IP: *.itime.pl 01.03.13, 23:53
Witam orientuje się ktoś jak wygląda leczenie osób chorych psychicznie. U mojego 18letniego syna z zespołem Downa stwierdzono przewlekłe wzw typu C. Liczę się z tym że będzie potrzebna konsultacja z psychiatrą i neurologiem. Bardzo się denerwują. Zastanawiam skąd jest tak wiele zakażeń u osób z upośledzeniem umysłowym wirusem HBV.
Obserwuj wątek
    • kiepski476 Re: psychika 02.03.13, 00:41
      Interferon nasila depresję. Ale czy zespół Downa ma cokolwiek wspólnego z depresją?
      O leczeniu chorych z zaburzeniami psychicznymi można poczytać w artykule:
      www.rp.pl/artykul/447645.html
      • nigella356 Re: psychika 02.03.13, 08:25
        Napewno dzieci te były częściej hospitalizowane lub miały więcej zabiegów medycznych typu pobieranie krwi i inne. Mi "wystarczyła" transfuzja krwi, ale zarazić się można też u dentysty lub przy porodzie. Lekarka w statystyce, która przyjmowała mnie na oddział na początku ostatniego leczenia tak wlaśnie myślała- i co, zarazili panią podczas porodu? A ja dzieci nie mam niestety bo jak tu w takim przypadku wogóle o nich myśleć?
        Obecnie mam alat asp w granicach 250-350, troche wzrósł i ggtp tez spore. Ogólnie się trzymam, czasem mam dni ze jestem bardziej zmęczona a nie wiem w sumie po czym.
        Mam sie nie stresować, więcej odpoczywać :)
    • Gość: jolcia Re: psychika IP: *.itime.pl 02.03.13, 15:31
      Dziękuje wam wszystkim za odpowiedzi. Mam nadzieję że będzie ok

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka