Dodaj do ulubionych

Windykator Terenowy

IP: 212.244.111.* 05.01.08, 11:55
Co może zrobić, jak można się go pozbyć - czy często nawiedza? Sposoby na windykatora terenowego.
Pomóżcie !!
Obserwuj wątek
    • Gość: miki Re: Windykator Terenowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.08, 15:23
      a moze coś więcej, czy jest to ktoś z firmy windykacyjnej czy z
      banku?
    • Gość: flora Re: Windykator Terenowy IP: *.chello.pl 05.01.08, 16:41
      poprostu nie rozmawiaj znim ,powiedz ze go nie znasz i niemasz
      zamiaru poznawac ,,,,,,,,,,,,a zrobic to nic nie moze ,wezmie cie na
      psychike strachu i tyle jak sie nie postawisz to bedzie cwaniakowal
      a jak go szybko ugasisz to zmięknie i pewnie wiecej nie przyjdzie
      • Gość: justa Re: Windykator Terenowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.08, 10:27
        a może i to sporo namieszać wśród sąsiadów, przynieść Tobie wstydu,
        do pracy przyjechać, do męża do pracy również przyjechać itd itp
        • aniol_stroz1 Re: Windykator Terenowy 06.01.08, 14:42
          Tak na prawdę to nic nie może, nawet nie musisz z nim gadać. A to co
          napisała "justa" zdarza się oczywiście, ale przeważnie w małych
          firemkach windykacyjnych, gdzie nie ma dużo spraw i można sie
          bardziej skrupulatnie skupić na danym przypadku. W molochach, gdzie
          są dziesiątki tysięcy spraw, raczej takie metody są niewykonalne,
          aczkolwiek możliwe.

Pozdrawiam
        • unhappy Re: Windykator Terenowy 07.01.08, 18:30
          > a może i to sporo namieszać wśród sąsiadów, przynieść Tobie wstydu,
          > do pracy przyjechać, do męża do pracy również przyjechać itd itp

Jak lubi jeździć to co mu zabraniać? Wstyd to kraść i z baby spaść :D
    • Gość: ben Re: Windykator Terenowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.08, 13:39
      najlepszy sposob na windykatora - kopa w dupe i na policje!
      • sauber1 Re: Windykator Terenowy 23.01.08, 15:03
        Gość portalu: ben napisał(a):

> najlepszy sposob na windykatora - kopa w dupe i na policje!

A dlaczego tak brutalnie? to też człowiek i na chlebek musi ciężko dymać, z
        reszta to tu doskonale widać
      • Gość: włodzik Re: Windykator Terenowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.08, 18:46
        najlepszy sposób na dłużnika, morda w kubeł i wciśnięcie w dupe
        pianki montażowej wtedy przemysli sprawe czy warto spłacić swoje
        długi
    • mr_pope Re: Windykator Terenowy 23.01.08, 19:39
      > Co może zrobić, jak można się go pozbyć

Spłacić zadłużenie. To najlepszy sposób na pozbycie się wszelkich kłopotów.
      • Gość: wan Re: Windykator Terenowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.08, 09:51
        twoje "genialne" rady sa po prostu niesamowite.
        masz jeszcze jakies "zlote mysli", synu? :)))

• mr_pope Re: Windykator Terenowy 24.01.08, 10:34
          Pij mleko, jedz dużo zielonych warzyw, chodź wcześnie spać, unikaj nadmiaru
          alkoholu i nie pal papierosów.
    • Gość: Ramirez Re: Windykator Terenowy IP: *.toya.net.pl 03.02.08, 05:14
      Wiecie jaki jest najlepszy sposób na windykatora?Namierzyć gdzie mieszka I
      powiedzieć łepkom którzy przesiadują na trzepaku przy jego bloku czym on się
      zajmuje.
      • Gość: filip Re: Windykator Terenowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.08, 11:48
        a wiecie co u mnie było skuteczne - z 15 lat temu przyszedł do mnie komornik o jakiś głupi mandat, miał tylko pecha, ponieważ nie zadzwonił, nie zapukał a od razu wszedł do mieszkania a tam czekal na niego mój pies - nie jakis morderca, ale nielubiący obcych osób - ponieważ komornik zapomniał o podręcznej łapówie dla zwierzęcia w formie kiełbasy ... gryzienie zaczął od krocza, później noga, ręka. Jak ja, zwabiony szczekaniem mojego ulubieńca, doszedłem do korytarza ... komornika juz nie było i stał za drzwiami w podartych spodniach i tylko krzyczał na całą klatkę, że zaraz wróci z policją, że pies go pogryzł ... ja mu na to grzecznie odpowiedziałem, że niech sobie przyjdzie nawet z samym komendantem, tylko najpeir niech zapuka. A skoro wszedł na teren prywatny i drażnił psa i chciał go kopnąć to pies sie bronił i go ugryzł, ale on tez mógł pieska pogryźć i jak chce to mogę puścić psa, żeby komornik oddał mu, ale nie chciał ;-) Dodatkowo wszyscy wiedzą, że to łagodne zwierzę i ze wszystkim dziećmi pod blokiem się grzecznie bawi ...
        Więcej go nie widziałem, mandat się przedawnił i do dziś opowiadamy znajomym jak to jedyną osobą, którą pogryzł ten pies byl komornik ...
        Na szczeście nie mam kłopotów z kredytami, długami, itp i jak czytam Wasze opisy to aż się wierzyć nie chce ... i nie mam już pieska ...
        Pozdrawiam
        Powodzenia
    • Gość: dankol Re: Windykator Terenowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.08, 18:00
      Płacić na czas zgodnie z umową!!!
    • gosix_net Re: Windykator Terenowy 22.11.08, 20:20
      Gość portalu: gość napisał(a):

