Gość: oliw IP: *.ghnet.pl 24.06.06, 19:24 co to są listki carry?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: magda z londynu Kotleciki z tuńczyka IP: *.ipt.aol.com 13.07.07, 08:21 super polecam .teraz danie jest czestym gosciem na stole .mniam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Kotleciki z tuńczyka IP: *.chello.pl 20.08.07, 18:12 Listki curry to sa listki curry jełopie. Do kupienia w każdym orientalnym sklepie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emigrant Re: Kotleciki z tuńczyka IP: *.bb.online.no 22.08.07, 16:09 Curry jest hinduska mieszanka roznych przypraw - wiec nie ma listkow ``jelopie``.Czasami warto sprawdzic, zanim sie cos palnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miszko Re: Kotleciki z tuńczyka IP: *.range86-133.btcentralplus.com 26.08.07, 13:32 Listki Curry to listki drzewa Murraya Koenigii rosnacego w Indiach, Tajlandii i na Sri Lance. Listki są bardzo aromatyczne o posmaku cytrynowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez emigrant Re: Kotleciki z tuńczyka IP: *.range86-134.btcentralplus.com 01.09.07, 17:36 he he he rozbawiles mnie dyletancie :D a imbiru tez nie ma tylko jest piwo imbirowe :D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etymolog Re: Kotleciki z tuńczyka IP: *.pl 26.08.08, 12:33 z Kopalińskiego: curry [wym. kary] bardzo ostra mieszanina mielonych korzeni (jak pieprz czarny, imbir, kardamon, cynamon itd., w zależności od potrawy), używana jako przyprawa, gł. w tropikalnej Azji; por. chile. Etym. - ang. curry (powder) '(proszek) curry' z tamil. kari. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Kotleciki z tuńczyka IP: *.olsztyn.mm.pl 25.08.07, 11:27 Robiłam takie kotleciki. Ale nie smażyłam składników tylko wymieszałam ugotowane ziemniaki i tuńczyka, uformowałam kotleciki i przed panierowaniem trzymałam w lodówce około 30 minut. Do tego rewelacyjnie pasuje groszek z marchewką. Smacznego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gobbling Kotleciki z tuńczyka IP: 212.49.181.* 29.08.07, 10:49 Nieprawda. Listki curry nie maja nic wspolnego z mieszanka curry. To "palniencie" zastosuj raczej do siebie ! Odpowiedz Link Zgłoś
jozefszyja Menu Tygodnia? Chyba Miesiąca 07.09.07, 12:17 Kiedyś naprawdę mniej więcej co tydzień, miło było zajrzeć, czasem jakaś podpowiedź lub inspiracja się znalazła. W wakacje myślałem - no, wakacje, wiadomo - urlopy, ale juz się skończyły :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Kotleciki z tuńczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.07, 21:51 od kiedy zrobiłam je po raz pierwszy, już nie potrafię się bez nich obyć. Zajadamy się nimi przynajmniej 1 w tygodniu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa Re: Kotleciki z tuńczyka IP: 80.51.140.* 06.10.07, 15:19 tzn jak to dokladnie sie robi te kiotleciki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucyna Jelińska Kotleciki z tuńczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.08, 16:07 Kotleciki z tuńcztka są wspaniałe,mają cudowny smak i co najwarzniejsze szybko mozna je zrobić! Odpowiedz Link Zgłoś