Dodaj do ulubionych

Mrożone maliny

06.10.14, 11:13
Witajcie. Zrobiłam zakupy spożywcze przez internet. Kupiłam m.in. mrożone maliny i mrożony groszek. Z mrożonymi malinami nie miałam nigdy wcześniej do czynienia, ale zaskoczyło mnie, że były one dosyć miękkie, stąd - pomyślałam - rozmrożone?

Z jednej strony groszek był ok i zakładam, że obie mrożonki podróżowały w samochodzie w podobnych warunkach chłodniczych - więc gdyby maliny miały być rozmrożone to i groszek zapewne również...

Z drugiej strony miałam skojarzenie z truskawkami, które podobnie jak maliny są z natury miękkie, ale przecież zamrożone stają się twarde jak kamień. No i nie wiedziałam, czy mogę te maliny dać do zamrażalnika czy nie?

Po namyśle zdecydowałam się nie ryzykować i zużyć maliny od razu, ale chciałabym wiedzieć na przyszłość, czy to była słuszna decyzja :)

Pozdrawiam,
Hania
Obserwuj wątek
    • Gość: kim Re: Mrożone maliny IP: 46.77.124.* 06.10.14, 16:01
      Słuszna decyzja. Powinny byc twarde jak kamyki, a z tego co piszesz, były lekko rozmrożone.
      • hania_jk Re: Mrożone maliny 06.10.14, 16:52
        Dziękuję za odpowiedż. Następnym razem w takim wypadku złożę więc reklamację. Pozdrawiam serdecznie :)
        • squirk Re: Mrożone maliny 06.10.14, 17:16
          hania_jk napisała:

> Dziękuję za odpowiedż. Następnym razem w takim wypadku złożę więc reklamację.

Wystarczy, że oddasz je dostawcy jako niezgodne z zamówieniem, maila do firmy oczywiście także warto wtedy napisać ale nie będziesz musiała czekać na zwrot pieniędzy z reklamacji, po prostu nie policzą Ci za maliny.
          :-)
          • hania_jk Re: Mrożone maliny 07.10.14, 11:11
            Pewnie tak bym zrobiła, ale... tym razem wyjątkowo zamawiałam w innym sklepie niż zazwyczaj. W tym, w którym zamawiam prawie zawsze, dostawca zawsze najpierw podaje mrożonki, jeszcze przed wszystkimi innymi produktami, także od razu można by się zorientować, że coś nie tak. Tutaj pan dostawca po prostu wyłożył wszystkie zakupy razem i poszedł sobie. :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka