Gość: ANIEL IP: *.ols.vectranet.pl 24.08.05, 14:14 GENIALNE TYLKO NIE WYCHODZI MI TAK JAK NA ZDJĘCIU I NIE WIEM KIEDY DODAĆ GARAM MASALA Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: StinG Curry z pieczarkami i jajkami IP: *.chello.pl 27.01.07, 14:46 proponuje dorzucic info o czsie potrzebnym na przygotowanie (mniej więcej) i o stopniu trudności. Odpowiedz Link Zgłoś
batumii1 Curry z pieczarkami i jajkami 16.03.07, 08:02 klad wszystko ok. ale gdzie w tym curry lub inne indyjskie przyprawy? wydajw mi sie ze byc chyba powinny ? mysle ze w liscie skladnikow taka informacja byc powinna jak i ta ze w potrawie wystepuje natka ale czego ? pietruszki czy koledry ? po za tym nie ma jej w skladnikach ? ja osobiscie przed przygot. jej nie kupilam bo nie wystepowala w skladnikach w/g ktorych robilam zakupy .dopiero potem wczytalam sie w przygot. nie wymagam podawania dokladnych ilosci przypraw ale wydaje mi sie ze powinny byc wymienione ... nie wszyscy sa zaawansowani ... a dla poczatkujacych jest to istotne . Odpowiedz Link Zgłoś
batumii1 Curry z pieczarkami i jajkami 16.03.07, 08:13 Ale zapomnialam nadmienic ze danie jest super !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senin CURRY... BZDURY... IP: *.bpb.bigpond.com 16.03.07, 10:52 przepis zupelnie bez sensu a'propos przepisu:: taka dzialalnosc medialna powinna byc prawnie zabroniona ;))) na galery za takie 'przepisy' > GENIALNE TYLKO NIE WYCHODZI MI TAK JAK NA ZDJĘCIU I NIE WIEM KIEDY DODAĆ > GARAM MASALA ktos o garam masala pytal? a co to ma wspolnego z tym przepisem??! a tak, poza tego typu andronami, to: dodac do zeszklonej cebuli i podsmazac pzrez chwile do wydobycia aromatow zreszta... tam nie ma zadnej garam masala (sic!) jest za to OLEJ SEZAMOWY - no chyba z krzesla spadlam ...ale nie jestem pewna, bo to zbyt ... czego to ludzie nie zrobia by za 'exsperta' robic pani Olgo Borysiak - karmisz pani luzdi tzw bullshitem, czyli gowno prawda! rozne kwiatki pomijalam milczeniem w ramach zalamania tresciami dopuszczanymi na lamach ....w mysl zasady: daj ludziom czas, niech sie rozwina (ot taka nauczycielska arogancja w tolerancji) ... ale czasami czlowiek musi... bo jak nie, to sie udusi UUUFFFF!!! pozdrawiam amatorow "currykwasnychjablek" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senin i jeszcze ten "Olej Sezamowy" IP: *.bpb.bigpond.com 16.03.07, 11:06 jest juz tak utartym terminem kojarzonym z ciemnym aromatycznym olejem sezamowym uzywanym w kuchni chinskiej, ze w tym przepisie powinno byc wyjasnione, ze to o ten jasny, indyjski, niearomatyczny chodzi dopiero po ponownym przeczytaniu przepisu zauwazylam ze chodzi tu o zamiennik masla/ghee a nie o aromat zreszta to cale 'curry' aromatycznych skladnikow jako takich nie posiada... o co wlasciwie chodzi w tym przepisie ? Odpowiedz Link Zgłoś
syswia Re: Curry z pieczarkami i jajkami 16.03.07, 17:50 Tez sie zastanawiam, jakie to ma znaczenie, czy sie to usmazy na ghee, masle czy oleju sezamowym, skoro w przepisie nie ma zadnych przypraw.... I to sie nazywa curry????? he he he he he Odpowiedz Link Zgłoś