Dodaj do ulubionych

Prawnik - Warszawa

11.10.12, 12:19
Drodzy Forumowicze,

potrzebuje namiar na sprawdzonego prawnika w warszawie/okolic który zajmuje się sprawami zadłużeń i oferuje pomoc prawną dla dłużnika.

Obserwuj wątek
    • mordimer.madderdin Re: Prawnik - Warszawa 11.10.12, 14:04
      Dowolny cywilista - zazwyczaj nie są to bardzo skomplikowane sprawy.
      Chyba, że pod hasłem "oferuje pomoc prawną dla dłużnika" rozumiesz darmowego.
      • Gość: magda_nr_34 Re: Prawnik - Warszawa IP: 212.160.172.* 11.10.12, 14:12
        Nie chodzi mi o prawnika odpłatnego, nie chcę organizacji typu stop komornik czy KMPA, jezeli macie jakiś namiar na kogoś sensownego będę wdzieczna.
        oczekuje, że sceduję na tego prawnika prowadzenie moich spraw, wnoszenie sprzeciwów, kogoś kto będzie mnie reprezentował, może wówczas te durne pieprzone banki będą chciały zawrzeć ugody?
        • Gość: magda_nr_34 Re: Prawnik - Warszawa IP: 212.160.172.* 11.10.12, 14:15
          nie postawiłam przecinka po nie, a to zmienia wydźwięk mojej odpowiedzi.
          Interesuje mnie prawnik odpłatnie.
          • Gość: Wanda Re: Prawnik - Warszawa IP: *.183.178.115.dsl.dynamic.t-mobile.pl 11.10.12, 18:48
            W Wawie to prawników jak ..mrówków .Nie wiem tylko jaką chcesz uzyskać poradę która miała by na celu wykiwamie wierzyciela. Angażowanie do tego przedsięwzięcia prawnika to wyrzucanie pieniędzy w błoto. I tak zapewne będziesz zmuszony spłacic długi co do grosza. Stać cie na prawnika a nie stać cie na spłatę dłużnika?
            No ale to twoja kasa. Wanda
            • frediiii Re: Prawnik - Warszawa 11.10.12, 22:38
              Wandziu, z bankami z założenia powinno podpisywać się wszelkie umowy dopiero po konsultacji z prawnikiem, większość umów jest tak jednostronna że scyzoryk w kieszeni się otwiera. Problemy w spłacie kredytu nie oznacza że dłużnik ma się dać oskubać do skarpetek.
            • mordimer.madderdin Re: Prawnik - Warszawa 12.10.12, 07:27
              Gość portalu: Wanda napisał(a):
              Nie wiem tylko jaką chcesz uzyskać poradę która miała by na celu wykiwamie wierzyciela.

Nie wiem, jaki masz problem by przeczytać ze zrozumieniem.
              Może się mylę, ale autorka pisze raczej o zawarciu ugody z bankami, niż o uchylaniu się od spłacenia zobowiązań.

IMHO - na to pierwsze, autorka wątku wielkich szans nie ma: najwyraźniej banki jeszcze nie poczuły skutków spowolnienia gospodarczego :D i dopiero za jakiś czas zaczną myśleć.
              Pisząc sprzeciwy możesz liczyć na zwłokę w czasie.
    • Gość: magda_nr_34 Wanda IP: 212.160.172.* 12.10.12, 09:23
      chce spłacać swoje długi więc bądź uprzejma nie stawiać mnie w jednym szeregu z cwaniakami, którzy kombinują.
      Dwukrotnie prosiłam pisemnie banki o zawarcie ugody, owszem chcą ale na takich warunkach, że całą pensję musiałabym im oddać i zapożyczyć się na nowo.
      Łudzę się, że może prawnik występujący w moim imieniu będzie potraktowany poważnie i może jemu uda się wynegocjować warunki spłaty.
      Kancelarie niby telefonicznie mówią o dogadywaniu się ale w realu jak pojechałam te 400 km do jednej uprzejmy mój opiekun stwierdził, że nie mam szans.
    • jacek6546 Re: Prawnik - Warszawa 19.11.16, 18:06
      Może warto skorzystać z porady radcy prawnego? Nie zedrze dużo a pomoże tak dobrze jak adwokat. Mnie pomagał kiedyś pan Turowicz. piotrturowicz.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka