25.12.21, 09:07
m.youtube.com/watch?v=iAmIVQ_AEFg

Film PiS o tvn. Leciał w telewizji, przypadkiem go włączyłem i była scena z Panama. Później nic nie było, wcześniej też. Ale ta scena z Panama mnie niezwykle ciekawi.

Dlaczego w końcówce stanu wojennego amerykańscy Żydzi wpłacają pieniądze firmie zwiazanej z polskim wywiadem.

PiS tutaj oczywiście bije pianę ze tłumaczka musiała być zaufana Pana z Rosji. Ewidentnie jest ze strony amerykańskiej. I można się domyślić po pieniądzach że była z USA wystawiona na wschód.

Pan Kukliński. Architekt stanu wojennego. Całe życie związany z wojskiem. Pozwalają mu Rosjanie na pływanie jachtem do Danii jak gdyby nigdy nic człowiekowi mającemu wiedzę najbardziej tajna... Dla mnie oczywiste że podwójny agent.

Czy Jaruzelski dogadał się już z USA już w zasadzie przed Stanem wojennym o tym jak będzie wyglądał proces oddawania władzy?

W 85 miał spotkanie z Rockefellerem w Nowym Jorku.

PiS lubi wizję że jakieś służby nadal działają i mają władze. O ile można uznać ze jak w Psach mają być może władze mafii, o tyle jak mają mieć władze skoro PRL upadło. To państwo im dawało władze a nie oni państwu.

Do czego zmierzam. Czy USA zwerbowało panów związanych ze służbami jako pewniejszych do realizacji ich interesów.
Obserwuj wątek
    • dotera Re: Holding 25.12.21, 09:10
      Tvn jest wprost agenda amerykańska. W zasadzie wygląda jakby amerykańska telewizję przetłumaczono na polski. Teraz już ciągle ludzie z USA tam siedzą nikomu nieznani. Wywiady z jakimiś Amerykanami nieznanymi pewnie Amerykanom.
    • dotera Re: Holding 25.12.21, 09:18
      Po drugiej wojnie przecież USA przejęło służby 3 rzeszy. Scenariusze wywiadów są niezmienne.

• dotera Re: Holding 25.12.21, 09:22
        Dziś oglądam mechanizmy USA działania na wschodzie. Te same były w Polsce w PRL. Można poczytać jak Usa przejmuję republiki bananowe przekupstwem. W filmach USA częsty motyw.

A nawet w wywiadzie na GW pani z usa mówi że próbowali przekupić Rosjan. Ale oni mają w dupie to. Nie działają ani sankcje ani przekupstwo.
        • dotera Re: Holding 25.12.21, 09:51
          Mówi się nam o układzie magdalenkowy. Tak z pewnością kilku Polaków przy stole z wódka ma wpływ na historie terytorium tej wielkości w Europie heh.

Nie było żadnego układu tylko teatrzyk CIA które miało w kieszeni obie strony konfliktu.

Prawdopodobnie Rosja zauważyła pod koniec lat 70tych że przegrają i rozpoczęła kontrolowany proces rozpadu żeby ocalić terytorium, nie rozpadło się na dziesiątki panstewek. Z punktu widzenia historii oficjalnej Gorbaczow i Jelcyn to frajerzy. Ale Rosja zawsze miała najlepsza dyplomacje i wywiad. Więc może nie frajerzy.

A polska była poligonem doświadczalnym tej gry USA i Rosji.
    • dotera Re: Holding 25.12.21, 09:29
      Kiedyś widziałem Kuklińskiego. W szkole zrobili masówkę w sali gimnastycznej pokazując nam bohatera narodowego. Widziałem człowieka przestraszonego niepewnego siebie w swojej roli który jakby się bał że ktoś z sali coś zrobi. Spyta o coś niewygodnego.
    • dotera Re: Holding 25.12.21, 10:32
      Ta kobieta była tłumaczka polityka rosyjskiego który z pozycji twardogłowych w latach 70tych 20 wieku i 70 swoich własnych, przeszedł na liberalne i chciał demokratyzacji. Kolejny ciekawy przykład na temat jak Rosja dogadała się z USA w sprawie rozpadu komunizmu.
    • dotera Re: Holding 25.12.21, 10:45
      I ta sprawa pokazuje jak Żydzi zdobyli w Polsce władze po 89 roku. Ewidentnie weszli z swoją kultura do edukacji. Pozdobywali władze w instytucjach.

Gdy Rosja sprzedawała Alaskę USA kto był przy stole. Przy jednej stronie Rosjanie. Po drugiej Polacy. Bo Polacy znali rosyjski.

I tu tak samo. Cia wykorzystało Żydów znających kraje słowiańskie do swoich interesów. Zresztą już wcześniej Żydzi byli w służbach w czasach największego antysemityzmu w USA. Ideolodzy współczesnej lewicy kulturowej Marcuse i główna feministka Stein byli w CIA. Osobiście jestem przekonany że współczesna ideologia feminizm gender całkowicie jest wytworem służb i pracujących dla nich Żydów którzy całkowicie stworzyli zarówno marksizmu kulturowy jak i 2 fale feminizmu. Chodziło o zamienienie społeczeństw w bierne owieczki jak współcześnie. Trockisci dogadali się z jastrzębiami USA i pod jednym szyldem Neokonserwatyzm przejmują globalnie wladzd
      • dotera Re: Holding 25.12.21, 15:59
        Jest jeden wątek poboczny z naszego podwórka który mnie intryguje.

O ile GW podporządkowała sobie SLD od początku, które po prostu przeszło na ich stronę bez mrugnięcia, o tyle były możliwe protesty z innych miejsc. Najpewniej skrajnej prawicy. I co mamy

Kamiński jeżdżący do Pinocheta jest dziś z opozycja z całego serca. Giertych szef całej skrajnej prawicy jest dziś z opozycja. Przecież i Bosak tańczył z gwiazdami w tvn i w zasadzie to taki PiS 2. Niczym się nie różnią.

To wszystko wygląda jakby od początku była idea żeby skrajna prawicę stworzyć w Polsce tak żeby była po odpowiedniej stronie.

I tylko chlop Lepper dziwnym trafem zawisł na sznurku od snopowiazalki. Wszystkich dzieci poustawiane od prawicy do lewicy. Tylko syn Leppera bankrut.

• dotera Re: Holding 25.12.21, 16:10
          Jeszcze mi się jedna rzecz przypomniała. Kamiński jechał z Wolkiem do Pinocheta. On też chyba teraz jakby w innych rejonach ale nie sledze. Ale chyba czytałem niedawno przypadkiem wypowiedź właśnie Wolka ze Amerykanie w 89 jak przyszli w zasadzie wydawali rozkazy.
    • dotera Re: Holding 25.12.21, 18:24
      Tak więc co mnie ciekawi. Kiedy Jaruzelski wiedział że robi interesy z usa. Wiemy że w 85 był w nowym Jorku u elity biznesów politycznej. Wiemy tu że w 84 już były jakieś interesy. Chciałbym wiedzieć czy przed stanem wojennym już w to grał. Bo akurat wszystko wskazuje na 100 procent że Kuklinski był agentem wysłanym przez wschód. Tylko czy tylko przez Rosję czy Jaruzelski o tym wiedzial takze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka