Dodaj do ulubionych

drozdzowe buleczki

IP: *.pools.arcor-ip.net 02.04.06, 16:52
Chcialabym je upiec,ale mam problem :( otoz mam minipiekarnik i na jeden raz
na jednej blaszcze wejdzie tylko polowa. Czy moge piec wszystkie na dwoch
poziomach? Jedna blaszka wyzej a jedna nizèj? Nie bedzie to mialo jakiegos
wplywu na nie?Prosze sprcow o pomoc :)

Obserwuj wątek
    • Gość: nadia Re: drozdzowe buleczki IP: *.pools.arcor-ip.net 02.04.06, 19:11
      Naprawde nikt sie nie zna? Pomozcie,prosze
    • meggie8 Re: drozdzowe buleczki 02.04.06, 19:18
      A nie wchodzi w grę upieczenie najpierw jednej blachy,potem drugiej?
      Przecież to kwestia 20-25min./blachę.
      • Gość: nadia Re: drozdzowe buleczki IP: *.pools.arcor-ip.net 02.04.06, 19:20
        Jasne,ze wchodzi,ale boje sie, ze to bedzie za dlugo i ciasto mi sie zmarnuje
        (poczatkujaca w kuchni jestem)
        • Gość: g Re: drozdzowe buleczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 19:29
          ja jak piekę na 2 poziomach to włączam termoobieg-normalny(duży) piekarnik.
          Ciasto przez 20 min nie powinno się zmarnować, postaw w chłodniejsze miejsce do
          wyrastania tę drugą partię.
          • Gość: nadia dziekuje Wam :) IP: *.pools.arcor-ip.net 02.04.06, 19:31
            biore sie za robote :)
    • Gość: Barbara Re: drozdzowe buleczki IP: *.wyszkow.tnp.pl 02.04.06, 19:35
      Jak wiesz i znasz swój piekarnik to wiesz czy góra bardziej piecze czy dół, jak
      będziesz piekła dwie na raz to w połowie pieczenia blaszki możesz zamienić góra
      na dół, dół do góry a jeśli jedną blaszkę będziesz piekła to nie ma obawy o
      ciasto, może te pół godzinki poczekać, przecież to drożdżowe to niech
      rośnie.Jak jesteś początkująca to ciasto drożdżowe wstawia się zaraz po
      zapaleniu piekarnika, bo ono musi rosnąć, niech ciasto się stopniowo ogrzewa.
      • Gość: nadia Re: drozdzowe buleczki IP: *.pools.arcor-ip.net 02.04.06, 19:40
        Dzieki. Mam piekarnik z mozliwoscia wlaczenia funkcji gronego nagrzewania,
        dolnego i obu naraz, no i z termoobiegiem. Czy to cos zmienia?
        • jacek1f 1. mozesz smialo dla pewnosci poczekac z blachą. 02.04.06, 20:37
          2. ale i mozesz na dwoch poziomach w termo.
          no problemo.

powodzenia.
          • Gość: nadia Re: 1. mozesz smialo dla pewnosci poczekac z blac IP: *.pools.arcor-ip.net 02.04.06, 20:44
            Dzieki :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka