liste_k 15.10.05, 22:03 Na usg lekarz powiedział mi ze mam stłuszczenie wątroby,co mam robić dalej nie powiedział.Prosze o rady. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
as5 Re: stłuszczenie wątroby 23.10.05, 20:01 Bardzo dobre rezultaty przynosi lek o nazwie essenciale forte.Praktycznie jest to najlepszy specyfik od stluszczenia. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
prezes.prometeuszy Re: stłuszczenie wątroby 24.10.05, 00:13 Stłuszczenie wątroby często jest objawem przewlekłego zapalenia wątroby typu C. Uważam, ze potrzebna jest dalsza diagnostyka, aby znaleźć przyczynę stłuszczenia. Proponuję zacząć od wyeliminowania możliwosci zakażenia wirusami hepatotropowymi : HCV, HBV w badaniach serologicznych (przeciwciała antyHCV i marker zakażenia HBV : HBs Ag). Stłuszczenie wątroby jest poważną chorobą mogącą niekiedy być przyczyną potrzeby wykonania przeszczepu wątroby, dlatego też nie można bagatelizować takiego rozpoznania. Prosze także skontaktowac się (przede wszystkim!) z hepatologiem. Odpowiedz Link Zgłoś
rua Re: stłuszczenie wątroby 05.11.05, 16:54 esseliv to odpowiednik - bez recepty i duzo tanszy - tak mi powiedzial hepatolog. Odpowiedz Link Zgłoś