Dodaj do ulubionych

Czy beatyfikacja bez gówna na al. Jana Pawła II?

28.04.11, 22:51
Czy z okazji beatyfikacji znikną gówna z al. Jana Pawła II? Ja rozumiem, że pokrycie asfaltem, czyli zrobienie czegokolwiek konstruktywnego, albo poprawienie chodników, żeby sobie w ramach marszu "poczętych-nienarodzonych" wierni nie połamali nóg przekracza zdolności klerykalnie nastawionego zarządu miasta. Ale może chociaż posprzątanoby z tej okazji psie gówna i miejskie chodniki?

Bo ja mam dziwne wrażenie, że nazwać ulicę to miejscy radni umieli pompatycznie, a o to, żeby nie była obsrana już nie umieją.

Wolałbym, żeby populistyczne nazewnictwo wiązało się np. z takim osiągnięciem jak wybudowanie nowej arterii w Szczecinie, albo chociaż pokryciem starej asfaltem... ale może wystarczy sprzątanie miejskich chodników? Czy to też za dużo?
Obserwuj wątek
    • 1przeciwnik_glupoty Re: Czy beatyfikacja bez gówna na al. Jana Pawła 29.04.11, 10:57
      To zdążą czy nie zdążą posprzątać? A może zainteresowanie patronem kończy się na wysokości tabliczek a nie na wyskości miejskich chodników i trawników?
      • Gość: jurek z pyrzyc nie zdążą... IP: *.globalconnect.pl 29.04.11, 13:40
        trzeba powołac komisję, opracowac harmonogram sprzątania, ogłosic przetarg, itd...
        • Gość: jurek z pyrzyc a tu przykład :) IP: *.globalconnect.pl 29.04.11, 13:45
          "Szczecin. W tym roku ma powstać dwieście nowych stojaków rowerowych. Rok po rozstrzygnięciu konkursu na wzór stojaka, miasto ogłasza przetarg na wykonawcę."
          • 1przeciwnik_glupoty Dzięga 8 maja? 30.04.11, 00:16
            Czy Dzięga 8 maja będzie szedł w pochodzie? Bo jeśli tak, to ma szansę wdepnąć w jakąś kupę... wtedy Krzystkowi nie pomoże żadna z tych granitowych płyt, które cudem boskim zawędrowała ze szczecińskich ulic pod kościół....
            • Gość: miki Re: Dzięga 8 maja? IP: *.dynamic.chello.pl 30.04.11, 00:22
              który to już miesiąc bez sexu?
              :-D
              • 1przeciwnik_glupoty Re: Dzięga 8 maja? 30.04.11, 00:28
                Napisz do arcybiskupa z tym pytaniem...
                • Gość: miki Re: Dzięga 8 maja? IP: *.dynamic.chello.pl 30.04.11, 00:41
                  a może ty napisz - do tego z Poznania
                  może się okazać że znajdziecie wspólny... temat (a już chciałem napisać język, ale się powstrzymałem)
                  :-P
    • Gość: Off Re: Czy beatyfikacja bez gówna na al. Jana Pawła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.11, 00:14
      Będzie bez gówna - pod warunkiem, że nie przyjdzie ani jeden szczecinianin.
      • Gość: gość Re: Czy beatyfikacja bez gówna na al. Jana Pawła IP: *.dynamic.chello.pl 01.05.11, 00:19
        Bez gówna na ulicy im JP2? Niee to ponad siły tutejszych władz... na pewno nie posprzątaja... nawet arcybiskup na nich tego nie potrafi wymusić..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka