magda_paw 23.07.05, 12:17 Witam szybka porada - mam zamiar dziś zrobić na obiad naleśniki z pieczarkami, serem i szynką. Jaki sosik można do tego zrobić? Coś na ostro? Z majonezem? Etc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annah11 Re: NALEŚNIKI Z FARSZEM 23.07.05, 12:49 Do nalesnikow z pieczarkami robie zwykly bialy sos podstawowy z zsiekanymi oieczarkami i troche utartego ostrego sera. Pomyslow moze byc wiecej. Jak mam suszone prawdziwki to robie sos z prawdziwkami, jest bardziej grzybowu. Moze mozna zrobic podstawowy bialy sos z ziolami ? Zycze smacznego a.:) Odpowiedz Link Zgłoś
kleopatryx Re: NALEŚNIKI Z FARSZEM 23.07.05, 19:34 Polecam Ci następujący sos węgierski: Podsmaż 2 cebule pokrojone w kostkę na 3 łyżkach masła. Dodaj 1/2 szklanki smietany. Do tego pokrojony zabek czosnku, 1/2 łyżeczki papryki słodkiej, odrobina ostrej, sól, pieprz... Na koniec 2 łyżki maki wymieszane z woda w kubku wlej do gorącego miksu na patelni. Dodaj wody aby uzyskac odpowiednią konsystencję. Jak dla mnie jest to tani i przepyszny sosik. I pasuje do nalesników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: NALEŚNIKI Z FARSZEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 22:49 podoba mi się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi sprecyzuj sie odnośnie farszu:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 20:13 spodopał mi się chyba ten farsz, mogłabyś coś bliżej na jego temat? Odpowiedz Link Zgłoś