Gość: Liska IP: 81.210.125.* 29.06.04, 11:50 Zostałam nią obdarowana i chciałabym jakoś upiec, ale zupełnie nie wiem, do czego tołpyga jest podobna i jak to zrobić. Czy ktoś z Was robił tołpygę??? L Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
baky Polecam przepis n0str0mo - smakowity! 29.06.04, 12:23 Możesz wykombinować "zastępniki", jeśli nie masz wszystkich składników. Kopiuję: ”polecam ryby gotowane na parze te generalnie sie po oczyszczeniu nacina lub nie w poprzek boku soli i po polozeniu na ruszcie parownika (ja uzywam garnka do ryzu z wkladka) dekoruje wiorkami imbiru (zapalki) i diagonalnymi krazkami swiezej czili do wody pod ryba mozna dodac wietnamskiego sosu rybnego lub/oraz przypraw do tomyam (trawa cytrynowa, czili, imbir...) a i krewete lub dwie dorzucic mozna i po ugotowaniu ryby otrzymuje sie zupsko ze hoho ale mozna i na zwyklej wodzie (dla purystow) rybe podaje sie oblozona koriandrem lub/i poszatkowanym szczypiorkiem lub/i czili na sosie sojowo-olejowym do tego zwykly bialy ryz i poszatkowane swieze czili polane jasnym (rzadkim) sosem sojowym... no i jeszcze ten tomyam spod rybki w miseczce” Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Tołpyga 29.06.04, 20:20 tak wygląda: www.ryby.rybieoko.pl/images/mini/fish_135.jpg wzięte z tego atlasu ryb: www.ryby.rybieoko.pl/miniaturki.php Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Tołpyga - przepisy 29.06.04, 20:22 www.google.com/search?hl=en&ie=ISO-8859-1&q=to%26%23322%3Bpyga+przepisy&btnG=Google+Search Odpowiedz Link Zgłoś