dotera
25.12.21, 09:07
m.youtube.com/watch?v=iAmIVQ_AEFg
Film PiS o tvn. Leciał w telewizji, przypadkiem go włączyłem i była scena z Panama. Później nic nie było, wcześniej też. Ale ta scena z Panama mnie niezwykle ciekawi.
Dlaczego w końcówce stanu wojennego amerykańscy Żydzi wpłacają pieniądze firmie zwiazanej z polskim wywiadem.
PiS tutaj oczywiście bije pianę ze tłumaczka musiała być zaufana Pana z Rosji. Ewidentnie jest ze strony amerykańskiej. I można się domyślić po pieniądzach że była z USA wystawiona na wschód.
Pan Kukliński. Architekt stanu wojennego. Całe życie związany z wojskiem. Pozwalają mu Rosjanie na pływanie jachtem do Danii jak gdyby nigdy nic człowiekowi mającemu wiedzę najbardziej tajna... Dla mnie oczywiste że podwójny agent.
Czy Jaruzelski dogadał się już z USA już w zasadzie przed Stanem wojennym o tym jak będzie wyglądał proces oddawania władzy?
W 85 miał spotkanie z Rockefellerem w Nowym Jorku.
PiS lubi wizję że jakieś służby nadal działają i mają władze. O ile można uznać ze jak w Psach mają być może władze mafii, o tyle jak mają mieć władze skoro PRL upadło. To państwo im dawało władze a nie oni państwu.
Do czego zmierzam. Czy USA zwerbowało panów związanych ze służbami jako pewniejszych do realizacji ich interesów.