Dodaj do ulubionych

Jak dlugo ?

13.04.09, 08:57
Jak dlugo interferon jest w organizmie, po skonczonej terapi.W czasie leczenia
musialem brac konskie dawki lekow na nadcisnienie tetnicze.Terapia sie
skonczyla, odstawilem interferon,a z cisnieniem takie same klopoty.
Obserwuj wątek
    • greenrachela Re: Jak dlugo ? 13.04.09, 10:17
      Ja nie jestem już na lekach od 1,5 m-ca. A Ty?
      Włosy wypadają nadal. Zaczęły przy samym końcu terapii w bardzo dużych
      ilościach. Po odstawieniu sytuacja się polepszyła, ale wciąż wypadają więcej niż
      powinny. Też czekam.
    • lipon1 Re: Jak dlugo ? 13.04.09, 10:36
      Leki odstawilem miesiac temu.W czasie terapi nie mialem klopotow ze skora po
      odstawieniu lekow na calym ciele pojawily sie, swedzace chrosty.Wlosy na razie
      nie wypadaja
      • 3-mamuska Re: Jak dlugo ? 13.04.09, 13:07
        hej wydaje mi sie ze ok 6 miesiecy skoro nie mozna zajsc w ciaze 6 miesiecy po
        zakonczeniu leczenia to moze oznaczac ze lek tyle sie utrzymuje w organizmie
    • riki_tiki_ltd Re: Jak dlugo ? 13.04.09, 13:22
      a to nie jest raczej tak, że organizm, jego funkcje metaboliczne i detoksykacja
      - muszą zakończyć procesy?
      to faktycznie interferon, jego "utrzymywanie się w organizmie", wywołuje te
      dalsze w czasie objawy?
      to że się podaje interferon raz na tydz, sugeruje, że on nie utrzymuje się tak
      długo w znacznej ilości
      a przecież w ogóle w ciele to on wciąż jest, produkują go nasze leukocyty :)

to o czym piszecie to mogą być autoimmunologiczne zjawiska - aktywowane
      interferonem, oszalałe leukocyty atakują wasze tkanki
      przejdzie samo, albo po kuracji

minusów życzę :)
      • riki_tiki_ltd Re: Jak dlugo ? 13.04.09, 14:57
        "Po odstawieniu leków niecierpliwie czekałam na pełny powrót do normalności.
        Jakże byłam zdziwiona, gdy dolegliwości nie ustąpiły ani po kilku dniach, ani po
        tygodniu, ani nawet po dwóch! Wracałam do sił przez kilka miesięcy. Tak naprawdę
        niektórych objawów, które pojawiły się w tamtym okresie, ni udało mi się pozbyć
        do dziś, m.in. fatalnych bólów głowy dopadających mnie przy zmęczeniu. Łatwiej
        teraz łapię różne infekcje i gorzej je znoszę. Pozostała mi też suchość w
        gardle, choć oczywiście o wiele mniej męcząca."
        www.hcv-fundacja.pl/index1.php?art=c2

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka