nigella356 06.04.16, 07:20 Witam.Wygląda na to ze w Mysłowicach kuracje nowymi lekami przyhamowały i to bardzo. Czy wiadomo może kiedy będzie nowe rozdanie? A ile ważny jest fibroscan bo miałam robiony w zeszłym roku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdallena_28 Re: Leczenie 07.04.16, 07:58 A skąd wiesz, ze tak jest . Weź nie strasz . Nowe kontraktowanie w czerwcu. W kolejce wg.NFZ jest 291osób. Odpowiedz Link Zgłoś
nigella356 Re: Leczenie 07.04.16, 11:37 Wiem bo jestem w temacie. Ale i tak lepiej jak Cieszyn tam kolejki do 2019?? No to może od czerwca coś się ruszy bo już jakiś czas czekam. Bardzo pilna nie jestem ale F3 mam i temat hcv u mnie obecny od 99r. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallena_28 Re: Leczenie 07.04.16, 12:32 Bylam na wizycie w listopadzie wtedy byla mowa o wrześniu. Ja jestem chora od urodzenia. I czekam na to leczenie bo naprawdę czas i pora, ale pewnie jeszcze sobie poczekam Odpowiedz Link Zgłoś
ostrec Re: Leczenie 07.04.16, 21:52 Ja bym jednak radziła działać i skupic się na indyjskich generykach harvoni - skoro można tak łatwo wyrzucić już wirusa z organizmu to po co czekać ryzykując pogorszenie stanu zdrowia? Wedle mojej wiedzy (info od bardzo obeznanego w temacie medyka) terapie mocno przyhamowały niestety :( Odpowiedz Link Zgłoś
kiepski476 Re: Leczenie 08.04.16, 00:00 Z całego kraju dochodzą sygnały, że NFZ dostał zatwardzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallena_28 Re: Leczenie 08.04.16, 07:29 A wiadomo jaka jest przyczyna obstrukcji? Odpowiedz Link Zgłoś
kiepski476 Re: Leczenie 08.04.16, 09:54 Też chciałbym wiedzieć, czy to sprawa ?trudnego? kontrahenta, jakim jest pewien koncern farmaceutyczny, czy to sprawa nieumiejętnego jeszcze stosowania instrumentów dzielenia ryzyka, czy też ?dobra zmiana?. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallena_28 Re: Leczenie 08.04.16, 13:53 Qwa. Te instrumenty dzielenia ryzyka to idą w ruch dopiero jak ktoś się nie wyleczy ? A kontrahentowi to co sie znowu pomieszało. Dobra zmiana oby nie. Odpowiedz Link Zgłoś
prekariuszka Re: Leczenie 29.04.16, 12:00 Obserwując to co się dzieje mam wrażenie, że to celowe działanie NFZ. Po co mają coś refundować skoro zdesperowani pacjenci sprowadzą sobie leki na własny koszt. Co ciekawe początkowe doniesienia na temat nowych leków wskazywały na bardzo szczelny ich obrót i zyskanie ich wydawało się nierealne, a bardzo szybko się to zmieniło. NFZ zamknął drzwi, a otworzył okno , z korzyścią dla własnego budżetu ale nie zamykając dogi do prywatnego leczenia, bardzo sprytnie. Jeszcze coś, co sie dzieje z terapiami w Kielcach? Mają problem z finansowaniem terapii, czy są wstrzymane? Coś ktoś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mel Re: Leczenie IP: *.skarzysko.vectranet.pl 29.04.16, 14:04 Na ten rok środki zostały wykorzystane. Kolejne terapie w przyszłym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallena_28 Re: Leczenie 02.05.16, 12:47 Kontraktowanie jest w styczniu i w czerwcu. Pieniedzy z czerwcowego kontraktowania tez juz nie ma.? Odpowiedz Link Zgłoś
magdallena_28 Re: Leczenie 18.04.16, 13:11 Dzwoniłam do id , leczenie bardzo zwolniło .Miesiecznie zaczyna parę osób. Slabo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mel Re: Leczenie IP: *.skarzysko.vectranet.pl 18.04.16, 13:37 Magdallena_28 nie wiesz kiedy leczenie przyśpieszy, podają chociaż jakieś przybliżone terminy? Ja dzwoniłam w lutym do id i dostałam taką samą odpowiedź więc zastój jest już od dłuższego czasu. Ponoć pacjenci z marskością mieli wejść do leczenia w listopadzie ,a później kolejni, ale jak widać rzeczywistość jest inna. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallena_28 Re: Leczenie 18.04.16, 15:38 Nie wiem, to jest uzależnione od kontraktu obecnie z tym licho.nastepne kontraktowanie w czerwcu. Nie podają terminow bo nie wiedzą sami. Ja jade omowic leczenie ledifosem Odpowiedz Link Zgłoś
kiepski476 Re: Leczenie 18.04.16, 18:10 Ja bym kupił MyHep LVIR, a zaoszczędzone 60 dolarów przekazał na fundację Gwiazda Nadziei. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mel Re: Leczenie IP: *.skarzysko.vectranet.pl 18.04.16, 18:59 Generyk Harvoni Odpowiedz Link Zgłoś
nigella356 Re: Leczenie 19.04.16, 15:23 A ile to kosztuje?Czy lekarze chętnie leczą takimi lekami? Odpowiedz Link Zgłoś
kiepski476 Re: Leczenie 19.04.16, 15:41 900 dolarów. Myślący lekarze nie robią problemów (z jednym wyjątkiem). noweleki.hepatitisc.pl/p/leki-z-indii.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mel Re: Leczenie IP: *.skarzysko.vectranet.pl 29.04.16, 16:22 nigella356, pisałam o Kielcach nie mam pojęcia jak będzie w iD. Nie decydujesz się na MyHepLvir? Odpowiedz Link Zgłoś