Dodaj do ulubionych

terapia a operacja plastyczna

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.03.13, 10:47
Witam chciałam się zapytać czy macie jakiś pogląd na temat przeprowadzania operacji plastycznych podczas terapii?? Czy można wykonać nie trudną operację o znieczuleniu miejscowym podczas terapii?? czy małopłytkowość wtórna nie będzie miała wpływu na gojenie się rany??
Obserwuj wątek
    • Gość: wiki Re: terapia a operacja plastyczna IP: *.ptim.net.pl 17.03.13, 11:23
      A nie możesz poczekać z tym do końca terapii?
      Przed terapią rozmawiałam z chirurgiem plastycznym. Odmówił wykonania zabiegu ze względu na hcv. Powiedział, że w moim wypadku wchodzą w grę tylko operacje ratujące życie... Nie wiem, czy wszyscy mają takie podejście. Podejrzewam, że nie.
      Ale w trakcie terapii nawet mi do głowy nie przyjdzie porywać się na jakikolwiek zabieg bez naprawdę wielkiej konieczności. Odłożyłam też makijaż permanentny chociaż już dawno powinnam mieć poprawkę. A przecież taki makijaż robi się w zwykłym salonie kosmetycznym i nawet nie jest uważany za operację plastyczną... Jak na razie płytki mam w normie, a zwykłe ugryzienie się w policzek goi się ze 2 tygodnie, co dopiero rana po operacji.
      • Gość: aabb:) Re: terapia a operacja plastyczna IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.03.13, 12:59
        no u mnie termin operacji był już zaklepany, a z terapii nie zrezygnuję za żadne skarby:) choć z moja blizną po poparzeniu zmagam się już ładnych pare lat. Natomiast wolę być zdrowa w pierwszej kolejności oczywiście:) Dziękuje za odpowiedź
    • gilda28 Re: terapia a operacja plastyczna 17.03.13, 17:40
      Żaden myślący (nie mam na myśli kalkulowania ekonomicznego) lekarz chirurg nie wykona operacji plastycznej (estetycznej) w czasie terapii interferonowej.
      Terapia ma ogromny wpływ na zwiększenie ryzyka wszelkich powikłań pooperacyjnych: krwawienie (krwotok), gojenie.
      • gilda28 add 17.03.13, 17:41
        No i zakażenie ..ja bym w ogóle nie myślała o operowaniu czegokolwiek (chyba że zagrażałoby zdrowiu/życiu) podczas terapii.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka