Dodaj do ulubionych

Obcielam wlosy...

20.11.09, 22:02
na trojke. Moj placek lysiny za uchem powiekszyl sie na jakies 10 cm i nie
wytrzymalam. Kupilam sobie tez peruke. I wiecie co? Okazalo sie, ze mam nawet
ladna forme glowy. Moglabym teraz robic za sobowtora Sinead O'Connor, nawet
moja fryzjerka byla zaskoczona.
Zmalpuje od Kapitana patent i wstawie pocztowke muzyczna z Irlandii.

www.youtube.com/watch?v=rO8JWbG6bVw
Obserwuj wątek
    • maja.1973 Re: Obcielam wlosy... 21.11.09, 09:20
      szczerze wspólczuje i powiem ze jestem przerazona tym co napisalas.... ja
      dopiero 5 zastrzyków wzielam...
      • mammafelka Re: Obcielam wlosy... 21.11.09, 10:39
        witam w klubie :) - ja "pojechałam" maszynką czwórką dwa miesiące
        temu i czuję się świetnie (z tą fryzurą;) - co prawda nie miałam
        łysych placków ale poleciało mi 2/3 włosów i stwierdziłam , ze nie
        ma ich co na siłę przetrzymywać ;)) - rzecz nabyta - odrosną ! - ja
        już jestem po 39 !!! - końcowe odliczanie - trzymajcie za mnie
        kciuki - pozdrawiam !!! w Krakowie cudna wiosna :)))
    • pfajfka Re: Obcielam wlosy... 21.11.09, 13:28
      Wyglad moich wlosow byl nie do przyjecia. Codziennie musialam 2 razy odkurzac,
      bo mi tak wypadaly, nawet teraz kilka tygodni po terapii. Te ktore jeszcze na
      glowie mialam sie lamaly i wygladaly okropnie, o ich ulozeniu moglam zapomniec.
      Codziennie patrzylam w lustro i bylam zalamana. Teraz, moge wychodzac z domu
      zalozyc ladna peruke i czuje sie lepiej. Wlosy kiedys odrosna i beda zdrowe i
      mocne, a nie jakies polamane piorka.
      Na temat peruki, jakby ktoras z dam chciala wiecej wiedziec:

- peruki z naturalnych wlosow sa bardzo drogie (od 1000€ w gore) i
      bardzo ciezkie w pielegnacji, ja mam ze sztucznych wlosow, recznie robiona,
      pod ktora widac skore mojej glowy (tesciowa myslala, ze zmienilam fryzure,
      dopoki jej nie pokazalam, ze to peruka)
      - w Niemczech spora czesc placi ubezpieczenie, nie wiem jak to jest w Polsce,ja
      dostalam 360€ spowrotem,, peruka kosztowala troszke ponad 400€
      - peruki z krotkimi wlosami wygladaja naturalniej, przymierzalam duzo i do
      takiego doszlam wniosku. Na poczatku uparlam sie na dlugie wlosy, bo takie
      nosze, ale zdecydowalam sie na krotkie
      www.fryzury.brat.pl/fryzury_krotkie/index.php?plik=fryzury_krotkie020&nrZdjecia=20
      (cos w tym stylu) o tym samym kolorze i podobnej formie, naprawde fajnie wyglada.

• pfajfka Re: Obcielam wlosy... 21.11.09, 14:13
      i po chamsku wkleje jeszcze to, a co mi tam :P
      www.youtube.com/watch?v=TmnLBPENNys&feature=PlayList&p=4AEBCB1DA4FA8015&playnext=1&playnext_from=PL&index=44
      kocham ten kawalek ;)
      • foxy90 Re: Obcielam wlosy... 21.11.09, 15:49
        Ja jestem dopiero po 12tym zastrzyku, ale widzę, że mi włosy wypadają :(
        Nie jakoś strasznie, ale jednak na tyle mocno, że zdążyłam już to zauważyć i
        zwracam na to uwagę.
        Włosy mam raczej długie (takie do łopatek) i jeśli dalej tak będą mi wypadać, to
        będę musiała obciąć je na krótko, żeby ich tak bardzo nie obciążać. Mam tylko
        nadzieję, że wystarczy obcięcie do krótkich włosów, a nie będę aż musiała
        maszynką ciachać..
        Trochę się boję, bo to dopiero 12ty zastrzyk, a co będzie później..
        • asiag26 Re: Obcielam wlosy... 21.11.09, 18:32
          To mnie w tym wszystkim najbardziej przeraża bo i tak mam słabe włosy i
          wypadają, ale mąż pociesza, że z krótkimi też mi będzie ładnie.
          Dopiero po 3 zastrzyku i 75 tabletkach :-( co będzie dalej? Zaczynam już łapać
          doły i zwątpienie.
    • malagochna Re: Obcielam wlosy... 22.11.09, 14:47
      Dziewczyny, nie ma co łapać dołów z powodu włosów, jak tu
      powiedziała któraś, włosy odrastają. Taka przymusowa zmiana fryzury
      też może być fajną odmianą. A po terapii i ostrzyżeniu na krótko
      włosy się wzmocnią. Mojemu mężowi też wypadały kłaki, miał łyse
      placki, no i sobie pojechał maszynką na 4 mm. Tak nam się spodobała
      jego nowa fryzura, że teraz, po terapii, też tak się strzyże:)
      Włosy jak włosy, najważniejsze żeby wirusidło wypadło. Tego Wam
      życzę!
      • 3-mamuska Re: Obcielam wlosy... 22.11.09, 17:46
        Hej mi jak i wam wypadaja wlosy,teraz juz troche mniej niz okolo 20 tygodnia
        terapi(bardzo wypadaly przez 10 tygodni)ale ja mialam ich duuzo nawet za
        duzo,zadna fryzura mi sie nie trzymala ciezkie i geste,suszenie suszarka
        schodzilo wieki, teraz raz dwa i juz suche.Prawda ze sa matowe i takie bez
        zycia,ale nie boli skora od kucuka.teraz czekam na koniec ,zaczna
        odrastac,wlasciwie to obmyslam nowa fryzure i kolor.Pamietam jak zaczeli tak
        strasznie leciec to poplakalam sie,ale pomyslala ze odrosna to przeciez tylko
        wlosy i nawet zaczelam zauwazac plusy.Pozdrawiam kochane babeczki trzynajcie sie
        cieplutko.
        • izzi83 Re: Obcielam wlosy... 23.11.09, 10:34
          hej dziewczeta!!
          strasznie Wam wspolczuje z tymi wlosami. pfajka jeszcze pamietam jak Ci
          polecalam naturalne kosmetyki do pielegnacji, bo mnie bardzo pomogly..a tu taki
          post:(mam nadzieje, ze wlosy zaczna Ci rosnac juz niedlugo i to w takim tempie
          ze ich nie ogarniesz;)
          nie rozumiem, czemu jednym wlosy wypadaja garsciami (niczym na chemioterapii) a
          innym pare klaczkow poleci i tyle. ja jestem wlasnie takim przypadkiem. zaczely
          wypadac, sitko pod prysznicem bylo pelne, ale zatrzymalo sie. teraz wloskow jest
          sporo (2 m-ce od zakonczenia), nadal stosuje naturalne szampony i odzywki do
          tego plukanki z ziol...
          generalnie nawet na ciele nie dzialo sie nic zlego. skora byla skora na wior-to
          fakt. pod pachami robily sie jakies dziwne czerwone twarde "placki", ktore
          swedzialy jak diabli. ale lekarka i tak byla w szoku, ze ani wlosy ani skora mi
          tak bardzo nie doswieraly, bo jak zauwazyla to wlasnie u mlodych kobiet to
          niestety jest b. czeste:/
          a czym Wy sie kobitki leczycie?po kolei:
          pfajka?
          mamuska?
          foxy?
          moze to zalezy od stosowanego prepaaratu?
          • krysia013 Re: Obcielam wlosy... 23.11.09, 14:23
            oj dawno mnie tu nie było. Jestem już ponad 2 m-ce po terapii. Włosy wypadały
            strasznie podczas terapii potem był czas i przestały ale i tak włosy byly w
            kiepskim stanie matowe, ciężkie do ułożenia, cienkie i wg. Obciełam sobie włosy
            z długości łopatek + loki do długości ala nowa mandaryna. Byłam pewna, że będę
            wyglądać okropnie w krótkich ale myliłam się ta fryzura jest ekstra i wyglądam
            korzystniej i tak bardzo chciałam zmienić swój image (nie to bym sobie dodawała
            ale tak sie czuję i każdy mi to mówi nie spotkałam sie z opinią negatywną)
          • pfajfka Re: Obcielam wlosy... 25.11.09, 02:49
            Czesc Izzi. No wlasnie ja tez tego nie zrozumialam, dlaczego mi tak te wlosy
            polecialy. Leczylam sie pol roku a stracilam wiecej wlosow niz ci, ktorzy 48
            pojechali. Ja bralam 4x200mg Ribasphere dziennie i raz na 4 tygodnie
            wstrzykiwalam 1200µg Albuferonu. Bralam tez witaminy na wlosy i skore, ale one
            cos najwyrazniej nie pomogly. Z drugiej strony wielu tu sie opisywalo mdlosci,
            goraczki, ja tego nie mialam. Pewnie zalezy duzo od organizmu poprostu. Teraz
            tylko czekac, az te klaczki odrosna.
          • foxy90 Re: Obcielam wlosy... 25.11.09, 10:07
            Ja mam 1000mg Rebetolu dziennie (5 tabletek) i 120 mikrogramów PegIntronu
            tygodniowo. Do tego wit. E, wit. B complex, Iskial, kwas foliowy.
            Póki co włosy wypadają.. Nie jakoś strasznie, ale na tyle, że to widzę.

A mam pytanie - czy ktoś z Was miał problem z takimi hmm.. strupkami na skórze
            głowy? Bo zaczyna mi się coś takiego robić i nie wiem, co by tu z tym począć, bo
            boję się, żeby mi się później łyse placki przez to nie porobiły.
            • asiag26 Re: Obcielam wlosy... 25.11.09, 10:54
              Ja też mam 1000mg Rebetolu dziennie i 100 mikrogramów Pegintronu, chociaż
              ostatnio dostałam 80. Włosy są matowe,trudne do ułożenia, szybciej się
              przetłuszczają, jest ich zdecydowanie mniej i już się przyzwyczajam do myśli, że
              trzeba będzie je potraktować maszynką :-) Placki nie robią mi się... jeszcze,
              ale mam problem z przesuszoną skórą na twarzy, robią mi się miejsca bardzo
              przesuszone i muszę je intensywnie nawilżać i po ostatnim Pegintronie oczy mi
              podpuchły, jakby mnie coś uczuliło. Już się zastanawiam, że może coś z pokarmów
              mnie uczula, albo jakiś kosmetyk, ale to chyba reakcja na leki :-( Mam tylko
              ogromną nadzieje, że nie będzie gorzej niż jest.
              • kryst-ynak Re: Obcielam wlosy... 25.11.09, 11:21
                Jestem po 22 zastrzyku, ze względu na duzy spadek hemoglobiny
                obnizono mi rybawirynę z 5 do 3 kapsułek dziennie, pegintron
                pozostał bz tj. 100. Alat z 56 obnizył mi się do 41. Jeżeli chodzi o
                włosy to zauwazyłam większą ich stratę ale jeszcze nie "lecą" jak to
                inni nazywają. Jak będzie dalej nie wiem. Ale skórę glowy mam
                wrażliwą tak jakby "napiętą", zaognioną, każdy kontakt z grzebieniem
                jest nie powiem że bolesny ale przykry. Po za tym gdzieś od 2
                tygodni nawiedzają mnie bolesne biegunki. Jak jem np. sucha bułkę,
                owoc, jogurt z siemiem lnianym to jest spokój, natomiast jak się
                lepiej poczuję i zjem w miarę normalny obiad to na drugi dzień
                praktycznie co pół godziny do kibelka. Nie jest to miłe. Pracuję
                zajmuję się kadrami w firmie mając kontakt z ludzmi i mam często
                wrażenie że jestem przez to nieuprzejma dla nich. Pozdrawiam
                wszyskich i życzę wytrwałości bo ja czasami mam juz dosyć. :)
              • 3-mamuska Re: Obcielam wlosy... 25.11.09, 11:26
                Hej ja na 6 tabletkach i raz w tygodniu 150 mikrogramów Pegintronu,pozniej dawki
                pozmniejszane(spadek wagi)na 5 tabletek i 120 mikrogramów Pegintronu.Jestem caly
                czas na mozliwie wysokich dawkach, wyniki nie najgorsze wlasciwie troche spadly,
                ale sa w normach.chwile byl poroblem z tarczyca, ale juz samo wrocilo do
                normy.Zostali mi jeszcze 12 tygodni do konca dzis 37 zastrzyk.W okolicach 20
                tygodnia bolala mnie skora po czesaniu wlosow i myciu,dlugosc man do ramion,
                scielam bo miala za lopadki,nie rosna tak szybko jak kiedys ale rosna powoli i
                juz od skory odrastaja,mysle ze szybko wroca do normy, zawsze mialam silny wlos
                wiec mysle ze dadza rade,mysle ze u kazdego jest inaczej ja mialam goraczki bole
                miesni,totalny brak apetytu, wypiajam 3 litry wody dziennie, nie mam problemow
                ze skora moze dlatego ze duzo pije,teraz czuje sie wlasciwie normalnie,tylko
                czesto piszac zamieniam miejscami literki,i jest mi ciagle zimno.Biore tran i
                multiwitamine z zelazem do rozpuszczania(tabletek nie moge,bo zle zoladek
                reaguje)Szampon kupoje ten sam co kiedys do wlosow z pasemkami,i odzywke z tej
                samej seri,ale wlosy sie szybciej przetluszczaja.
              • pfajfka Re: Obcielam wlosy... 25.11.09, 17:40
                Asiag26 jezeli Ci sie z oczami robi to samo co u mnie to wspolczuje. Nie chce
                straszyc, ale ja mialam straszny problem ze skora wokol oczu. Podobnie jak u
                Ciebie najpierw mi troszke napuchly, pozniej skora zrobila sie podrazniona,
                zaczelo swedziec. Kiedy probowalam zatuszowac to makijazem swedzialo jeszcze
                bardziej, zrezygnowalam. Mimo wszystko pod koniec terapii skora wokol oczu byla
                praktycznie brazowa. Jedyne co troszke pomagalo, to tluste mascie: linola,
                wazelina, probowalam nawet oliwka. Teraz 4 tygodnie po terapii troszke sie to
                normalizuje, ale to byl naprawde bardzo nieprzyjemny objaw. Mam nadzieje, ze nie
                kracze i Tobie niedlugo przejdzie.
                • asiag26 Re: Obcielam wlosy... 25.11.09, 20:25
                  Rany mam nadzieje, że nie. Jestem alergikiem i tak miewam po kontakcie z
                  alergenem, a teraz wiedząc co mnie uczula unikam tego. Jednak tak jak mój lekarz
                  powiedział wszystko może się nasilić. Dobrze, że jest forum ;-))
    • kapitandragan Re: Obcielam wlosy... 25.11.09, 11:41
      Jestem męzczyzną i problem ewentualnego braku włosów ma dla mnie
      nieco inny wymiar. W trakcie terapii wypadały do pewnego momentu
      wręcz masowo. potem koniec. I zostało ich dużo. Moze to przypadek, a
      może nie, ale wypadanie zakończyło sie po ok 2 miesiącach stosowania
      h pantotenu - 4 tabletki dziennie. Do tego tran Lysi, miód z
      cytryną, zdrowe jedzenie i było ok. Może Wam tez pomoże? powodzenia
      Kapitan Dragan
      • decort Re: Obcielam wlosy... 25.11.09, 21:39
        ja już przed terapią na wszelki wypadek obcięłam włosy na krótko i wróciłam do
        naturalnego koloru włosów, no i nic się nie działo, az tu nagle po pół roku,
        jakoś tak po 30 tygodniu, mimo, ze krótkie zaczęły wypadać. A o ułożeniu ich to
        nawet nie wspomnę! Pomyslałam jednak, ze nie ma tego złego; w razie czego peruka
        na zimę zamiast czapki - zawsze miałam na to ochotę :-)
        Pozdrawiam
        • foxy90 pfajfko! 25.11.09, 23:45
          Natchnęłaś mnie :D
          Myślałam ostatnio nad skróceniem włosów z takich za łopatki na krótsze, ale nie
          mogłam znaleźć takiej fryzury, jaka by mi się podobała w 100%.
          I kliknęłam w Twój link z fryzurą i mnie olśniło :D
          W przyszłym tygodniu umawiam się do fryzjera i ciacham włoski!
          • 3-mamuska foxy90 26.11.09, 10:29
            foxy a ktora fryzurke wybralas?ja tez zastanawiam sie nad zmiana fryzury i
            kolorem,ale zastanawiam sie czy jeszcze w trakcie terapi czy dopiero po.
            • foxy90 Re: foxy90 26.11.09, 11:46
              Wybrałam tą:
              www.fryzury.brat.pl/fryzury_krotkie/index.php?plik=fryzury_krotkie020&nrZdjecia=20
              Ja już jakiś czas temu chciałam obciąć włosy, ale nie mogłam znaleźć fryzury,
              która by mi się podobała, a teraz mam :)
              zresztą - widzę, że włosy mi wypadają, to troszkę je odciążę, jak je skrócę.
          • pfajfka Re: pfajfko! 26.11.09, 13:06
            Fajna fryzurka nie? Taka wredniawa. Mam nadzieje, ze skrocenie wlosow Ci pomoze.
            Ja za dlugo czekalam na obciecie, a pozniej sie juz fryzury przejsciowej nie
            oplacalo robic i ogolilam na 3 wszystkie.
            • izzi83 Re: pfajfko! 26.11.09, 13:22
              ja mialam pierwsze 2 zastrzyki Pegasys 120 mikro a pozniej coraz mniej coraz
              mniej az przez wiekszosc terapii dawka byla 45 mikro. jakies 4 miesiace przed
              koncem morfologia sie polepszyla i zwiekszono mi dawke do 90 a pozniej na zmiane
              120 i 90 i tak do konca.
              Copegus bralam 5 tabletek, pozniej hemoglobina pozwolila tylko na 4 ale na
              koniec znowu moglam zwiekszyc do 5 czyli do 1000mg.
              wlosy podcinalam regularnie co 3 m-ce. zaczelam z dlugoscia do zuchwy, a
              skonczylam na ciut dluzszych. nie farbowalam ich do 8 m-ca.jak juz zauwazylam,
              ze kondycja wloskow sie poprawila to od razu po farbe;)
              nie hcialy sie kompletnie ukladac, wiec smarowalam je olejkami jakie mi tylko w
              rece wpadly, bo sadzilam ze sa za suche. i to byl dobry pomysl.
              ale najbardzej podobala mi sie moja cera:)tak gladkiej na buzi nigdy nie mialam.
              od zawsze mam sklonnosc do roznych niespodzianek, ale przez 10 m-cy kazda
              kolezanka mi zazdroscila buzki jak pupcia niemowlaczka. a teraz 10 tyg od
              osstatniego zastrzyku moja twarz wyglada jak dawniej- kilka pryszczy,
              zaskorniki, swieci sie jak lampka:/ehhhhh:(
            • foxy90 Re: pfajfko! 26.11.09, 14:55
              Bardzo dobrze, że wredniawa, będzie do mnie pasować :-D
              • asiag26 Re: pfajfko! 26.11.09, 16:46
                Muszę powiedzieć, że bardzo gustowna ;-)) tydzień przed rozpoczęciem kuracji
                zafundowałam sobie podobną.
                Dziewczyny chyba nie będzie aż tak źle :-) Inni przez to przeszli to i my
                przejdziemy!
                • 3-mamuska Re: pfajfko! 26.11.09, 22:50
                  foxy fajna fryzurka,ale ja musze miec dluzsza, zeby zwiazac ,bo jak mam
                  ropuszczone to sypia sie w kuchni i wkurzaja mnie na calego,bo gotujac boje
                  sie,zeby potem rodzina w obiedzie nie zjadla.
    • pfajfka Poltora miesiaca po zakonczeniu terapii 13.12.09, 21:29
      Nadal nic. Pojawily sie nawet dodatkowe male plamki lysiny. Wlosy rosna
      normalnie, oprocz oczywiscie tych lysych miejsc. Tam nie ma nic! Wczoraj
      przejechalam maszynka raz jeszcze na 1mm. Ciekawe jak dlugo jeszcze bede nosic
      taka domowa fryzurke, zanim te pieprzone wlosy zaczna znowu odrastac! Zaczynam
      powoli sie martwic, ze tak mi juz zostanie :(
      • 3-mamuska Re: Poltora miesiaca po zakonczeniu terapii 14.12.09, 12:34
        Hej,moze pol roku po terapi ,wlosy zaczna odrastac,jak organizm pozbedzie sie
        calej tej chemi lekarstw.Trzymama kciuki zeby tak bylo.Mysle ze wlosy napewno ci
        odrosna,mi juz od skory odrastaja i smiesznie to wyglada bo wystaja mi takie
        antenki,a zostalo mi jeszcze 10 zastrzykow.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka