Dodaj do ulubionych

Wyłudzenie

IP: 78.31.153.* 23.12.11, 18:52
Witam,

pod tym linkiem jest ciekawy artykuł :

www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Od-komornika-dowiedziala-sie-ze-ktos-wyludzil-kredyt-na-jej-dane-n54117.html

Jeszcze jeden przykład na to aby "mocno" chronić swoje dane osobowe.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: adam7293 Re: Wyłudzenie IP: *.ip.netia.com.pl 23.12.11, 19:37
      typowe oszustwo, dziwi mnie tylko stwierdzenie banku, że on tez jest pokrzywdzonym....
      A może powinien lepiej dobierać swoich pracowników?
      • mordimer.madderdin Re: Wyłudzenie 23.12.11, 20:30
        Gość portalu: adam7293 napisał(a):
        > typowe oszustwo, dziwi mnie tylko stwierdzenie banku, że on tez jest pokrzywdzonym....

Oczywista bzdura. Jest.

> A może powinien lepiej dobierać swoich pracowników?

Pracownik nie musiał klientki na oczy widzieć... :)
        • Gość: adam7293 Re: Wyłudzenie IP: *.ip.netia.com.pl 23.12.11, 20:50
          ależ oczywiście - bank jak zwykle jesty niczemu niewinny, to klientka jest winna .......
          • mordimer.madderdin Re: Wyłudzenie 23.12.11, 22:01
            > ależ oczywiście - bank jak zwykle jesty niczemu niewinny, to klientka jest winna .......

Ta populistyczna gadka - to takie wsparcie marketingowe dla twoich namolnych poszukiwań klientów na tym forum?
            • Gość: adam7293 Re: Wyłudzenie IP: *.ip.netia.com.pl 23.12.11, 22:13
              z kulturą Kolego widzę się lekko rozmijasz, tak samo jak z ,,populizmem" i ,,namolnym poszukiwniem kleintów". A może Kolega pracuje w tym banku? Tak się akurat składa, że niestety nie tylko ,,takie" historie widziałem w praktyce bankowej, oczywiście nie przesądzając winy banku i w tej sprawie .....
              • unhappy Re: Wyłudzenie 23.12.11, 22:37

> z kulturą Kolego widzę się lekko rozmijasz, tak samo jak z ,,populizmem" i ,,na
                > molnym poszukiwniem kleintów". A może Kolega pracuje w tym banku? Tak się akura
                > t składa, że niestety nie tylko ,,takie" historie widziałem w praktyce bankowej
                > , oczywiście nie przesądzając winy banku i w tej sprawie .....

No dobrze. Ale napisałeś:

"dziwi mnie tylko stwierdzenie banku, że on tez jest pokrzywdzonym".

To jest pokrzywdzonym, czy nie jest?
                • Gość: adam7293 Re: Wyłudzenie IP: *.ip.netia.com.pl 23.12.11, 22:55
                  a w któym miejscu i co stracił bank? pomijając oczywiście tzw. ,,dobra opinię", ale chyba to nadrobił reklamą ....
                  Oczywiście mógł stracić, bo komornik wszczynając egzekucję zażądał zapewne kilkusetzłotowej zaliczki. Co do niespłaconego kredytu udzielonego w oparciu o podrobione /fałszywe/ dokumenty, to może mieć regres do podmiotu, który w jego imieniu owej pożyczki udzielił czy też brał udział w jej udzieleniu /jak się ma zachowanie procedury do faktu, że posłużono się lipnymi dokumentami?/. Tym samym bank raczej na swoje wyjdzie, gorzej z klientką .....
                  • mordimer.madderdin Re: Wyłudzenie 24.12.11, 06:13
                    > a w któym miejscu i co stracił bank? pomijając oczywiście tzw. ,,dobra opinię",
                    > ale chyba to nadrobił reklamą ....
                    > Oczywiście mógł stracić, bo komornik wszczynając egzekucję zażądał zapewne kilk
                    > usetzłotowej zaliczki. Co do niespłaconego kredytu udzielonego w oparciu o podr
                    > obione /fałszywe/ dokumenty, to może mieć regres do podmiotu, który w jego imie
                    > niu owej pożyczki udzielił czy też brał udział w jej udzieleniu /jak się ma zac
                    > howanie procedury do faktu, że posłużono się lipnymi dokumentami?/.

Czy bank odzyska pieniądze w drodze regresu: tutaj na dwoje babka wróżyła. Po pierwsze, trzeba udowodnić winę owemu zewnętrznemu podmiotowi, po drugie - ewentualna egzekucja wobec niego musi się zakończyć sukcesem. Ani jedno ani drugie nie jest pewne. No to kto jest pokrzywdzonym na ten moment?

Tym samym bank raczej na swoje wyjdzie, gorzej z klientką .....

No ale jak? Przecież stosując twoją logikę z pierwszej części wypowiedzi - nic nie straciła, bo odzyskała / odzyska pieniądze :D
                    • Gość: adam7293 Re: Wyłudzenie IP: *.ip.netia.com.pl 24.12.11, 08:16
                      oczywiście, jeżeli bank będzie się zabierał do regresu tak jak do udzielenia kredytu na podstawie lipnych dokumentów - zapewne pieniędzy nie odzyska. Co do klientki, pytasz co i gdzie straciła?, a wątpliwa przyjemność wszczęcia wobec niej egzekucji, być może zajęcie konta, zawiadomienie o przestępstwie, z reguły wielokrotne i długie przesłuchania na Policji, ew. w sądzie - to oczywiście wg Ciebie zysk ?
              • mordimer.madderdin Re: Wyłudzenie 24.12.11, 06:02
                Kolegami nie jesteśmy i nie będziemy, więc daruj sobie ten protekcjonalny ton.

Co konkretnie masz do zarzucenia mojej kulturze w tym wątku?

Wartością forum jest to, że porady na nim zamieszczone są dostępne i ewentualnie pomocne dla każdego. Ty tutaj tylko pasożytujesz: zamieszczasz namolne posty w wątkach w których węszysz szansę na zarobek i nic do materii forum nie wnosisz. Moja dla ciebie cierpliwość właśnie się skończyła.

Stosowanie jako argumentu w dyskusji, że ktoś gdzieś pracuje - pozostawię bez komentarza, bo zdruzgotało mnie to, jak bardzo odnosi się do meritum dyskusji :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka