Dodaj do ulubionych

Dziecko z RNA -

19.09.10, 20:58
Mam pytanko. Urodziłam we wrześniu 2009, w listopadzie robiłam mojemu synkowi anty hcv, wyszło dodatnie, ale to podobno moje antyciała, które mu przekazałam. RNA wyszło na szczęście -.
Pytam szczególnie rodziców, czy powtarzali badani RNA u swoich dzieci. Jeśli tak to po jakim czasie. Koszmarnie się tego boję!!!!. A jak wyjdzie + ??!!!
Obserwuj wątek
    • gilda28 Re: Dziecko z RNA - 19.09.10, 21:15
      ja badam swoje dziecko co parę lat, jest pod opieką dziecięcej poradni specjalistycznej chorób zakaźnych, na "kontakt"
      bez problemu robią wszystkie badania
      • poli-1978 Re: Dziecko z RNA - 19.09.10, 21:37
        Mnie nie skierowali do poradni. A Wasze dziecko też miało minus, prawda?
        gilda28 napisała:

> ja badam swoje dziecko co parę lat, jest pod opieką dziecięcej poradni specjali
        > stycznej chorób zakaźnych, na "kontakt"
        > bez problemu robią wszystkie badania
        • jan-w Re: Dziecko z RNA - 19.09.10, 22:12
          X teorii wiem że tak właśnie jest. Bądź spokojna..
        • gilda28 Re: Dziecko z RNA - 21.09.10, 18:55
          moje dziecko jest już duże, hmm, takie prawie mojego wzrostu ;)
          jest od zawsze :) ujemne i niech na zawsze tak zostanie!
          jak się truje w poradni, to, dla świętego spokoju, wszystkie badania robią

badam bardziej z obawy przed dentystami, niż przed sobą
          ja wiem, jak skutecznie dbam o higienę, odnośnie stomatologów - mam sporo zastrzeżeń
          mimo, że dobieram ich bardzo uważnie, rozważnie
          ale ja mam nawet zastrzeżenia do poradni chorób zakaźnych (korytarzowy śmietnik na "skażony materiał" jest wadliwie zabezpieczony), więc jest opcja, że mam obsesję ;)
    • kotek15 Re: Dziecko z RNA - 20.09.10, 12:55
      mój syn tez właśnie skończył rok i wybieramy sie na kolejne badanie mimo iż miał "-". Jesteśmy pod opieką poradni chorób zakażnych i lekarka kazała go skontrolować RNA po ukończeniu roku i wykonaniu szczepień. co dalej zobaczymy.
      pzdr M
      • ags-1 Re: Dziecko z RNA - 20.09.10, 13:01
        Robiliśmy to badanie dwukrotnie. Ostatni raz jak skończył roczek. Rozmawiałam z kilkoma lekarzami.Wg nich nie ma potrzeby powtarzania badań.
        • poli-1978 Re: Dziecko z RNA - 20.09.10, 13:35
          A robicie tylko anty hcv czy RNA?
          ags-1 napisała:

> Robiliśmy to badanie dwukrotnie. Ostatni raz jak skończył roczek. Rozmawiałam z
          > kilkoma lekarzami.Wg nich nie ma potrzeby powtarzania badań.
          • ags-1 Re: Dziecko z RNA - 21.09.10, 13:47
            rna
          • kiepski476 Re: Dziecko z RNA - 21.09.10, 14:10
            Przeciwciała matki anty-HCV zanikają u zdrowego dziecka najczęściej w 12-15 miesiącu życia.
            Dlatego przed ukończeniem przez dziecko 1,5 roku wykonywanie ich mija się z celem.
            Co innego RNA.
    • clement_in Re: Dziecko z RNA - 27.09.10, 22:05
      Witaj! Kiedy dziecko skonczy 1.5 roku zrob AntyHCV. Jesli wyjdzie minus, masz jasnosc - jest zdrowe, przekazane przez Ciebie przeciwciala zanikly, a jesli wyjdzie plus, trezba zrobic RNA. Moja corka ma minus!!! i do dzis to swietuje! a ma juz 4 latka! Czego i Tobie zycze z calego serca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka