milek404
10.04.13, 17:54
Cześć,
mam problem z Firmą Ultimo, w 2006 roku został mi udzielony kredyt z banku w kwocie 5000 zl,po kilku miesiacach ze względu na utrate pracy przestałem go spłacać, bank skierował sprawe do sądu ,przydzielono mi komornika ale ze względu na brak możliwości spłaty komornik sprawę umożył w 2011 roku.Niestety po kilku tygodniach (po podjęciu przezemnie pracy )odezwała sie do mnie firma Ultimo i niewiele mi wyjaśniając zarządała ode mnie spłaty 12000 zł.Przez rok byłem nieustannie przez nich straszony aż w styczniu komornik zabrał mi pierwszą część mojej wypłaty.Dodam że nie dostałem żadnego powiadomienia sądowego o zaistniałej sytuacji ani żadnego harmonogramu spłat mojego długu.Nigdy wcześniej nie miałem do czynienia z komornikami ani z firmami tego typu wiec moja wiedza na ten temat jest znikoma.
Prosze doradzcie mi co moge zrobić w tej sytuacji(próbowałem sie kontaktować z Ultimo lecz bezskutecznie)zabieraja mi 1/3 mojej pensji i tak naprawde nic nie moge zrobić.Chciałbym sie dowiedzieć kiedy mój dług zostanie przedawniony,i co tak naprawde moge zrobić aby uzyskać jakiekolwiek informacje dlaczego ta firma mnie neka(przecież dług miałem w banku a nie dostałem żadnego pisemnego postanowienia że został on sprzedany oraz żadnej informacji na temat sprawy sądowej która jest podstawą do przydzielenia mi komornika przez w/w firme.Dziekuje za pomoc .