Gość: kama IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 04.05.06, 12:34 mam pytanie jakie sosy pasują do mięska gulaszowego z indyka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacek1f ależ przeciez gulasz to sa kawalki mięsa w swoim 04.05.06, 12:42 sosie, więc o co pytasz...?! Odpowiedx brzmi: najleposzy jest sos gulaszowy z miesa indyka:-))) Podsmazone, wcześniej maryniwane mięso dusisz z dodatkami podlewając piwem, winem lub bulionem w ostatecznosci. I to wszystko robi gulasz w sosie. Jesli dodasz duzo cebuli - bedzie bardziej cebulowy, jesli paprykę - paprykowy, jelsi marchew i pietruszke bardzo warzywny. Jesli grzyby suszone i sliwki - mmmm grzybowo sliwkowy...ale zawsze jest nierozdzielne od miesa, wiec pytanie jest co najmniej dziwne:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: gulasz IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 04.05.06, 12:49 chodzi mi o najsmaczniejsze sosy do mięsa indyczego, wypróbowane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: wymieniłem Ci własnie. n/t IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 04.05.06, 12:58 dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f pauje jeszcze ziołowy - lub prowansalskie lub 04.05.06, 13:09 samemu z oregano, tymiankiem i bazylia. Jak mieso z cebula i czsonkiem sie bedzie dusic juz podlane, to wieksza ilosc ziół - po 2 łyzeczki kazdego - dodaj w połowie duszenia. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
agapimu Re: kup coś z Knorra do indyka, niezłe są! 04.05.06, 13:56 najlepsze sa sosy ktore robi sie samemu a do indyka to robie tak podsmazam mieso zalewam bulionem jak zmieknie i bulionu malo co zostaje dodaje duzo smietany i troche ziolek prowansalskich pychota:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama inna Re: kup coś z Knorra do indyka, niezłe są! IP: 82.139.45.* 05.05.06, 20:08 czy smietana ma sie zagotowac? Odpowiedz Link Zgłoś