wujek.sam 11.09.06, 00:55 Czy jogurt zrobiony domowym sposobem bedzie probiotyczny?? (uzywam "ZIMNEGO MLEKA" i jogurtu "ZOTT" - na 1 raz) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lina37 Re: Jogurt domowy 11.09.06, 01:03 ale z tym jogurtem domowym to troche inaczej ,ja kupowalam kultury bakteri do robienia jogurtu ,to bylo kilka lat temu musialabym wejsc znowu w temat wiem ze mleko nie bylo "sklepowe" Odpowiedz Link Zgłoś
wujek.sam Re: Jogurt domowy 11.09.06, 01:15 To mleko nie jest UHT ani pasteryzowane,a tylko filtrowane, tak ze mysle ze styknie, a co do Zotta to nie wiem, naturalnie pozniej uzywam juz swojego jogurtu do nastepnej porcji mleka. Nie wiem tylko w jaki sposob robi sie jogurty probiotyczne i jak przerobic ten moj na takowy. A moze ktos zna inny sposob, zeby "wlozyc" te bakterie do brzucha ;0 bo przydaloby mi sie to. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: kup sobie - tu: 11.09.06, 08:58 "Jogurt: 6 torebek do przygotowania 1 litra jogurtu z każdej - 104 zł". Jak mam to rozumiec? We Wloszech place 2,4 euro za 4 torebki. W aptece. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f nie wiem, moze te bakterie specjalne takie drogie? 11.09.06, 09:27 probiotyczne, rozumiesz?! nie zwykkle bio, tylko probio, no to musza byc na dopalaczach i dlatego taaaakie drogie. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
wujek.sam Re: nie wiem, moze te bakterie specjalne takie dr 11.09.06, 14:16 Dzieki, za rade, ale chyba zostane przy danonie, bo bede mial cala ciezarowke za ta cene ;) Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: nie wiem, moze te bakterie specjalne takie dr 11.09.06, 14:22 Wiem, wiem: marketing kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś