Dodaj do ulubionych

Dluznik za gracica

IP: *.pool.einsundeins.de 26.02.07, 15:17
Witam.Moim problemem jest to ze jestem dluznikiem.Obecnie mieszkam za granica
ale w Polsce pozostawilam dlug.Meczy mnie to bardzo,chociaz minelo juz troche
czasu od mojego wyjazdu.Moja sprawa byla juz u komornika i zostaly zajete
meble,lodowka,telewizor.W tamtym czasie bylam bezrobotna,nie mialam
domu,mieszkania,samochodu ani innego majatku.NIe mialam wyjscia sprzedalam
wyposazenie mieszkania,wymeldowalam sie i wyjechalam za granice do
pracy.Obawiam sie jakie moga byc skutki mojego postepowania.Czy komornik mnie
szuka?Chcialabym zrobic sobie paszport w konsulacie bo mam tylko dowod
osobisty,ktory chyba jest niewazny bo zameldowanie jest nieaktualne.Obawiam
sie czy komornik moze mnie znalezc gdy zloze dokumenty o paszport.Prosze o
rade jak mam sobie poradzic z moim problemem.Zdaje sobie sprawe,ze najlepszym
wyjsciem byloby splacenie dlugu ale nie mam z czego.Zarabiam tylko tyle,ze
starcza mi na zycie.Ciezko mi jest zyc z poczuciem winy.Chcialabym
przyjezdzac do Polski do ojca ale powinnam miec chyba paszport.
Obserwuj wątek
    • majkel01 Re: Dluznik za gracica 26.02.07, 16:56
      przeciez w tej chwili do wielu krajow mozna jechac tylko na podstawie dowodu
      osobistego. Z tym ze chyba musi byc to nowy (blankiecik) a nie stary
      (ksiazeczka) ale dokladnie nie wiem.
      • Gość: kora Re: Dluznik za gracica IP: *.pool.einsundeins.de 27.02.07, 09:00
        W tym jest problem,ze moj dowod osobisty(nowy) chyba jest niewazny,bo wpisany
        jest moj stary adres zameldowania,a ja w Polsce sie wymeldowalam.Nie wiem czy
        nie bede miala klopotow z przekroczeniem granicy bo chyba dowody tez sprawdzaja.
        • Gość: gość Re: Dluznik za gracica IP: 91.109.59.* 27.02.07, 09:56
          Nie wiem w jakim jestes kraju.Jeżeli w Anglii lub Irlandii to musisz miec nowy
          dowód osobisty-ten taki jak karta kredytowa.Jezeli taki masz to możesz jechać
          spokojnie.Natomiast jeżeli to ta stara książeczka to niestety musisz mieć
          paszport.Nie wiem na jaką kwote masz zadłużenie ale nie znam nikogo kogo by
          komornik w Anglii lub Irlandii znalazł.Musiałabys dostac Europejski list gonczy-
          ale w to watpie.To tylko dla prawdziwych oszustów i aferzystów.Jeżeli
          pojedziesz do ojca to nie mów nikomu kiedy to będzie,wiesz jacy w Polsce sa
          sasiedzi życzliwi.Nakaz zatrzymania w kraju wydaje tylko sąd,a gdyby tak było
          to juz dawno funkcjonariusze policji byliby u Twojego taty i o Ciebie pytali i
          szukali.Powodzenia.
          • Gość: kora Re: Dluznik za gracica IP: *.pool.einsundeins.de 27.02.07, 10:18
            Dziekuje ci bardzo za zainteresowanie sie moim problemem.Ja mam dowod nowy(jak
            karta kredytowa) ale widnieje tam moj nieaktualny adres zameldowania i dlatego
            nie wiem czy moge sie nim poslugiwac.Moje zadluzenie wynosilo 4000zl. ale czesc
            splacilam.Mysle ze przez ten czas znowu urosly odsetki .Boje sie nawet o tym
            myslec.
            • Gość: Ewa Re: Dluznik za gracica IP: 85.112.196.* 27.02.07, 11:48
              Sama sobie wymyślasz problemy.
              1. Nikt nie będzie cię szukał po Europie z powodu 4000 zł.
              2. Bez względu na to jak mało tam zarabiasz taki dług mogłaś spłacić już dawno.
              To połowa średniej zagranicznej miesięcznej pensji.
              3. Nikt na granicy nie będzie sprawdzał zgodności wpisu w dowodzie z miejscem
              zameldowania (przecież nie jesteś ścigana listem gończym).
              4. Poproś tatę żeby dowiedział się u komornika ile na obecną chwilę wynosi
              dług, rozłóż go na raty i załatw sprawę w ciągu dwóch - czterech miesięcy
              (skoro ci tak ciężko5. Nie bój się tak czegoś co tego strachu nie uzasadnia.
        • majkel01 Re: Dluznik za gracica 27.02.07, 16:59
          przeciez zmiana adresu zameldowania nie powoduje utraty waznosci dowodu
          osobistego, a po drugie skad celnik na granicy mogl by wiedziec czy faktycznie
          mieszkasz tam gdzie jestes zameldowana czy w innym miejscu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka