bees 28.02.05, 09:35 Bardzo proszę o przepis na mufinki z papryką ( ile czego) oraz na mufinki z ziarnami. Nie mam książki a mówicie, że są pyszne. Robiłam już słodkie więc wiem jak to się robi :) Chodzi mi tylko o skład. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: g Re: Mufinki wytrawne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 09:41 1 duza czerwona papryka 175 g feta-pokruszona 375 g maka,250 ml mleko,125 g masło,2 jajka,2 ł. proszku do pieczenia,sól Źródło:Konneman Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Mufinki wytrawne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 09:48 4 ł. ziarna sezamowego,4 pestek słonecznika,ziarna podprażyć 50g pestek z dyni 60g cheddara,50g parmezanu-starte pozostałe składniki bez zmian,1 ł. sezamu do posypania Źródło;Konneman Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g mała korekta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 09:52 ł.proszku do pieczenia=łyzeczka ł.ziaren=łyzka Lenistwo sie zemściło:) Odpowiedz Link Zgłoś
nobullshit Co do papryki 28.02.05, 11:07 Każą ją opiec w piekarniku i obedrzeć ze skóry. Mnie przy elektrycznym piekarniku jakoś to marnie wychodzi, więc zastąpiłam paprykę świeżą papryką marynowaną firmy Rolnik (takie sześciokątne słoiki) i wyszło absolutnie rewelacyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Co do papryki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 11:13 Mozna potraktowac paprykę mikrofalą,złazi:) Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: Co do papryki 28.02.05, 11:41 ja takze uzywam elektrycznego (funkcja: grill+nawiew lub sam grill). pieknie wychodzi. taca z papryka na drugim poziomie od gory, tuz pod grzalka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorientowana Re: Mufinki wytrawne IP: 213.17.230.* 28.02.05, 11:48 Profesjonalni kucharze różnych nacji w różnych programach tv kładą paprykę na palnik gazowy i przekręcają ją nad gazem - co komentują jako metodę najszybszą. Przyznam się, że nie próbowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
bees Bardzo dziękuję :) 28.02.05, 12:01 Mam zamiar wykorzystać zamrożoną, pokrojoną w kostkę, różnych kolorów. Mam jej mnóstwo! Najpierw uduszę (:))))) ) oczywiście. Może moja 7 letnia panienka takie ruszy, bo jak na razie to wszystko jest OCHYDA wg. niej. A pomaga mi bardzo dzielnie w kuchni. A jak nie ... to znowu zjem wszystkie 12 sama :( A może macie sposoby na dzieci niejadki? Moja je tylko suchy chleb :( Ostatnio skuszona zapachem zjadła moją kanapkę z porem, sukces! Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Bardzo dziękuję :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 12:04 Przegłodzić,sama poprosi Mój z zup jadł tylko pomidorową,na szczęście mu przeszło:) Odpowiedz Link Zgłoś