Gość: anulka IP: *.com / 212.244.54.* 26.11.04, 18:39 dostałam kaczke, a z racji diety chciałabym skosumowac ją wraz z rodziną, ale wszelkie przepisy jakie znajduje są bardzo kaloryczne. znacei moze jakąs odchudzoną i pyszną wersję? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hania55 Re: kaczuszka 26.11.04, 19:40 Kaczka jest tłusta sama w sobie, ale możesz sobie nieco ująć kalorii z talerza, jeśli nie zjesz skóry (pyszna, ale b. tłusta, tylko samo mięso). Umytą i wytartą do sucha kaczkę natrzyj solą, pieprzem i majerankiem (w środku też). Do środka włóż obrane i pokrojone w ósemki jabłka i ząbki czosnku. Obłóż kaczkę ćwiartkami jabłek i ząbkami czosnku (w łupinkach) i włóż do nagrzanego piekarnika. W trakcie pieczenia podlewaj świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny i wodą. Smacznego :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniela Re: kaczuszka IP: 80.51.233.* 27.11.04, 00:11 ja moja kaczuche zawsze robilam tak: na piersiach i nogach nacinalam skore a cala kaczke naklowalam, pozniej ja na druszlak do zlewu i polewalam wrzatkiem-mialo oma celu wytopienie tluszczu i po takim zabiegu skorka jest bardzo chrupiaca, dla tych co ja jedza. sucha kaczke nacieral sola i pieprzem do srodka daje cwiartki cebuli i troche czosnku a pieke ja na spucjalnej kratce dziki ktorej kaczka nie ''topi'' sie w tluszczu. slinka mi cieknie na sama mysl o niej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: kaczuszka IP: *.kabel.telenet.be 27.11.04, 03:57 Zrob kaczuszke jak sie nalezy (to danie niecodzienne prawda ?) Po kaczym dniu proponuje brokule , kalafior, szparagowke z miesem i salatka (bez kartofli) rybe z jarzynami i salatka ( bez kartofli ) Ogolnie to kartofle i maka (chleb) tucza jak sie je codziennie Jak sie nie je to mozna sobie na rozne rzeczy pozwalac w tym na smakolyki i dowidzenia z dieta Kaczuszka nadziewana jablkami to wysmienita potrawa tluszcz mozna zlac i wykorzystac do innej potrawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Tuczące ziemniaki IP: *.proxy.aol.com 27.11.04, 04:54 Ziemniaki tuczą? Jak? Chyba, że w sosie pływają lub pełne okrasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szopen Re: kaczuszka IP: 204.79.89.* 27.11.04, 06:20 Kaczka z rozna. W tej metodzie przyzadzania wiekszosc tluszczu wykapuje. I dobra jest. Jako, ze kaczka musi sie piec ciut dluzej niz kurczak coby skorki nie spalic nalezy albo ustawic mniejsza moc albo pieczenie co jakis czas przerywac. Odpowiedz Link Zgłoś