Gość: giezik IP: 217.11.134.* 08.01.04, 12:06 szukam przepisu (juz przetestowanego) na wariacje na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bruno Re: zupa cytrynowa IP: 217.11.133.* 08.01.04, 12:09 No ja wczoraj robiłem eksperyment genetyczny krzyżując zupę czosnkową z cytrynową i dumny z siebie jestem, bo dobre i chce się więcej :) Zobacz "wesołą zupkę" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giezik Re: zupa cytrynowa IP: 217.11.134.* 08.01.04, 12:12 widzialem widzialem i to mnie "natchlo" do zrobienia wlasnie dzis "Cytronetty". tak w ramach zasilania organizmu wit C Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: zupa cytrynowa IP: *.aster.pl / *.acn.pl 08.01.04, 12:15 www.mniammniam.pl/pu.php?p=3725 albo rosół + sok z 2 cytryn + skórka z jednej cytryny + odrobina smietany + ryż + szynka:) M. PS. Oba sprawdzone:)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giezik Re: zupa cytrynowa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.04, 13:27 Bruno i Marghe dzieki za zmotywowanie i inspiracje. Poszlo wiec tak - nabylem piers kurczaka niewielka. i dalej co nastepuje. Na rozgrzanej oliwie z maslem (pol na pol) podsmazylem cala glowke czosnku (zabki pokrojone na pol, nie obrane, zeby nadac tego specyficznego aromatu). Po zarumienieniu wyłowiłem czosnek i do kosza (no dobra dwa ząbki zjadłem). Na stłuszczu przesmażyłem pokrojoną w kawałeczki pierś. Posypałem piperzem cytrynowym (którego wsypało się nieco za dużo - trudno). Zalałem wywarem jarzynowym. Po chwili gotowania dolałem sok z dwóch cytryn i troszke startej skórki z jednej z nich. Ryż, właśnie się gotuje. Jeszcze nie zdecydowałem czy dodać śmietany, czy nie. A propos innego wątku dzisiejszego ( forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=77&w=10050118&v=2&s=0 )- wszystko odbyło się przy muzyce: Marillion "Misplaced Childhood" Odpowiedz Link Zgłoś