asiula83 15.03.06, 09:48 Posiadam frytkownicę, ale na razie służy mi tylko do frytek, jakie inne potrawy można w niej robić, proszę o przepisy z góry dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mannalisa1 Re: co robicie we frytkownicy??? 15.03.06, 09:51 JA ROBIĘ PANIEROWANEGO PSTRĄGA ALE POTEM OLEJ O WYLANIA.A II SUPER SĄ PANIEROWANE PIECZARKI.(MOŻNA JE POTEM WŁOŻYĆ DO OCTOWO-POMIDOROWEJ ZALEWY-SMAKUJĄ JAK RYBKA W OCCIE,NA MOIM STOLE ZROBIŁY FURORĘ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: co robicie we frytkownicy??? IP: 213.17.227.* 15.03.06, 10:02 ja jeszcze smaze kawalki kurczaka - tez wychodza super, maja taka chrupiaca skórke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta możesz podać przepis na te pieczarki? IP: *.nowiny.net 15.03.06, 10:19 i na tą zalewę? Odpowiedz Link Zgłoś
asiula83 Re: możesz podać przepis na te pieczarki? 15.03.06, 10:25 ja tez bym chciała na te pieczarki panierka tzn w jajku i bułce i do frytkownicy?? A kroisz je czy w calosci?? no i podziel sie przepisem na ta zalewe brzmi świetnie Odpowiedz Link Zgłoś
ag.gu Re: co robicie we frytkownicy??? 15.03.06, 10:53 Robię pieczarki i kawałki piersi kurczaka w cieście.Podobnym do naleśnikowego tylko trochę gęściejszym.Maczam,czekam aż spłynie nadmiar i rzucam na olej.Czasem obtaczam dodatkowo w tartej bułce,wtedy jest ekstra chrupiące. Odpowiedz Link Zgłoś
enry1 Re: co robicie we frytkownicy??? 15.03.06, 11:04 faworki, paczki, panierowane frutti di mare, panierowane malutkie mozzarelle, ryby, warzywa....wszystko to co powinno na glebokim oleju. Odpowiedz Link Zgłoś
mannalisa1 Te pieczarki to tak... 15.03.06, 11:08 Obieram je ze skórki(jak kto nie obiera-nie musi)urywam ogonek-ogonków nie smaże,bo twarde. kapelusze do jajka z przyprawami,potem do bułki tartej i na olej(wcale nie musi być we frytownicy,z patelni też super i mniej oleju nasiąkają) potem gotuję zalewę taką normalną jak do ryby(woda,ocet,sól.pieprz cukier,ziele ang.,listek laurowy i do tego przecier pomidorowy-wszystko trzeba na wyczucie,ja tą potrawę tylko jadłam i potem zrobiłam na chłopski rozum) Zalewą zalewamy pieczarki i odstawiamy.Powinno stac trochę aż się "przegryzie",ale u mnie na drugi dzień znika.Kiedy podałam pierwszy raz na urodzinowy stół nikt nie mógł zgadnąć co to za dziwactwo! Zapomniałam o tej potrawie i dawno nie robiłam!Może zrobię dziś i wrzucę zdjecia do galerii...? Polecam!Wypróbujcie! Acha!A z dużych kapeluszy robie takie niby kotlety i podaję z puure ziemn.i sałatką-moje dzieci uwielbiają. Odpowiedz Link Zgłoś
mannalisa1 Re: Te pieczarki to tak... 16.03.06, 15:49 i jeszcze cebulka do zalewy ale to chyba wiadomo bo do śledzi też się daje. Odpowiedz Link Zgłoś
mannalisa1 Re: co robicie we frytkownicy??? 18.03.06, 23:39 tak wyglądają pieczarki w zalewie właśnie się zajadam!mniam,mniam... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=38764463 Odpowiedz Link Zgłoś
belladonna3 pieczarki zrobione! 26.04.06, 09:06 właśnie wczoraj zrobiłam te pieczarki w zalewie.Polecam są super! Odpowiedz Link Zgłoś