> Co może zrobić, jak można się go pozbyć - czy często nawiedza?
      Sposoby na windy
      > katora terenowego.
      > Pomóżcie !!
      Bardzo dobrze ,że nawiedził Cię windykator! Może to nauczy Cie ,że
      pieniądze należy oddawać! Najlepiej oddać wszystkie pieniądze i juz
      kłopot z głowy! nieprawdaż?
      Na oszustwach jeszcze nikt daleko nie zajechał. Oddaj pieniądze to
      będziesz mieć spokój! Gratuluje ludziom którzy wiedzieli gdzie mają
      się udać, bo niektórzy rozłoża ręce i podarują oszustowi!
      • unhappy Re: Windykator Terenowy 23.11.08, 05:22
        Już? Ulżyłaś sobie. To stary wątek, musiałaś trochę ziemi odgrzebać a wszystko z
        powodu kilku bzdur. Owi ludzie gdyby wiedzieli gdzie mają się udać to by się
        udali do sądu a potem do komornika. Windykator może tyle co moja czy twoja ciocia :D
        • gosix_net Re: Windykator Terenowy 23.11.08, 13:51
          Polskie prawo i polskie sady sa DO DUPY. Sąd to beznadziejna
          ostateczność. Wiem co mówię ,bo juz miałam z tym do czynienia. Sąd
          wydaje papier a ty rób sobie z nim co chcesz! Sprawa zakończona.
          Przynajmniej Firmy windykacyjne są DUUUŻo skuteczniejsze niż polskie
          sądy. Wiem co mówię, bo miałam już z tym kontakt.
          • unhappy Re: Windykator Terenowy 23.11.08, 16:19
            gosix_net napisała:

> Polskie prawo i polskie sady sa DO DUPY. Sąd to beznadziejna
            > ostateczność. Wiem co mówię ,bo juz miałam z tym do czynienia.

Ja też i wrażenia mam dokładnie odwrotne. Dochodzenie długu jest proste i
            oczywiste a zdziwienie dłużnika duże.

> Sąd
            > wydaje papier a ty rób sobie z nim co chcesz! Sprawa zakończona.

Cóż - z pustego i salomon nie naleje. A firma windykacyjna może dużo, dużo mniej
            od komornika.

> Przynajmniej Firmy windykacyjne są DUUUŻo skuteczniejsze niż polskie
            > sądy.

LOL

> Wiem co mówię, bo miałam już z tym kontakt.

Tia, jasne :D
          • majkel01 Re: Windykator Terenowy 23.11.08, 21:04
            ale przecież sądy są od rozstrzygania sporów a nie ściągania należności. Nie
            oczekujesz chyba że sędzia wraz z protokolantem pójdą ściągać twój dług ?
            • gosix_net Re: Windykator Terenowy 24.11.08, 18:34
              No właśnie sądy są do rozstrzygania sporów .
              Kurde- jestem tolerancyjna ,ale jak słyszę ,ze polskie prawo jest
              cool to mnie kur.... bierze!!!
              Miałam do czynienia ze sądami i uważam ,że jest to jedno wielkie
              bagno!!! Zresztą całe polskie prawo jest do dupy. Uważam tak i
              zdania nie zmienie. Znam kolesia ,który poprzez firmę windykacyjną
              odzyskał całą kwotę. W dodatku dłużnik przyszedł przed czasem i
              czekał pod drzwiami z gotówką.
              Jasne ,ze tego nie oczekuje, ale chyba nie wiecie jak długo ciągną
              się polskie rozprawy! Serio- naprawdę uważacie ,ze polskie prawo
              jest w porządku??
              • unhappy Re: Windykator Terenowy 24.11.08, 20:48
                gosix_net napisała:

> No właśnie sądy są do rozstrzygania sporów .
                > Kurde- jestem tolerancyjna ,ale jak słyszę ,ze polskie prawo jest
                > cool to mnie kur.... bierze!!!

A co w ni jest złego? Umiesz konkretnie powiedzieć?

> Miałam do czynienia ze sądami i uważam ,że jest to jedno wielkie
                > bagno!!! Zresztą całe polskie prawo jest do dupy. Uważam tak i
                > zdania nie zmienie.

Pytanie czy umiesz swoje zdanie poprzeć faktami czy "tak ci się wydaje"?

> Znam kolesia ,który poprzez firmę windykacyjną
                > odzyskał całą kwotę. W dodatku dłużnik przyszedł przed czasem i
                > czekał pod drzwiami z gotówką.

A ja znam dłużnika który wisi kilkaset tysięcy i śmieje się firmie windykacyjnej
                w nos.

> Jasne ,ze tego nie oczekuje, ale chyba nie wiecie jak długo ciągną
                > się polskie rozprawy!

Ale to jest dobra lokata. Dłużnik zwróci z odsetkami :D

> Serio- naprawdę uważacie ,ze polskie prawo
                > jest w porządku??

Naprawdę to Kopernik nie żyje. Dyskutować o polskim prawie można na poziomie
                argumentów a nie opowieści wuja Stefana :D
                • gosix_net Re: Windykator Terenowy 26.11.08, 19:32
                  Ja widze,że Ty unhappy masz konstytucje powieszoną nad łóżkiem :D
                  I wierzysz w nią jak w Boga. Ja nie ma nic przeciwko i szanuje Cie
                  za to bardzo. Dobrze,że jeszcze ktoś wierzy w Polskę ;)
                  A co do wujka Stefana- to co tutaj napisałam przeżyłam na własnej
                  skórze. Mam mnóstwo przykładów, których nie będę wypisywać na forum.
                  Abstrahując od windykacji ,moge podac przykład- Na meczach piłki
                  nożnej np. w Anglii czy w Barcelonie( byłam więc wiem, nie są to
                  żadne opowieści wujka Stefana) nie dzieję się to co u nas. Tam to
                  dopiero są mecze- agresja jest wyeliminowana do minimum. A w Polsce
                  co? Koles pobił kibica. Potem staje przed sądem- a bo nieletni, a bo
                  mała szkodliwość, a bo miał zapalenie skarpety- wyrok żaden.
                  Na Zachodzie wymierzają taka grzywnę pieniężną ,że każdy od tego
                  ucieka.
                  Czy w polsce nie jest przypadkiem tak ,że jak ukradniesz ze sklepu
                  bułkę to cie scigają i zamykają do więzienia, a jak ukradniesz
                  milion to jesteś bezpieczny??
                  No niestety ja to tak postrzegam. Zresztą zawsze tak było przez
                  wieki,że Polska była na szarym końcu.......
                  • unhappy Re: Windykator Terenowy 26.11.08, 22:30
                    gosix_net napisała:

> Ja widze,że Ty unhappy masz konstytucje powieszoną nad łóżkiem :D
                    > I wierzysz w nią jak w Boga. Ja nie ma nic przeciwko i szanuje Cie
                    > za to bardzo. Dobrze,że jeszcze ktoś wierzy w Polskę ;)

Nie bardzo wiem co Konstytucja ma do tego?

> A co do wujka Stefana- to co tutaj napisałam przeżyłam na własnej
                    > skórze.
                    > Mam mnóstwo przykładów, których nie będę wypisywać na forum.

Ja też (i oczywiście na poparcie mojej racji - jakżeby inaczej) i też ich na
                    forum wypisywał nie będę. Tak to sobie możemy "dyskutować" do woli. Ale ja
                    odnoszę wrażenie, że ty wolisz sobie żółci ulać i ponarzekać na system :)

Spoko - nie jest i nie będzie doskonały. Dobry obiekt do narzekania.

> Abstrahując od windykacji ,moge podac przykład- Na meczach piłki
                    > nożnej np. w Anglii czy w Barcelonie( byłam więc wiem, nie są to
                    > żadne opowieści wujka Stefana) nie dzieję się to co u nas. Tam to
                    > dopiero są mecze- agresja jest wyeliminowana do minimum. A w Polsce
                    > co? Koles pobił kibica. Potem staje przed sądem- a bo nieletni, a bo
                    > mała szkodliwość, a bo miał zapalenie skarpety- wyrok żaden.

No i niepotrzebnie abstrahujesz bo podałaś przykład nie pasujący trochę do
                    teorii, że windykator może a komornik nie. Komornik może dużo więcej niż
                    windykator a windykator może być dobry wyłącznie na dłużnika maksymalnie
                    nierozgarniętego. Takim raczej nie zdarza się wisieć grubszej forsy :)

> Na Zachodzie wymierzają taka grzywnę pieniężną ,że każdy od tego
                    > ucieka.

Bo to są działania specjalne. U nas z tym jakby gorzej. A że pleni się chamstwo
                    i prostactwo to taki spadek po systemie w którym chamstwo i cwaniactwo
                    promowano. Wyjdziemy na ludzi - nie za parę lat ale za parę pokoleń.

> Czy w polsce nie jest przypadkiem tak ,że jak ukradniesz ze sklepu
                    > bułkę to cie scigają i zamykają do więzienia, a jak ukradniesz
                    > milion to jesteś bezpieczny??

Sprytnie ukraść milion można w każdym kraju. A kraść nie wolno - czy to bułki
                    czy miliona.

> No niestety ja to tak postrzegam. Zresztą zawsze tak było przez
                    > wieki,że Polska była na szarym końcu.......

Nie - nie zawsze tak było. Tylko że znowu - to nie ma nic do tematu.
                    • gosix_net Re: Windykator Terenowy 27.11.08, 17:22
                      z całą pewnością odeszłam od tematu,ale to z tego względu,że
                      doświadczenia związane z windykacją ,polskimi sądami są zbyt
                      osobiste żeby o nich wypisywać na forum. Wcale nie musisz wierzyć w
                      to co pisze, w ogóle nie musisz odpowiadać...Ja tutaj napisałam to
                      jak ja to odbieram... Oczywiście każdy ma prawo do własnego zdania.
                      Ja mam takie jak przedstawiłam to w w/w postach.Pewnie ,że nie
                      będzie łatwo wypracować taki stan rzeczy który będzie zadowalający.
                      ITo nie dzieje się z dnia na dzień. Odbiegałam od tematu także
                      dlatego ,że nasze wymienianie ripost rozrosło się nieoczekiwanie.
                      Konstytucja nie ma do tego nic ale jakby nie było jest to chyba
                      najważniejszy zbiór praw i obowiązków ,no nie??
                      Czy może się mylę??
                      Mam wrażenie ,że jesteś jak Konrad z III częsci Dziadów :D
                      A dlaczego , to już sam się domyśl :D
    • weronika330 Re: Windykator Terenowy 01.08.14, 13:41
      witam,bardzo proszę o infomację czy windykator może nalepić na drzwiach informację,że jestem dłużnikiem łacznie z moimi danymi?
      • Gość: marian paździoch Re: Windykator Terenowy IP: *.b-ras3.chf.cork.eircom.net 06.08.14, 03:18
        MOŻE, jeśli go nie powstrzymasz. NIE MA PRAWA i za to on oraz jego firemka powinni beknąć grube pieniądze na zadośćuczynienie dla ciebie. musisz tylko udowodnić, że to był on, a nie twoja prowokacja.
    • Gość: Sprawiedliwy Re: Windykator Terenowy IP: *.static.chwilowki.3s.pl 06.08.14, 09:26
      Najlepszy sposob na windykatora - ZAPLAC SWOJE ZOBOWIAZANIA!!!

Sam z siebie nie przychodzi, tylko przez to ze nie wywiazales sie z umowy lub faktury. Windykator moze do Ciebie przychodzic i robic Ci smrod. Zarowno wsrod znajomych, sasiadow, kontrahentow, itd... Niektore firmy oferuje windyakcje terenowa nawet przez rok, wiec mozesz sie przyzwyczaic do konsekwentnych wizyt windykatora.

Pozdrawiam
      • Gość: marian paździoch Re: Windykator Terenowy IP: *.b-ras3.chf.cork.eircom.net 06.08.14, 19:41
        przestań bredzić pajacu. windykator terenowy nie ma prawa rozmawiać z kimkolwiek o sytuacji dłużnika. może go to drogo kosztować. z osobami postronnymi to może sobie pogadać o pogodzie oraz zapytać gdzie może człowieka zastać, ew. poprosić o przekazanie prośby o kontakt.
        • Gość: supredłużnik Re: Windykator Terenowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.14, 17:27
          No widzę że tu też piszą te nieuki i kretyny z armany

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka