Dodaj do ulubionych

MIĘKKA WOŁOWINA !

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.04, 15:15
jak to zrobić, mam młode miesko i ochotę na gulasz ale nie wiem jak je
zamarynować czy co innego z nim zrobic by bylo miękkie i kruchutkie :(

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • roseanne Re: MIĘKKA WOŁOWINA ! 13.08.04, 15:28
      mozna zamarynowac z odrobina octu balsamicznego
      ale tak naprawne tajemnica miekkiej wolowiny lezy w powolnym i dlugotrwalym
      gotowaniu
      mloda krocej oczywiscie :)
      • giezik Re: MIĘKKA WOŁOWINA ! 13.08.04, 15:37
        jest taki jeden myk - chinskiego pochdzenia - ze wolowine smazy sie krotko na goracym ogniu i wychodzi miekka.

Nalezy zrobic marynate z białka jaja i mąki ziemniaczanej i dobrze wymieszac w tym mięso (pokrojone w kawałki) i pozostawić na 15-30 min.

nie wiem o co chodzi ale to działa.
        • roseanne Re: MIĘKKA WOŁOWINA ! 13.08.04, 15:43
          do stir fry jak najpardziej ,ale do gulaszu? :)
          • giezik Re: MIĘKKA WOŁOWINA ! 13.08.04, 15:58
            jesli "gulasz" ma byc na szybko czemu nie. Ale jesli normalnie to bez duszenia do miekkosci sie nie obejdzie
            • omango Re: MIĘKKA WOŁOWINA ! 13.08.04, 16:00
              rewelacyjna jest pieczona w rekawie foliowym i podlana porzadna porcyjka
              spirytusu albo wodki :-))) wychodzi boska miecutka i kruchutka! (oczywiscie
              procenty w trakcie pieczenia ulatuja)
              Polecam i pozdrawiam :-)
      • Gość: kasik Re: MIĘKKA WOŁOWINA ! IP: 195.117.149.* 13.08.04, 15:48
        Od biedy można posypać solą zmiękczającą mięso np kamisa.zawiera jakiś tam
        enzym poluzowujący wiązania między włóknami białka czy jakoś tak.Działa bo
        sprawdzałam.A jeśli chodzi o marynaty to żeby na prawde zadziałało to chyba
        musi postać kilka godzin jak nic.
        • eirinn Re: MIĘKKA WOŁOWINA ! 13.08.04, 15:56
          Długo na wolnym ogniu. Tylko to działa przy gulaszu, przynajmniej moim. Ale
          potem jest palce lizać.
          • Gość: wini3 Re: MIĘKKA WOŁOWINA ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 18:32
            Potrzebny szybkowar -wtedy mieciutkie bez marynat, czy wódki. Przyda się też do
            innych potraw .
            • Gość: misia Re: MIĘKKA WOŁOWINA ! IP: *.net-serwis.pl 13.08.04, 23:55
              ja dusze 1.5 godziny ze wszystkimi składnikami i jest pycha! miękki i składniki
              tak przeszły sobą ze jest bardzo aromatyczny i ma niezapomniany smak
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka