gola.baba 21.12.10, 14:22 Pytanie do osób mieszkających w Stanach - czy można gdzieś kupić ciasto francuskie surowe, takie, by tylko dodać farsz i upiec? Jeśli tak, jak to się nazywa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skinny_florida_bebe Re: Ciasto francuskie 21.12.10, 14:27 u mnie w kazdym Publix czy albertson mozna w lodowkach znalezc, tam razem z innymi gotowymi ciastami. jest w taki rulonie zawiniete podobne opakowanie do tych w co bagietki mrozone pakuja. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Ciasto francuskie 21.12.10, 17:22 Marek nie znam, ale francuz powinien byc oznaczony jako frozen puff pastry. Odpowiedz Link Zgłoś
bozenabp Re: Ciasto francuskie 21.12.10, 17:31 ciasto firmy Pepperidge Farm dostaniesz w kazdej sklepowej zamrazarce... Odpowiedz Link Zgłoś
gola.baba Re: Ciasto francuskie 21.12.10, 20:35 Dziękuję wszystkim. Pytałam o puff pastry w sklepie, w którym zwykle robimy zakupy, ale tego nie znali, więc myślałam, że może nazywa się inaczej. Poszukam w takim razie w innych sklepach. Odpowiedz Link Zgłoś