Gość: jjj2 IP: 212.160.138.* 02.08.04, 12:29 Czym wywabić plamy ze rdzy na białych spodniach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghot Re: rdza 02.08.04, 12:43 a czy spodnie należą do uniformu kuchennego ? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Re: rdza 02.08.04, 12:49 miałem kilka dni temu podobne zmartwienie (tylko skala była większa ;)) i udało się wybielić - patrz wątek "Dziękuję" i "mam problem". Niestety - nie znalazłem nic specjalnie na rdzę (wyobraźnia podsuwa zastosowanie odrdzewiacza, ale nie przesadzajmy :)) może woda utleniona, albo papka z sody? Nie zaszkodzi wyprać tak, jak opisałem Odpowiedz Link Zgłoś
emka_1 Re: rdza 02.08.04, 12:59 kuchennie -kwasek cytrynowy, sok z cytryny ew. coca-cola , z tym, ze potem trzeba stosowac coś do plam z coca coli :) wszystko działa pod warunkiem, ze plama dość świeża i niezbyt wżarta. poza tym odplamiacze specjalistyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
nobullshit Re: rdza 02.08.04, 13:02 Firma Dr Beckmann ma specjalne odplamiacze chyba do wszystkiego, czym można się upaprać. Odpowiedz Link Zgłoś