09, 22:47 nie warto, za długo statkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KF Re: Bodrum-Kos IP: *.getin.3s.pl 20.05.09, 10:43 Co konkretnie polecacie do zobaczenia w jeden dzień na Kosie ? Odpowiedz Link Zgłoś
ajko Re: Bodrum-Kos 20.05.09, 11:17 Kos to urokliwe miasto odbudowane po trzęsieniu ziemi.Można pospacerować wąskimi uliczkami lub skorzystać z ciuchci jadacej przez miasto.Ciuchcia jedzie co godzinę,cena 5 e.Taka sama jedzie na Asklepiejon,cena ta sama.Można pożyczyć rower lub samochód.Blisko portu znajduje się duże stare drzewo(platan)-drzewo Hipokratesa,pod nim ponoć nauczał,zamieszkane obecnie przez koty i dokarmiane przez wszystkich,na lewo XIV w. twierdza Joannitów.Można zwiedzić cerkiew,obejrzeć nieczynny meczet(widoczny minaret wskaże drogę).Jest też czynny meczet Defterdar z Mauzoleum Hadżiego Paszy. Warte odwiedzenia jest Muzeum Archeologiczne.Dalej ogrodzone ruiny miasta Meropis-trochę zaniedbana okolica,wysoka trawa,osty.Około 4 km. od miasta znajduje się Asklepiejon,można wjechać ciuchcią lub rowerem lub dojść pieszo.Należy pamiętać,że muzeum,Asklepiejon w poniedziałki jest nie czynne.Miłego zwiedzania. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Bodrum-Kos 22.05.09, 19:46 A konkretniej o tych ciuchciach? Warto z nich skorzystać? Jest jakas ustalona trasa przejazdu? Chodzi mi o to czy ta ciuchcia robi jakies okrążenie jadąc przez miasto i wraca do punktu wyjścia.. chciałabym w ten sposob cos nie cos zobaczyć nie wyrężając własnych nóżek :)) Odpowiedz Link Zgłoś
amela24 Re: Bodrum-Kos 22.05.09, 14:46 Rok temu bylam w Bodrum i w ostatni dzien pobytu mielismy wycieczke na Kos. Super sprawa!! pamietam, ze koszt za osobe to tak mniej wiecej 100 zł (tak mniej wiecej). Jechalismy busem po sniadanku do portu, pozniej plynelismy statkiem okolo 1-2 godziny. Na Kos jest pieknie, chociaz ceny BARDZO WYSOKIE! Piekna czysta plaza, czysta woda mmmmm... az sie rozmarzylam ;-) tak czy inaczej mi sie bardzo podobalo !!! ;-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś