IP: *.itime.pl 11.05.13, 10:48
Dziś mija trzecia rocznica śmierci aktora teatralnego i telewizyjnego Macieja Kozłowskiego [*] R.I.P więcej informacji;
www.hcvtoniewyrok.com/2013/05/maciej-kozowski-dlaczego-nie-ja.html
www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=VzQoU0miJQQ#!
Obserwuj wątek
    • clean1 Re: 3 LATA 11.05.13, 15:54
      Hm... A nie lepiej coś optymistycznego? Coś ku pokrzepieniu serc!

Czy wiecie ilu osobom z tego forum udało się trwale pozbyć gada???
      • Gość: lol2 Re: 3 LATA IP: *.itime.pl 11.05.13, 17:31
        To już 3lata aż wierzyć się nie chce ale myślę że ta śmierć na marne nie poszła jeśli wogóle można tak powiedzieć przynajmniej nagłośniło się problem wzw i osób chorych na wzw spoczywaj w pokoju Maćku! [*]
    • Gość: [*] Re: 3 LATA IP: *.itime.pl 11.05.13, 20:37
      To raczej chodzi o symboliczną pamięć, ale fakt trochę szumu wtedy było R.I.P Maciej
      • clean1 Re: 3 LATA 11.05.13, 21:59
        Sorki ale tak często powtarzamy sami sobie i innym, że połowa sukcesu to pozytywne nastawienie. A tymczasem... symboliczna pamięć? Czy nasza "pamięć" w wydaniu "wirtualnej świeczki" coś zmieni? Czy to nam i jemu w czymś pomoże? Uważam, że NIE a tylko i wyłącznie nas ZDOŁUJE!

A może by tak wspomnienie nie poprzez "wirtualne świeczki" a przypomnienie jakiegoś wesołego fragmentu filmu z udziałem ś.p. Pana Maćka?

P.S.
        Jeżeli kogoś uraziłem to przepraszam, nie jest to moim zamiarem. Zwyczajnie już wystarczająco dużo w życiu się dołowałem i nacierpiałem. Najwyższy czas na optymizm. Czego sobie i wszystkim Wam z serca życzę!
        • Gość: ania Re: 3 LATA IP: *.itime.pl 11.05.13, 22:17
          W życiu trzeba umieć przygotować się na każdą ewentualność co prawda nie wszystko jesteśmy wstanie przewidzieć a śmierć to tez pewna kolej rzeczy a jesli nie nauczylismy przygotować np do śmierci kogoś bliskiego albo naszych bliskich do naszej śmierci to pózniej jest płacz i zgrzytanie zębów jest taka zasada że jeśli się o czymś nie mówi to można uznać że tego nie ma.
          • clean1 Re: 3 LATA 11.05.13, 23:44
            Widzę że nie pogadamy...
            Co ma piernik do wiatraka i dlaczego wciskasz mi to czego nie powiedziałem? Chcesz się dołować i przygotowywać siebie i swoich najbliższych na śmierć to przygotowuj, ...ale dlaczego publicznie? Tu, na to forum ludziska przychodzą po pomoc a nie po kolejnego doła!

"Nie mówić o śmierci"? Jak masz taka potrzebę to mów, pisz i krzycz ale dlaczego w ten pesymizm chcesz wciągać innych.

Do dzisiaj sądziłem, że to forum jest głównie po to by sobie wzajemnie pomagać i podtrzymywać się na duchu, a nie by dołować.

Dosyć tego Aniu, choroba i wszystko co z nią związane wystarczająco daje każdemu z nas w d... Wystarczy tego pesymizmu.

Ja nie mam zamiaru ani siebie ani najbliższych przygotowywać na śmierć ...a na ŻYCIE! CHCE MI SIĘ ŻYĆ!!! ...i bardzo wierzę w to, że jak Pan Bóg mi pozwoli, to dożyję późnej starości jako dziadek a może i jako pradziadek! ŻYJĘ!!!

Mogę też odpowiedzieć Ci z innym nastawieniem, takim bardziej pesymistycznym. Ciekawy jestem który z nich jest "lepszy"?
            Może tak:
            Kochana Aniu, masz rację. Wszystkich nas czeka ŚMIERĆ! Szykujmy się na nią. Przygotujmy siebie i najbliższych i wszystkich współformułowiczów. Piszmy testamenty i zarezerwujmy miejsca na cmentarzu. Odwołajmy wszystkie planowane wizyty u naszych lekarzy bo to i tak nie ma sensu. WZWC jest praktycznie nieuleczalne a nawet jeżeli to przecież w Polsce i tak chorzy nie mają większych szans bo NFZ nie ma pieniędzy na nowe terapie. Umrzemy, to pewne i pewnie lada chwila pójdziemy za Maciejem Kozłowskim i spotkamy się z nim w nicości. Za oknem deszcz i szaro. Aura w sam raz dla nas. WZWC to śmiertelna choroba.

Sorki ale jasny szlag mnie trafia... Potrzebujesz pomocy to napisz, no chyba, że to Twoje dołowanie jest wołaniem o pomoc...? Ale to już lekarz specjalista potrzebny bo na forum, publicznie chyba raczej nie...
          • clean1 Re: 3 LATA 11.05.13, 23:50
            > W życiu trzeba umieć przygotować się na każdą ewentualność co prawda nie wszyst
            > ko jesteśmy wstanie przewidzieć a śmierć to tez pewna kolej rzeczy a jesli nie
            > nauczylismy przygotować np do śmierci kogoś bliskiego albo naszych bliskich do
            > naszej śmierci to pózniej jest płacz i zgrzytanie zębów jest taka zasada że je
            > śli się o czymś nie mówi to można uznać że tego nie ma.

Ty naprawdę wierzysz w to, że jak "przygotujesz" (co to znaczy, że przygotujesz?) najbliższych na śmierć to nie będzie płaczu i zgrzytania zębami???
            Problem nie jest w tym czy mówić czy nie mówić ale w tym jak mówić!
    • Gość: lol2 Re: 3 LATA IP: *.itime.pl 12.05.13, 07:31
      Zgodny z powodu nie leczonego lub nie skutecznie leczonego wzw typu c na świecie trzy krotnie przewyższają zgony z powodu AIDS więc nie da się o tym nie mówić i udać że tego nie ma a jeśli chodzi o Maćka to chodziło o pamięć i o to że jego śmierć mogła wiele pomóc chorym na wzw jeśli tak można powiedzieć i przestańcie się gorączkować bo ja po interferonie nigdy gorączki nie miałem.
      • Gość: wiki Re: 3 LATA IP: *.ptim.net.pl 12.05.13, 08:32
        A ile wynoszą zgony z powodu NIELECZONEGO LUB LECZONEGO NIESKUTECZNIE hiv??

Lol2 i Ania są mocno zjednoczeni, bo nawet piszą z jednego IP ;-)
      • clean1 Re: 3 LATA 12.05.13, 13:17
        Aniu i Lol2, a co ma Twoja gorączka (czy też jej brak) po interferonie do tematu?

No to jeszcze raz, mam nadzieję tym razem łopatologicznie:
        Problem nie jest w tym czy mówić czy nie mówić ale w tym jak mówić!

Ludzie! Więcej optymizmu i wiary na przyszłość. Więcej pozytywnego myślenia... no chyba, że interferon (z gorączką lub bez gorączki). :-)))))))))))))))))))
        • kryst-ynak Re: 3 LATA 13.05.13, 11:01
          to już 3 lata.... [*] czasami powtarzają rozmowę z Maćkiem w TV Religia w programie "Ludzie na walizkach", była też rozmowa z jego żoną.
    • Gość: hmm Re: 3 LATA IP: 85.255.235.* 12.05.14, 05:57
      Pamiętamy!
      • magdallena_28 Re: 3 LATA 12.05.14, 14:23
        Pamiętajmy ,że rak drobnokomórkowy dotyczy niewielkiego odsetkach chorych,a marskość jeśli jest skompensowana też nie jest przyczyną natychmiastowego zgonu.
        Nie wiem jak wy,ale ja zamierzam jeszcze pożyć . Mimo,ze nie udało mi się pokonać gada nie położę się do trumny
        • Gość: gadus Re: 3 LATA IP: *.dynamic.chello.pl 12.05.14, 23:33
          I ja tak samo Magdaleno:):) Ani mi sie sni miec sublokatora w trumnie - dlatego bede robic wszystko zeby za swojego zywota gada wyeliminowac:)
          A tak przy okazji: bardzo pozytywnie zaskoczyla mnie wypowiedz na YT Holdysa (z okazji rocznicy smierci Kozlowskiego) - do tej pory Holdysa raczej nie trawilam ale okazuje sie calkiem kumaty i madry czlowiek - moglby byc naszym ambasadorem:)
          • Gość: kama Re: 3 LATA IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.14, 08:53
            Umierać?! A ja mam dom nieposprzątany...
            • Gość: gadus Re: 3 LATA IP: *.dynamic.chello.pl 13.05.14, 17:52
              hihihi:):) a ja se kupilam ipada i kombinuje i ucze sie co z niego wycisnac:) - kiedys gdzies czytalam, ze potrafimy zartowac i smiac sie nawet ze smierci zeby ja oblaskawic i sie jej nie bac:)
              No i fajnie, w koncu to jedyny pewniak na tym lez padole:)
              • kiepski476 Re: 3 LATA 13.05.14, 18:13
                > hihihi:):) a ja se kupilam ipada i kombinuje i ucze sie co z niego wycisnac:)
                Można czytać na nim książki (byle w domu, a nie na plaży). Czy pożyczyć ci jakąś książkę?
                • Gość: gadus Re: 3 LATA IP: *.dynamic.chello.pl 13.05.14, 22:19
                  Wlasnie po to mam to cudo zeby korzystac z e-ksiazek - duzo wyjezdzam - ale problem moj jest taki, ze jestem na poczatku drogi "ipadowej", mam slabe umiejetnosci netowo-systemowo-ipodowe:) ale jak to moje dzieci mowia: to nie wybuchnie:) wiec kombinuje intuicyjnie, problem z apstore itd (jak za free?:), no ale jaka bedzie potem satysfakcja jak to lykne:):).
                  Na razie priorytetem dla mnie sa wizyty u dr roznej masci i robienie badan tarczycowych i innych. Wstepnie endo z wynikow nie uwaza, ze mam nadczynnosc ale pod wplywem interferonu "wysypaly" mi sie z tarczycy hormony i jest to wg dr choroba autoimmunologiczna - nie wiem, nie znam sie - cokolwiek by to znaczylo? to sie okaze po usg i wykonaniu badan.
                  • Gość: wiki Re: 3 LATA IP: *.jaroslaw.net.pl 15.05.14, 11:04
                    Dlaczego nie na plaży?
                    • kiepski476 Re: 3 LATA 15.05.14, 11:28
                      > Dlaczego nie na plaży?
                      Bo ekrany LCD za słabo świecą w porównaniu z ostrym słońcem i niczego wtedy nie widać.
                      Do czytania na słońcu nadają się czytniki z e-papierem, które nie świecą, lecz odbijają światło tak samo jak papier. Można na nich czytać nawet na plaży (tak jak na papierze). Ich wadą jest jednak brak koloru, więc nadają się doskonale do czytania dłuższych tekstów wymagających dłuższego skupienia, natomiast już do przeglądania czasopism są kiepskie.
                      Polecam mój najukochańszy czytnik:
                      www.amazon.com/gp/product/B00CTUKFNQ?country=PL&tag=swiatks-20
                      (do ceny należy doliczyć koszt przesyłki i VAT, co daje prawie 200 dolarów)
                      • Gość: wiki Re: 3 LATA IP: *.jaroslaw.net.pl 15.05.14, 13:25
                        Jednak wolę standardowe książki :-D ew. audiobooki podczas jazdy rowerem albo biegania.
                        ps. uwielbiam reklamę Reginy. "papier ma wielką przyszłość"
                        • kiepski476 Re: 3 LATA 15.05.14, 13:34
                          > Jednak wolę standardowe książki
                          Tylko dlaczego z roku na rok litery robią się coraz mniejsze?
                          A w czytniku mogę sobie dowolnie powiększać i mi nie maleją :-)
                          • nicole369 Re: 3 LATA 15.05.14, 13:55
                            Kocham kindla, bez niego nie wychodzę z domu :) Polecam nałogowym czytaczom :)
                            • Gość: gadus Re: 3 LATA IP: *.dynamic.chello.pl 15.05.14, 14:10
                              Poczatkowo tez zastanawialam sie nad kindlem ale wole apka bo duzo wchodze tez na allegro i musze miec od czasu do czasu wejscie na wyjezdzie:) - to jest juz nalog/net, wyszlam z nalogu papierosowego - co dziwne nie mialam zadnego problemu z zuceniem, natomiast zamienilam go na drugi: laptop/net a teraz wybor i kupno pierwszego smartfona: musi mi robic za reuter - kiepski ma racje: tablet duze litery:) a ja jestem juz prawie slepak:)
                              Samo zycie: od rana robienie wynikow: przeciwciala, tsh (oczywiscie prywatnie bo na cito:(
                              Jak zobaczylam przed soba kolejke 80 osob to szok:( Wiec sie wscieklam i ide dzis do mojego dr po skierowanie do szpitala na endo - jestem w koncu ubezpieczona, ledwo chodze po interku, bieguneczki jeszcze sa ze mna to co mam sie wykanczac za swoje skromne srodki:(
                          • Gość: wiki Re: 3 LATA IP: *.jaroslaw.net.pl 16.05.14, 09:23
                            > Tylko dlaczego z roku na rok litery robią się coraz mniejsze?
                            Hehehe... Dobre. Pod tym kątem nie patrzyłam, ale kto wie, czy za 10-15lat też nie zmienię zdania
    • Gość: anka Re: 3 LATA IP: *.itime.pl 11.05.15, 22:17
      5 lat Pamiętamy
      • kryst-ynak Re: 3 LATA 12.05.15, 10:30
        Oglądałam w programie Religia TV ostatni wywiad z Maciejem Kozłowskim, opowiadał jak dowiedział się o chorobie, o jej przebiegu, o tym jak się wyraził słowami profesora w szpitalu cytuję " niektórych lekarzy należałoby rozstrzelać zamiast dawać im dyplomy" - chodziło o to jaka jest wiedza o wirusie przeciętnego medyka- chociaż to się wciąż zmienia. Pamiętam też co mówił o śmierci " pamiętajmy o tym że dając życie, dajemy też śmierć i nie wszyscy o tym pamiętają.." mówił też że "odchodzimy w przyszłość". Duże wrażenie zrobiła na mnie ta rozmowa. Oglądałam też wywiad z Jego żoną Agnieszką, niesamowita kobieta Maciej miał szczęście ją spotykając na swej drodze mówił o swojej żonie bardzo pięknie, wspominał też w tym wywiadzie z Hołownią że "jego żona ma kontakt z centralą" i wie co się wydarzy.
    • Gość: Ania Re: 3 LATA IP: *.1-4.cable.virginm.net 11.05.16, 21:15
      film.wp.pl/idGallery,17894,idPhoto,459028,galeria.html?ticaid=116fdd
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka