lis_ka 19.06.05, 15:56 może ktoś będzie mógł mi podpowiedzieć, co się dziej z moja zmywarką, która cały czas podaje komunikat: Dodaj sól. Dodaję i po dwóch zmywaniach znowu to samo. Wzywać mechanika? Może ktoś mi coś poprzestawial. Help! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nesca Re: Problem ze zmywarką IP: *.dsl.pipex.com 19.06.05, 19:10 moze woda jest bardzo twarda, moze sypiesz za malo soli, albo sypiesz nie tam gdzie trzeba ;) ? Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Re: Problem ze zmywarką 19.06.05, 19:35 Jesli masz komunikat to trzeba tej soli zdrowo sypnac-nie wiem jakie masz opakowanie-ile gram? Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: Problem ze zmywarką 19.06.05, 19:36 ja sypie pół opakowania :-) wtedy mam spokój na jakiś czas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liska Re: Problem ze zmywarką IP: *.inpoland.pl 19.06.05, 19:57 zmywarka przez 4 lata funkcjonowała normalnie, sól sypalam mniej więcej raz na 1-2 m-ce i było ok. czy mogło coś się stać nagle z wodą, ze zmywarką, a moze ktoś przy niej majstrował i dlatego się zepsuła? Sypię zawsze "do oporu", czyli na pewno nie za mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga Re: Problem ze zmywarką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 20:03 Być może sól zbiła się w dużą bryłę i zmywarka zuzywa, to co na bieżąco dosypujesz, a ta bryła zajmuje tylko miejsce ( ciężko się rozpuszcza). Spróbuj przepłukać wodą pod ciśnieniem.Kupuj "grubą" sól, rzadziej takie numery wykręca. Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: Wszystko wskazuje na: 19.06.05, 22:48 spalenie czujnika albo zablokowanie się. Wszystko zależy od tego czy jest elektroniczny czy mechaniczny. I tak mechanik Cię czeka chyba, że mąż ma dwie sprytne ręce bo sprawdzenie tego skomplikowane nie jest. Możesz to również zignorować bo dla systemu nie ma to większego znaczenia skoro sukcesywnie uzupełniasz pojemnik z solą. Psychicznie tylko powoduje niepokój... Odpowiedz Link Zgłoś
lis_ka Re: Wszystko wskazuje na: 20.06.05, 16:56 mąż niestety ma dwie lewe ręce do tego typu robót;-) no nic, spróbuję przepłukać, a jak nie, wezwę mechanika. wielkie dzięki za pomoc! Odpowiedz Link Zgłoś