Dodaj do ulubionych

Lasocki to lipa

28.06.12, 14:25
Kupiłam skorzane sandały od Lasockiego, po miesiącu użytkowania zmieniły kolor i zrobiły się brzydkie, jakby miały ze cztery sezony za sobą. Reklamacja została odrzucona! Chociaż dają gwarancję na dwa lata! Nigdy więcej nie kupię w CCC butów firmy Lasocki!!!
Obserwuj wątek
    • eladm Re: Lasocki to lipa 02.07.12, 06:21
      Pisz odwołanie, a najlepiej skontaktuj sie z Wojewódzkim Inspektoratem Inspekcji Handlowej.
      Mi pomogli w reklamacji i została mi zwrócona cała kwota za buty.
      Pozdrawiam
    • niecierpielata Re: Lasocki to lipa 16.07.12, 23:12
      Po 1:kolor może został zmieniony np:od tego że chodziłaś i zamoczyłaś buty?Innymi słowy że nie używałaś ich zgodnie z zaleceniami producenta?
      Po 2:To że dają gwarancję na dwa lata to nie znaczy że mają Ci uznać.

przykład:kupiłem auto za 60 tys.robiłem ognisko za blisko auta i lakier na błotniku zmatowiał,zaczął się łuszczyć itp,generalnie się uszkodził i co?Mają mi to uznać na reklamację??Proszę Cie....

"Nigdy więcej nie kupię w CCC b
      > utów firmy Lasocki!!!"

Dlaczego?Bo reklamację odrzucili?bo nie spełnili Twoich oczekiwań?

Śmieszą mnie troszke takie płacze i żale,ludzie najczęściej psują rzeczy (czasami nieświadomie) i mają pretensje do całego świata że reklamacji im nie uwzględnili....
      • Gość: Kamikadze Re: Lasocki to lipa IP: *.tel.tkb.net.pl 20.10.12, 09:10
        Nie wiem czy jesteś facetem, czy kobietą. Zanim coś napiszesz zastanów się.
        1 Polska to kraj z umiarkowanym klimatem. Padają deszcze, wieje wiatr i pada śnieg. Buty są robione na nasz klimat i powinny dobrze się sprawować. Może nie powinna w ogóle wychodzić z domu by jakiś cwaniak mógł tanim kosztem zarobić.
        2. To po co daje gwarancję?
      • Gość: bev Re: Lasocki to lipa IP: *.bs.katowice.pl 09.03.13, 10:26
        Argumentacja idiotyczna. Dopóki auto jest na gwarancji, naprawiane są wszystkie usterki bezpłatnie oraz wymieniane części. Używanie butów do chodzenia po dworze, gdzie może zdarzyć się (a nawet na pewno się zdarzy w Polsce), że deszcz pada, jest użytkowaniem zgodnie z przeznaczeniem. Buty mają przetrwać w dobrym stanie dwa lata. Na tym polega gwarancja. Jeśli nie nadają się do noszenia, tracą kolor, części itp. nalezy je reklamować i taka reklamacja jest zasadna.
        Kim ty jesteś wypisując te bzdury? Tzw. rzeczoznawcą pracującym dla CCC? Czy zastraszoną kurą, która myśli, że nie ma żadnych praw?
    • silios Re: Lasocki to lipa 11.03.13, 10:56
      tak to jest z wszytskimi butami dlatego najlepiej kupowac buty tańsze na jeden sezon bynajmiej nie jest żal kasy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka