Gość: Mika IP: *.dolsat.pl 16.07.06, 10:36 jak wygląda odprawa poniewaz pierwszy raz lece...i pewnie nie bede wiedziała co i jak zrobić ;/ :( jak mzoecie napiszcie mi ze szczegółami ps. lece liniami Centralwings Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iberia30 wyszukiwarka nie gryzie:-) 16.07.06, 12:44 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=711&w=25223397&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=711&w=36793589&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
nube Re: Odprawa 16.07.06, 13:30 www12.centralwings.com/pl/100/odprawapaszport.html ps. faktycznie, wyszukiwarka się przydaje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adamowa Odprawa :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 22:03 A ja Ci odpowiem! Po przyjściu na lotnisko szukasz na tablicy odlotów Twojego lotu (jego numer jest podany na bilecie) - obok tego wyświetlony będzie numer bramki, do której należy podejść z bagażem. Po podejściu do odpowiedniego stanowiska kładziesz na taśmę bagaż główny i dajesz bilet oraz paszport (jeśli jest potrzeba), następnie Twój bagaż zostaje oznakowany, a zamiast biletu który wydało nam biuro podróży dostaliśmy bilet wydrukowany przez linie lotnicze, na którym był też przypisany numer miejsca w samolocie, poza tym osoba obsługująca Cię informuje do którego wyjścia należy się kierować po odprawie paszportowej, a przy którym odbędzie się kontrola bagażu podręcznego i przejście przez bramkę, wykrywającą metal. Potem idziesz do odprawy paszportowej i wchodzisz do hallu ze sklepami wolnocłowymi, następnie kierujesz się do wyjścia podanego przez osobę która odbierała bagaż główny i tam na taśmę kładzie się bagaż podręczny, wierzchnie okrycie, zegarek, portfel, telefon komórkowy, klucze - te rzeczy przejeżdżają sobie na taśmie pod "prześwietlaczem" :) a Ty w tym czasie przechodzisz przez bramkę, która wykrywa metale. Po szczęśliwie przebrniętych wyżej opisanych etapach siedzisz sobie w hallu hali odlotów i czekasz aż się pojawi informacja, że Twoja bramka jest już otwarta. Następnie ustawiasz się w kolejce, a jak już przychodzi Twoja kolej podajesz bilet, z którego dane zostają wpuszczone do systemu i schodzisz sobie po schodach (tak jest na Okęciu) do autobusu, który podwozi pasażerów do samolotu. Na pokład samolotu wchodzisz już prawie na luzie, bo jeszcze pozostaje Ci znalezienie swojego miejsca (jeśli lecisz economic class, to licz na siebie i uzbrój się w cierpliwość, bo sie ludziska pchają), wrzucenie bagażu podręcznego do szafki nad siedzeniem i wreszcie można zasiąść i rozkoszować się lotem. Mam nadzieję, że nic nie pomyliłam, nie pomieszałam i że ten opis doda Ci nieco pewności siebie. Najgorszy jest pierwszy raz! Ja go mam już za sobą :-) Powodzenia :-) Odpowiedz Link Zgłoś