Dodaj do ulubionych

2-leczenie

04.02.14, 13:23
Właśnie wczoraj zaczęłam 2 leczenie interferonem . Było strasznie nie było miejsca które by nie bolało , gorączka wysoka ,bezradność ,strach łzy . Najbardziej przez tą chorobę żal mi że nie mam siły , chodzić , biegać ,nie mam siły myśleć . Czuje że jestem sama chodz mam kochającego męża . Nie wiem ile ze mnie zostanie po leczeniu ?
Obserwuj wątek
    • clean1 Re: 2-leczenie 04.02.14, 15:49
      Nie Ty pierwsza i oby ostatnia (pewnie to niemożliwe)!

DASZ RADĘ! Zapewniam Cię, że DASZ RADĘ!!! Będzie źle i jeszcze gorzej ale człowiek to takie zwierze które nawet nie wie jak dużo może wytrzymać i przez co przejść. DASZ RADĘ! ...a my tutaj wszyscy będziemy z Tobą!

Przechodziłem leczenie 2 razy. Za każdym razem było tragicznie. Cierpienie, ból ponad moje siły. Kilka razy myślałem, że nie dam rady i odpuszczę ...ale NIE! Jak nie teraz to kiedy...? TERAZ!

Masz kochanego męża? No to masz dla kogo i po co żyć! Masz się leczyć dla niego i dla siebie!

Ile Ciebie zostanie? :-)
      Zostanie tyle samo! Zapewniam! No może troszeczkę ubędzie Ci kilogramów, może trochę włosów wypadnie, może będziesz baaardzo osłabiona... ale po odstawieniu leków wszystko jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki będzie wracało do normalności a ile przy tym zaznasz radości... Hoooo!

Agus, nie poddawaj się! Dasz radę! WARTO! Naprawdę warto... ja dzisiaj odebrałem wyniki po 12 miesiącach od zakończenia leczenia i jest MINUS. WARTO!
      • Gość: agasucha13 Re: 2-leczenie IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.14, 18:39
        mam tylko 10% powodzenia tej kuracji , wiem że muszę czekać na leczenie bez interferonu , ale jak wiadomo to jeszcze w powijakach
        • Gość: Jolanta Re: 2-leczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.14, 19:10
          W razie czego, razem poczekamy :) Mnie odmówiono każdej z dostępnych obecnie terapii, ze względu na przeciwwskazania , nie dano nawet tych 10% wrrr
        • kiepski476 Re: 2-leczenie 04.02.14, 19:44
          Powodzenia. A jak się nie powiedzie, to zostaniemy przemytnikami na szlaku Indie – Polska. Ja już zaczynam się szkolić.
          • Gość: Jolanta Re: 2-leczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.14, 19:51
            To ja lecę na kurs hindi :) - per pedes lecę :-)))
          • Gość: agasucha13 Re: 2-leczenie IP: *.dynamic.chello.pl 05.02.14, 08:44
            ok :)
          • kiepski476 Re: 2-leczenie 05.02.14, 09:03
            Nie spodziewałem się, że tak szybko rozpowszechnia się informacja, że wiceprezes Gilead zapowiedział, iż nie będzie blokował – za pomocą ochrony patentowej – produkcji generycznego sofosbuviru w Indiach. W ten sposób Indie i 60 ubogich krajów za dwa lata uzyskają dostęp do leku w cenie nie więcej niż 2,5 tysiąca dolarów (a nie 84 tys. dol. – taka cena obowiązuje w USA).
            • kiepski476 Re: 2-leczenie 05.02.14, 09:09
              Gwoli uzupełnienia. Cena sofosbuviru (Sovaldi) w Europie będzie nieco niższa (ale nadal nieprzyzwoita):
              w Wlk. Brytanii – 35 tys. funtów,
              w Niemczech – 49 tys. euro.
    • Gość: Jajec Re: 2-leczenie IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.14, 17:10
      Nie dramatyzuj można to przeżyć, przyzwyczaisz się :)
      • Gość: agasucha13 Re: 2-leczenie IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.14, 18:43
        obyś miał racje !
    • pi_tu Re: 2-leczenie 04.02.14, 18:14
      Zostanie cię więcej niż przed leczeniem :) To normalne że najbliżsi często nie mają pojęcia co się z nami dzieje podczas leczenia, ale są po to by nas wspierać i staraj się to wykorzystywać. Siłami się nie przejmuj, spróbuj znaleźć w tej swojej bezradności czas na śmiech z samego siebie i nie podchodź do siebie zbyt poważnie :)) Jest jak jest, nie zmienisz tego ale pamiętaj że czas szybko leci i zleci.
      POWODZENIA!!!
      • Gość: agasucha13 Re: 2-leczenie IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.14, 18:41
        dziękuję !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka