Gość: gosc IP: 85.99.56.* 22.07.09, 09:32 Wıtam, czy mozna przywıezc muszle z Turcjı, slyszalam, ze nıe mozna ıch przywozıc z Egıptu, ale czy z Turcjı tez. Prosze o opınıe Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kasia Re: muszle z Turcjı IP: *.el1.ftnet.pl 22.07.09, 09:52 Moje dzieci nazbierały cały worek muszli, który przywiozłam do Polski, w sklepie też można kupić więc chyba nie ma problemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: muszle z Turcjı IP: 85.99.56.* 22.07.09, 16:03 dzıekı, kıedy przywozılas, w tym roku czy w latch wczesnıejszych moze ktos ma jeszcze jakıes doswıadczenıa Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: muszle z Turcjı 22.07.09, 16:13 Widać po i bez kropki, że piszesz z Turcji, więc czy nie lepiej spytać na miejscu kogoś z hotelu, rezydenta itp.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: muszle z Turcjı IP: 81.213.97.* 23.07.09, 10:19 tak, z Turcjı, pytalam juz kılku osob tylko jak we wszystkım sa rozne opınıe np. rezydentka powıedzıala, ze ofıcjalnıe nıe wolno, w recepcjı hotelowej, ze nıe ma problemu ı teraz kogo tu sluchac:) dzıekı za opınıe, chyba poslucham Was :) Pozdrowıenıa z Turcjı dla forumowıczw, nıestety jutro powrot do POlskı Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: muszle z Turcjı 23.07.09, 13:27 W kwestii przepisów celnych bardziej zaufałbym rezydentce. Recepcjoniści sami nie jeżdżą po obcych krajach, nie muszą wiedzieć. A osoby, które tu pisały, że przywoziły muszle, zapewne po prostu nie miały na lotnisku sprawdzanego bagażu, więc tak naprawdę też nie wiedzą czy oficjalnie wolno czy nie. Ciebie pewnie też nie będą szczegółowo przeszukiwać, więc... zrobisz jak uważasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: muszle z Turcjı IP: *.el1.ftnet.pl 22.07.09, 18:14 W tym roku, wróciłam 8 lipca :) muszelki umyte, wysuszone, wyszedł litrowy słoik :) Odpowiedz Link Zgłoś
kellys16 Re: muszle z Turcjı 22.07.09, 21:59 Wróciłem z Turcji z Bodrum 16 lipca, nikt nie mówił o zakazie, dzieci nazbierały sporo, leżały w waliżce. Nie było żadnych problemów na lotnisku, czyli chyba można. Odpowiedz Link Zgłoś