Dodaj do ulubionych

naleśniko-tortille

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.04, 16:54
Mam ok. szklankę mąki pszennej i szklankę kukurydzianej. Czy mozna z tego
usmazyc placki? Bo farsz juz mam- podsmażoną wołowinę z czerwoną fasolą na
ostro. A co później? zapiekać? Czekam na sugestie bom glodna niebywale
(planowałam naleśniki,ale z takiej ilości mąki...)
Obserwuj wątek
    • doris-ek Re: naleśniko-tortille 29.05.04, 17:55
      www.dianaskitchen.com/page/bread/corntort.htm
      Tortille tutaj (Texas) robi sie albo z maki pszennej albo z kukurydzianej i nigdy sie nie miesza.
      Ja mam celiaklie wiec jem tylko te kukurydziane i polecam je do enchiladas (takie tex-mex
      nalesniki z miesem, owocami morza lub szpinakiem zapiekane).

      Polecam www.pinezka.pl w lipcu ukarze sie artykul o kuchni tex mex.
Inne wątki na temat:

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka