Gość: ania IP: *.money.pl 30.01.07, 10:29 przepyszny drink, orzeźwiający, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Mojito z rumu II IP: *.wh14.tu-dresden.de 27.01.08, 17:40 cukier powinien byc brazowy. najlepsze mojito podaja w Miami :D mniam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bulloll Mojito z rumu II IP: *.dip.t-dialin.net 11.04.08, 20:50 Koniecznie !!! brazowy cukier Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mojito Re: Mojito z rumu II IP: 78.152.205.* 27.07.08, 11:55 i koniecznie kruszony lod Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czuczakita Mojito z rumu II IP: *.range86-150.btcentralplus.com 31.08.08, 19:53 Ten kto pisal ten przepis chyba nigdy nie pil dobrego Mojito! Dokladnie cukier brazowy, a najlepszy syrop cukrowy!lod kruszony obowiazkowo!i ciemny rum!najlepszy Havana!zdecydowanie wiecej miety! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiciol Re: Mojito z rumu II IP: *.wroclaw.vectranet.pl 20.06.09, 19:24 Gość portalu: Czuczakita napisał(a): > Ten kto pisal ten przepis chyba nigdy nie pil dobrego Mojito! > Dokladnie cukier brazowy, a najlepszy syrop cukrowy!lod kruszony > obowiazkowo!i ciemny rum!najlepszy Havana!zdecydowanie wiecej miety! Dokładnie, dużo mięty - co najmniej 10 listków i syrop cukrowy Mniam! Jednak rum biały lepszy, bacardi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roma Mojito z rumu II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.08, 13:32 A czemu na zdjęciu to nie są listki mięty, tylko szłwii?Hę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meduse4444 Mojito z rumu II IP: *.net.pulawy.pl 21.05.09, 16:59 do mojito daodaje się po 1- brązowy cukier w kostkach, po 2- uzupełnia lodem kruszonym, po 3 - intensywnie miesza wszystko łyżka barmańską i po 4- tylko wtedy jeśli jeszcze potrzeba dodaje sie splasz sody. tak uczą na kubie Odpowiedz Link Zgłoś
pinezkas Re: Mojito z rumu II 19.06.09, 23:54 Ha, a tak ucza profesjonaliści: www.youtube.com/watch?v=bIv5gsjDfaU ja tam wole z syropem ....nie zgrzyta.... pozdrowiooooooonkaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapec Re: Mojito z rumu II IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.07.09, 00:11 ej swietny filmik, az nabralem ochoty na takie mojito z bacardi tylko skad teraz skladniki;p bede musial wytrzymac do jutra;p Odpowiedz Link Zgłoś
makama111 Re: Mojito z rumu II 20.06.09, 16:32 Gość portalu: meduse4444 napisał(a): > jeśli jeszcze potrzeba dodaje sie splasz sody. > tak uczą na kubie spalsz sody? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lrops Mojito z rumu II IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.07.09, 12:51 wygląda bardzo dobrze, ale z jakim rumem, znaczy jakiej marki byłoby najlepsze? Odpowiedz Link Zgłoś
kopula Re: Mojito z rumu II 07.07.09, 00:07 no ale jakie? bo różnie się dodaje... raz carta blanca raz superior...połapać się w tym nie można...:-/ Wg mnie nie mają żadnej różnicy smakowej, ale gdzieś wyczytałam przepisy z tymi dwoma różnymi nazwami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryrek Re: Mojito z rumu II IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.07.09, 17:05 Bacardi carta blanca i superior to ten sam trunek;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prof.Henry Re: Mojito z rumu II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.09, 00:31 w sumie to samo się dziś dowiedziałem w sklepie, ciekawe dlaczego tak jest, producent coś poświrował, bo myślałem że to jakaś odmiana. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowka_lol Re: Mojito z rumu II 23.07.09, 11:09 Dla mnie to był szok xD Myślałam, że znam się choć trochę na tym, ale się myliłam... ;x No ale cóż, świat się na tym nie kończy, jednak i tak lubię to superior, czy jak kto woli carta blacę...xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacooo Mojito z rumu II IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.09, 02:42 kiedyś bardziej wykwintne trunki mnie nie interesowały, uważałem to za takie babskie, ale są takie sytuacje w życiu że nie można napić się wódki bo się człowiek robi zbyt wylewny, nie można też napić się piwa bo na bankiecie bo jak by to wyglądało gdybym poruszał się z puszką tyskiego ;) i tak jak zacząłem jeździć po delegacjach tak się zaczęło szlachetne trunki preferować i najbardziej podchodzi mi mojito, wszystko jednak kwestią gustu, gorąco polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
kopula Re: Mojito z rumu II 20.07.09, 11:57 Ale mojito nie wszędzie można dostać...Ja wiem, że to bardzo popularny drink, jednak częściej można u nas spotkać ludzi pijących zwykłe cuba libre, i chyba ono najbardziej mi odpowiada. A co do mojito, to bardzo dobry drink i samemu można go zrobić, bo to dość proste, ale czy należy deo wykwintnych? Nie wiem, nie jestem pewna...:-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piksel Re: Mojito z rumu II IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.07.09, 18:27 mysle, ze mojito nie jest jakims wytrawny drinkiem, tylko takim orzezwiajacym standartem na letnia pogode;) mysle ze juz bardziej wytrwane drinki z rumu to Bacardi Coctail lub Bacardi Daiquiri. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SzybkiBil Re: Mojito z rumu II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.09, 19:37 zależy jak się na to spojrzy, bo według mnie jest dobry,... trunki wykwintne to w sumie te chyba wyżej powyżej 30 zł za lampkę a jak pujdziesz do jakieś restauracji w warszawie to może się zdarzyć że za to samo mojito zapłacisz różnie Odpowiedz Link Zgłoś