Dodaj do ulubionych

Jogurt domowy

11.09.06, 00:55
Czy jogurt zrobiony domowym sposobem bedzie probiotyczny?? (uzywam "ZIMNEGO
MLEKA" i jogurtu "ZOTT" - na 1 raz)
Obserwuj wątek
    • lina37 Re: Jogurt domowy 11.09.06, 01:00
      a ten Zott to probiotyczny?
    • lina37 Re: Jogurt domowy 11.09.06, 01:03
      ale z tym jogurtem domowym to troche inaczej ,ja kupowalam kultury bakteri do
      robienia jogurtu ,to bylo kilka lat temu musialabym wejsc znowu w temat wiem ze
      mleko nie bylo "sklepowe"
      • wujek.sam Re: Jogurt domowy 11.09.06, 01:15
        To mleko nie jest UHT ani pasteryzowane,a tylko filtrowane, tak ze mysle ze
        styknie, a co do Zotta to nie wiem, naturalnie pozniej uzywam juz swojego
        jogurtu do nastepnej porcji mleka. Nie wiem tylko w jaki sposob robi sie jogurty
        probiotyczne i jak przerobic ten moj na takowy. A moze ktos zna inny sposob,
        zeby "wlozyc" te bakterie do brzucha ;0 bo przydaloby mi sie to.
    • lina37 Re: Jogurt domowy 11.09.06, 01:20
      zapytaj w aptece
      • wujek.sam Re: Jogurt domowy 11.09.06, 01:25
        Myslalem o naturalnych sposobach...
        • jacek1f kup sobie - tu: 11.09.06, 08:40
          www.bioter.pl/preparaty/probiotyki.htm
          • linn_linn Re: kup sobie - tu: 11.09.06, 08:58
            "Jogurt: 6 torebek do przygotowania 1 litra jogurtu z każdej - 104 zł".
            Jak mam to rozumiec? We Wloszech place 2,4 euro za 4 torebki. W aptece.

• jacek1f nie wiem, moze te bakterie specjalne takie drogie? 11.09.06, 09:27
              probiotyczne, rozumiesz?!

nie zwykkle bio, tylko probio, no to musza byc na dopalaczach i dlatego
              taaaakie drogie.
              :-)))
              • wujek.sam Re: nie wiem, moze te bakterie specjalne takie dr 11.09.06, 14:16
                Dzieki, za rade, ale chyba zostane przy danonie, bo bede mial cala ciezarowke za
                ta cene ;)
              • linn_linn Re: nie wiem, moze te bakterie specjalne takie dr 11.09.06, 14:22
                Wiem, wiem: marketing kosztuje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka